ΜΟΥΡΙΚΗΣ: “ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ”

0
155

Ο Κωνσταντίνος Μουρίκης ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των αντρών στο νικηφόρο παιχνίδι επί της Γαλλίας (12-3). Ο διεθνής επιθετικός μιλώντας στην σελίδα της ομοσπονδίας υποστήριξε ότι η ελληνική ομάδα έπαιξε πολύ καλή άμυνα στον αγώνα απέναντι στους Γάλλους και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε την νίκη στο παιχνίδι του Σαββάτου απέναντι στην Ισπανία. Να σημειωθεί ότι εάν η Ελλάδα επικρατήσει της Ισπανίας θα προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης του World league.

Ο Κωνσταντίνος Μουρίκης συμπλήρωσε ότι η ελληνική ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και ότι προτεραιότητα της αποτελεί η πετυχημένη πορεία της στο προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει τον Φεβρουάριο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και η πρόκριση, για μια ακόμη φορά, στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, την Ολυμπιάδα, που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2021 στο Τόκιο.

«Παίξαμε επίσημο παιχνίδι μετά από σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο. Γι’ αυτό και η συγκεκριμένη νίκη αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον. Μας ενδιαφέρει η πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης, όμως δουλεύουμε με προτεραιότητα την πρόκρισή μας στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, η οποία θα επιτευχθεί μέσα από την πετυχημένη παρουσία μας στο προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ. Αυτό που ξεχωρίζω από το παιχνίδι απέναντι στους Γάλλους είναι ότι παίξαμε εξαιρετική άμυνα. Όλοι γνωρίζουν ότι τα παιχνίδια κερδίζονται από την άμυνα και αν αγωνιστούμε έτσι στην συνέχεια δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο. Το επόμενο παιχνίδι απέναντι στους Ισπανούς είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού οι αντίπαλοι είναι μια σπουδαία ομάδα. Πηγαίνουμε για τη νίκη και θέλουμε την πρόκριση για να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ανταγωνιστικά παιχνίδια ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων. Η Ισπανία δεν έχει καμία σχέση με την Γαλλία, όμως βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και μπορούμε να κοιτάξουμε τους αντιπάλους στα μάτια, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν. Μπορούμε να φτάσουμε στην νίκη».