ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΚΟΕ

0
1230

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων για το νέο ΔΣ της ΚΟΕ. Για τις 21 θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου τέθηκαν 21 υποψηφιότητες, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι γνωστό. Έτσι φαίνεται πως δεν υπήρχε η διάθεση και η δυνατότητα να αντιπαρατεθεί κάποιος στην νυν διοίκηση με πρόεδρο τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο που από το 1984 μέχρι και σήμερα (με εξαίρεση την τριετία 1991-93) είναι ο ισχυρός άνδρας της ΚΟΕ.

Οι αλλαγές που σημειώθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη σύνθεση του ΔΣ είναι πέντε. Αυτοί είναι:

Θοδωρής Μουστακαρίας: Πρώην διεθνής επι σειρά ετών πολίστας του Εθνικού. Είναι γιατρός –  γυναικολόγος, στέλεχος της μαιευτικής κλινικής ΡΕΑ. Είναι ο άνθρωπος που έχει στα χέρια του τον Υδραϊκό.

Νίκος Στελίου: Κορυφαίος σπρίντερ των δεκαετιών 80-90 και αθλητής του ΑΝΟ Γλυφάδας. Στέλεχος του Δ.Σ. στον ΑΝΟ Γλυφάδας επί σειρά ετών.

Ανδρέας Ζώτος: Θεωρείται μορφή στον χώρο της ελληνικής κολύμβησης. Ένας από τους ανθρώπους από την δεκαετία 60′ πρωταγωνιστεί ως αθλητής και προπονητής κολύμβησης. Τα τελευταία χρόνια είναι στην διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Χρήστος Μανέτας: Επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από δύο περίπου δεκαετίες. Είναι παλιός και έμπιστος συνεργάτης του Δημήτρη Διαθεσόπουλου. Είχε δημιουργήσει τον Ποσειδώνα Πατρών. Είναι πολύ γνωστός στον χώρο της Πατρινής Υδατοσφαίρισης και όλη του η οικογένεια ασχολείται με το άθλημα.

Μαρία Παρασκευοπούλου: Ήταν μέλος της επιτροπής ανάπτυξης του αθλήματος της συγχρονισμένης κολύμβησης.

Νέα Αναπληρωματικά μέλη

Ηλίας Μάλαμας: Μεγάλος κολυμβητής στο ύπτιο στην δεκαετία του 80.Καλαματιανός αθλητής του ΟΣΦΠ ο οποίος αναρριχήθηκε επί σειρά ετών στο μάνατζμεντ και στο μάρκετινγκ, όντας κορυφαίο στέλεχος μεγάλων εταιριών. Γιος του είναι ο Στάθης Μάλαμας, φέρελπις κολυμβητής.

Αναστάσιος Μαρινάγης: Χρόνια συνεργάτης της νυν διοίκησης. Σε όσες μεγάλες διοργανώσεις έγιναν στον Βόλο, ο Αναστάσιος Μαρινάγης ήταν ο άνθρωπος που στήριζε την ΚΟΕ και την νυν διοίκηση.  Είναι παράγοντας του ΟΥΚ Βόλου.

Οι άνθρωποι που δεν θα είναι μέλη του ΔΣ της ΚΟΕ και ήταν στην προηγούμενη σύνθεσή του είναι οι εξής: Σωτήρης Σταθάκης, Στέλλα Λαζάρου – Τίγκα, Γιάννης Λάβδας, Δήμητρα Κλεώπα και Αλέξανδρος Γαϊτανάρος.

Αναλυτικά το Θέμα της ΚΟΕ

Μετά της λήξη της προθεσμίας (26/9/2016) για την υποβολή υποψηφιότητας στις αρχαιρεσίες της ΚΟΕ, στην επερχόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση (2/10/2016), οι υποψήφιοι για τα όργανα της Ομοσπονδίας, με θητεία έως το 2020, είναι:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (21μελές)

Α. ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Δημήτρης Διαθεσόπουλος

Γιώργος Κατσαρός

Δημήτρης Σαρακατσάνης

Αριστείδης Παπαδόπουλος

Ηλίας Ξιάρχος

Δημήτρης Γρυπάρης

Πανίκος Χρυσοστόμου

Δημήτρης Γιακουμάτος

Άννα Μαρκοπούλου – Μωραϊτη

Λεωνίδας Μπατάκης

Γιώργος Παπαδόπουλος

Βασιλική Αρβανιτοπούλου – Γαρελίδη

Χριστίνα Ρουσσίδου

Δημήτρης Μιχαηλίδης

Μιχάλης Υδραίος

Σπύρος Μίχας

(Οι παραπάνω μετέχουν και στο νυν Δ.Σ)

Θόδωρος Μουστακαρίας

Νίκος Στελίου

Χρήστος Μανέτας

Ανδρέας Ζώτος

Μαρία Παρασκευοπούλου

 

Β. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (5)

Δημήτρης Πατατανές

Δημήτρης Φαραντούρης

Τασούλα Μέτσιου

(Οι παραπάνω είναι και τώρα Αναπληρωτικά μέλη)

Ηλίας Μάλαμας

Αναστάσιος Μαρινάγης

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (3μελής)

Α. ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Σπύρος Ντεϊμεντές

Παναγιώτης Μανίτας

Δημήτρης Παπαρσένος

Β. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Χρήστος Παπαδόπουλος

Πέτρος Δογορίτης

Η Γενική Συνέλευση θα εκλέξει επίσης τον τακτικό και αναπληρωματικό εκπρόσωπο της ΚΟΕ, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Οι υποψήφιοι:

ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

Δημήτρης Διαθεσόπουλος

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

Γιώργος Κατσαρός

Η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΚΟΕ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, στο Ξενοδοχείο LONDON (Λεωφ. Ποσειδώνος, Γλυφάδα), με ώρα έναρξης 09.00. Σε περίπτωση μη απαρτίας θα επαναληφθεί στις 10.00.

Στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης υπάρχουν ακόμη:

*Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός περιόδου 1/1/2016 έως 2/10/2016

*Τροποποιήσεις άρθρων Πειθαρχικού Κανονισμού και Κανονισμού Μεταγραφών της ΚΟΕ

*Έγκριση Προϋπολογισμού 2017 (4.170.000)

 

Θοδωρής Νταλαγιώργος