ΜΕ ΜΙΤΡΟΒΙΤΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

0
176

Στην «μητρόπολη» της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας Βουδαπέστη, μεταβαίνει ο Απόλλωνας Σμύρνης για να πάρει μέρος στους αγώνες του ευρωπαϊκού κυπέλλου που γίνονται το Σαββατοκύριακο. Η ελληνική ομάδα έχει αξιοπρόσεκτους αντιπάλους και καλείται να πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου για να προκριθεί στις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού.

Ο Απόλλωνας θεωρείται ικανός να πετύχει τον στόχο του και να κερδίσει την πολυπόθητη δεύτερη θέση, αφού η πρώτη θέση του ομίλου θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να απολεστεί από την ουγγρική Σόλνοκ η οποία είναι πρωτοπόρος του πρωταθλήματος στην χώρα της και φιλοξενεί τους αγώνες στην έδρα της.

Οι άλλες ομάδες είναι η Ισπανική Τεράσα και η γαλλική Στρασμπούργκ.

Πρόκειται για την παρθενική παρουσία του Νίκου Δεληγιάννη ως προπονητού στον πάγκο του Απόλλωνα. Ο Ολυμπιονίκης, πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, κλήθηκε από την διοίκηση του ιστορικού συλλόγου να αντικαταστήσει τον Γιάννη Κατρουτζανάκη και ανέλαβε τις τύχες της ομάδας πριν από λίγες ημέρες. Η καραντίνα δεν του έχει επιτρέψει να καθίσει στον πάγκο σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος και κυπέλλου. Η Ελλάδα διεκδικεί το αρνητικό ρεκόρ της πλήρους απαξίωσης του αθλήματος εν καιρώ πανδημίας. Σε όλες τις προηγμένες χώρες που υπηρετούν το άθλημα οι διοργανώσεις γίνονται κανονικά.

Χαρακτηριστικό της ελληνικής αρνητικής πρωτοτυπίας είναι το γεγονός ότι ο διεθνής Σέρβος πολίστας του Απόλλωνα, ο Στέφαν Μίτροβιτς, κλήθηκε επειγόντως από τον ομοσπονδιακό προπονητή του, τον κύριο Σάβιτς, Να εγκαταλείψει την Ελλάδα και τον Απόλλωνα και να ενταχθεί στις τάξεις μίας σερβικής ομάδας προκειμένου να είναι ετοιμοπόλεμος για την ολυμπιάδα του Τόκιο, εκεί όπου η Σερβία θα διεκδικήσει ένα από τα τρία μετάλλια της διοργάνωσης. Με το ζόρι ο Μίτροβιτς παρέμεινε στον Απόλλωνα και μετέχει της αποστολής στην Βουδαπέστη.

Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι κωμικοτραγικά, κανείς δεν ασχολείται με τον αθλητισμό, πράγμα το οποίο αναφέρει ουσιαστικά στις δηλώσεις που ακολουθούν και ο προπονητής του ιστορικού Απόλλωνα. Ο Νίκος Δεληγιάννης τονίζει:

«Πάμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες που αγωνίζονται κανονικά στα πρωταθλήματά τους και έχουν ήδη και ευρωπαϊκά παιχνίδια πριν δυο εβδομάδες.
Εμείς πέσαμε στο νερό πριν δέκα μέρες, μετά απο εικοσαήμερη αποχή κάθε άσκησης. Επίσης δεν θα έχουμε την βοήθεια του Μπόουεν, που αποτελεί για εμάς ισχυρό όπλο».

Αναφερόμενος στο θέμα του Μίτροβιτς ο προπονητής του Απόλλωνα υποστηρίζει:

«Για τον Μίτροβιτς, μπορώ να σας πω οτι εγώ δέκα μέρες τον έχω εδώ κανονικά στις προπονήσεις! Είχε πάει στη Σερβία πριν δυο μήνες…Ξέρω οτι τον πιέζει ο Σάβιτς γιατί είναι ολυμπιακή χρονιά και ο ίδιος είναι σε μια χώρα που δεν διεξάγει ούτε πρωτάθλημα, ούτε προπονήσεις!!!!!!».

Ο Νίκος Δεληγιάννης είναι αισιόδοξος ότι οι πολίστες του μπορούν να ανταποκριθούν στην πρόκληση και να φέρουν στην Ελλάδα την πρόκριση.

«Οι δυσκολίες θα μας κάνουν να προσπαθήσουμε περισσότερο για να πάρουμε την πρόκριση,καθώς θεωρώ οτι έχουμε αρκετές πιθανότητες παρά τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα.
Τα παιδιά έχουν δώσει αυτές τις δέκα ημέρες τον καλύτερο εαυτό τους και πιστεύω ότι θα παλέψουν σκληρά».

Η αποστολή του Απόλλωνα είναι:
Γαλανίδης, Καβουσανος, Τοράκης, Αλαμάνος, Βιτέλλας, Μίτροβιτς, Μοσκόφ, Γούνας, Σολανάκης, Χατζηκυριακάκης, Δερμιτζάκης , Γωνιωτάκης, Παπαγεωργίου.

Στην αποστολή μετέχουν επίσης οι Μιτελούδης και Μπάκας, συνεργάτες του Νίκου Δεληγιάννη.

Το πρόγραμμα του Απόλλωνα έχει ως εξής:

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου:
Απόλλωνας – Στρασμπούργκ 17.00 (ώρα Ελλάδας)

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου:
Απόλλωνας – Τεράσα 17.00

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου:
Απόλλωνας – Σόλνοκ 12.00