ΜΑΡΙΑ ΠΑΤΡΑ: «ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΤΟΚΥΟ»

0
591

Με τελικό στόχο και όνειρό της να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο ξεκινάει η νεαρή αμυντικός της Βουλιαγμένης Μαρία Πάτρα, που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α1 για πρώτη χρονιά με την ομάδα του Λαιμού. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην pisina.net επεσήμανε ότι προσαρμόστηκε γρήγορα στην νέα της ομάδα, ενώ αναφέρθηκε τόσο στον μεγάλο αντίπαλο, τον Ολυμπιακό, όσο και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων που θα γίνει τον Δεκέμβριο στην Νέα Ζηλανδία.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την μεταγραφή της στην Βουλιαγμένη αλλά και την γρήγορη προσαρμογή της: «Έχω προσαρμοστεί ήδη και με βοήθησε πολύ σ’ αυτό η ομάδα, τα κορίτσια και η προπονήτρια. Ήταν κοντά μου από την αρχή και βοηθήσανε όλοι».

Για την θέση που προτιμάει να αγωνίζεται: «Δεν έχω προτίμηση. Νομίζω ότι μπορώ να παίξω σ’ όλες τις θέσεις εξίσου καλά. Η προπονήτρια μου θα το κρίνει αυτό ανάλογα με την επίδοση μου και ανάλογα με το παιχνίδι».

Για το όπλο της Βουλιαγμένης: «Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχουν πολλές παίκτριες στην Βουλιαγμένη που ξέρουν να παίζουν άμυνα και είναι πολύ καλές σ’ αυτό. Γιατί στην υδατοσφαίριση η άμυνα είναι πιο σημαντική σίγουρα και η επίθεση βελτιώνεται σιγά-σιγά. Η άμυνα θα μας βοηθήσει πάρα πολύ απέναντι στον Ολυμπιακό αλλά και στις ομάδες που θα παίξουμε στην Ευρώπη».

Για το πώς η Βουλιαγμένη θα επανέλθει στους τίτλους: «Πιστεύω ότι μπορούμε πολύ σύντομα να διεκδικήσουμε πολλούς τίτλους μέσω της σκληρής δουλειάς που κάνουμε ήδη και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω απ’ αυτό. Αφοσίωση στην προπόνηση και να το πιστέψουμε».

Για το πώς πρέπει η Βουλιαγμένη να αντιμετωπίζει τα παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό: «Το θέμα είναι να είμαστε σοβαρές, συγκεντρωμένες και ότι κι αν γίνεται στο παιχνίδι είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε να μην τα παρατάμε παίζοντας με ψυχή μέχρι το τέλος σε όποιο κολυμβητήριο κι αν γίνεται ο αγώνας. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε τα περισσότερα παιχνίδια. Πιστεύω πως όλοι οι αγώνες θα κριθούν στο τέλος και θα είναι ντέρμπι».

Για την φανερή πρόοδο της (Πανιώνιος, Γλυφάδα, Βουλιαγμένη): «Έτσι ξεκίνησα ήθελα να το πάω σιγά-σιγά. Φέτος θα αγωνιστώ με το σκουφάκι της Βουλιαγμένης στην Ευρώπη».

Για το αν συνδυάζονται σπουδές και πρωταθλητισμός: «Πέρασα στην σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών στον Πειραιά. Χρειάζεται πολύ προσπάθεια και κούραση αλλά μπορούν να συνδυαστούν και τα δύο. Αν υπάρχει θέληση υπάρχει και αποτέλεσμα».

Για το αν σκέφτεται να πάει στην Αμερική για σπουδές μαζί με την αδελφή της, Ειρήνη: «Δεν έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο ακόμα και εφόσον είχα αυτήν την ευκαιρία να έρθω στην Βουλιαγμένη δύσκολα θα πήγαινα. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει».

Για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων που είναι σε δύο μήνες: «θα παίξουμε με το καινούργιο σύστημα. Δεν έχουμε κάνει προπόνηση ακόμα με αυτό. Θα ξεκινήσει η προετοιμασία και θα δούμε. Πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα γιατί είμαστε μια δεμένη ομάδα. Στοχεύουμε να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Να κρατήσουμε το επίπεδο εκεί που είναι ήδη στις μικρές ηλικίες σ’ όλα τα αθλήματα».

Για τους στόχους της στην Εθνική Γυναικών: «Ο τελικός μου στόχος είναι το Τόκιο το 2020 αλλά και να πάω όσο πιο ψηλά με την Εθνική».

Τέλος σημείωσε ως ευχή για την νέα αγωνιστική χρονιά:« Εύχομαι να έχουμε όλες υγεία, να είμαστε δυνατές, να κάνουμε προπόνηση και θα πάνε όλα καλά σ’ όλες τις κατηγορίες».

Γιώργος Χρήστου