ΜΑΡΙΑ ΘΗΒΑΙΟΥ: “ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΠΛΕΟΝ Ο ΧΡΟΝΟΣ”

0
40

Η υπεύθυνη του αθλήματος της καλλιτεχνικής κολύμβησης κυρία Μαρία Θηβαίου τοποθετείται στην επίσημη σελίδα της ΚΟΕ για τις αλλαγές στα δεδομένα που φέρνει η κρίση της πανδημίας.

Η κυρία Θηβαίου υποστηρίζει ότι τα 12 κορίτσια μας δεν σταμάτησαν ποτέ να δουλεύουν τον τελευταίο μήνα, παρά το γεγονός ότι είναι κλειστές οι εγκαταστάσεις.

«Καθημερινά η Εθνική ομάδα κάνει πέντε ώρες προπόνηση πρωί και απόγευμα με το προπονητικό δυναμικό της και τις αθλήτριες μέσω ίντερνετ. Επίσης κάνουμε και κοινές προπονήσεις με την Εθνική Ιταλίας, 2-3 φορες μέσα στην εβδομάδα. Θα ακολουθήσουν κοινές προπονήσεις και με άλλες ομάδες υψηλού επιπέδου».

Η Μαρία Θηβαίου επαινεί τα κορίτσια για τον ζήλο και την συμπεριφορά τους.

«Η ψυχολογία και η θέληση των παιδιών είναι αξιοθαύμαστη και η αντίδρασή τους, στην νέα καθημερινότητα που μας επιβάλουν οι συνθήκες, είναι έντονα αισιόδοξη, υπεύθυνη και δημιουργική».

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του αθλήματος, η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021 και κατα συνέπεια η αναβολή όλων των μεγάλων διοργανώσεων, δίνει τα χρονικά περιθώρια στην ελληνική ομάδα να προετοιμαστεί κατάλληλα και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις.

«Εφόσον αναβάλλονται και μετατίθενται όλες οι μεγάλες αγωνιστικές διοργανώσεις (προολυμπιακό, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και Ολυμπιάδα), αλλάζει το προπονητικό μας πλάνο προς το καλύτερο εφόσον έχουμε τον χρόνο σύμμαχο και την εμπειρία να κάνουμε τις ανάλογες τροποποιήσεις για την καλύτερη εμφάνιση της ομάδας μας».

Η Μαρία Θηβαίου καταλήγει λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει κερδίσει πλέον τον σεβασμό και την εκτίμηση της παγκόσμιας κοινότητας του αθλήματος.

«Η ανταπόκριση και η επαφή που έχουμε από υψηλού επιπέδου εθνικές ομάδες επιβραβεύουν την επιλογή μας να κινούμαστε σε διεθνές επίπεδο με χαμηλό προφίλ, σοβαρότητα αλλά πάνω από όλα με σεβασμό και ήθος σε αξίες που βασίζονται στην δουλειά και όχι στις εντυπώσεις».