ΜΑΚΗΣ ΒΟΛΤΥΡΑΚΗΣ: ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΝΟΙΑΣ

0
179

Ο τεχνικός του ΝΟ Χανίων Μάκης Βολτυράκης εξέφρασε σε συνέντευξη που παραχώρησε την ανησυχία του αναφορικά με το γεγονός ότι εξακολουθεί να παραμένει αδιευκρίνιστος ο χρόνος που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 ανδρών.

«Στον Ναυτικό Όμιλο, είμαστε σε μια κατάσταση αυτή τη στιγμή όπου δεν ξέρουμε ακόμα ποιοι παίκτες θα μπορέσουν να συνεχίσουν, τι υλικό δηλαδή θα έχουμε, τι προπονήσεις θα κάνουμε και ποια πισίνα θα λειτουργήσει», δήλωσε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:

«Αυτό είναι το πρόβλημά μας… Σίγουρα, δεν είναι μόνο πρόβλημα δικό μας αυτό, αλλά γενικώς του ελληνικού πόλο. Είναι όμως και για μας ένα μεγάλο ζήτημα. Επίσης, δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, διότι υπάρχουν εκλογές στην Ομοσπονδία. Δεν ξέρει κανείς στην κυριολεξία πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα! Οπότε, δεν μπορείς να κάνεις προγραμματισμό ούτε να αποφασίσουμε ποιοι αθλητές θα συνεχίσουν. Ένα άλλο πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι οι αθλητές που περιμέναμε να μας ενισχύσουν πάρα πολύ, ήταν οι μαθητές της Β’ και της Γ’ τάξης του Λυκείου, οι οποίοι πλέον εγκατέλειψαν οι περισσότεροι λόγω των μαθημάτων τους».

Τέλος, όσον αφορά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ελληνική υδατοσφαίριση, ο έμπειρος τεχνικός σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι η απόφαση της Πολιτείας να κόψει τα προνόμια και τα μπόνους στον αθλητισμό, επέφερε ως συνέπεια, στην καλύτερή τους ηλικία, οι αθλητές να εγκαταλείπουν το πόλο και να αφιερώνονται αποκλειστικά στις υποχρεώσεις τους που αφορούν τα σχολεία τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αγωνίζονται πλέον ως επί το πλείστον οι πολύ μεγαλύτεροι σε ηλικία στο πόλο. Δηλαδή, αντί να γίνεται ανανέωση του έμψυχου υλικού της κάθε ομάδας, βλέπουμε ομάδες να έχουν παίκτες 36, 37 και 38 χρόνων! Γιατί; Γιατί μόνο αυτοί πλέον μπορούν να συμμετέχουν σε ομάδες».