ΛΟΡΑΝΤΟΣ: “ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΟΜΑΔΑ”

1
211

Στην κορύφωση της προετοιμασίας της εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά στην Τεργέστη (19-24 Ιανουαρίου), όπου θα επιδιώξει τον μεγάλο στόχο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών.

Η ομάδα, που προπονείται στο κλειστό κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά (καταδυτήριο), διαμένει πλέον εδώ και μια εβδομάδα σε ξενοδοχείο, μετά από εισήγηση του Ομοσπονδιακού τεχνικού Τεό Λοράντου, προκειμένου να απομονωθεί και να συγκεντρωθεί ακόμα περισσότερο στον στόχο και μέχρι την αναχώρηση για την Ιταλία, που θα γίνει το προσεχές Σάββατο (16/1).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που ανακοίνωσε τις 15 που θα μετάσχουν στην αποστολή για το Προολυμπιακό τουρνουά και που εκτός από την αγωνιστική, έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία και στην ψυχολογική προετοιμασία των κοριτσιών, τονίζει στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας ότι η ομάδα είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει ενσυναίσθηση της κρισιμότητας του στόχου έχοντας αναπτύξει τη “δυναμική της δύναμης του συνόλου”».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τεό Λοράντου:

«Εν μέσω μιας πολύ δύσκολης κατάστασης που έχουν δημιουργήσει οι συνθήκες της πανδημίας -η οποία, βέβαια, είναι ίδια για όλες τις ομάδες που θα μετάσχουν στο Προολυμπιακό τουρνουά-, σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή Γιώργο Μορφέση, καταστρώσαμε ένα πλάνο προετοιμασίας για να αντιμετωπίσουμε και τα θέματα υγείας, αλλά και τα αγωνιστικά θέματα.

Νομίζω ότι πήγαμε πάρα πολύ καλά καθόλη η διάρκεια της προετοιμασίας εδώ, αλλά και στο κοινό καμπ με την Ισπανία στη Μάλαγα. Όλες οι εισηγήσεις μου έγιναν δεκτές και γι αυτό ευχαριστώ τον Πρόεδρο Δημήτρη Διαθεσόπουλο και ολόκληρο το ΔΣ της ΚΟΕ. Ανάμεσα σε αυτές και ο εγκλεισμός μας στο ξενοδοχείο μια εβδομάδα πριν ταξιδέψει η ομάδα. Όλα αυτή η πορεία, λοιπόν, θεωρώ ότι τελειώνει με θετικό πρόσημο και πάμε για τον στόχο. Η ομάδα θα παρουσιαστεί πιο αποφασιμένη από ποτέ».

“Η δυναμική της δύναμης του συνόλου”

Και με αφορμή την ερώτησή μας για έλλειψη αγώνων στη διάρκεια της προετοιμασίας, με εξαίρεση το κοινό καμπ και τα φιλικά παιχνίδια με την Ισπανία στη Μάλαγα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός είναι ξεκάθαρος:

«Θεωρώ ότι στην παρούσα στιγμή δεν υπάρχουν δικαιολογίες, καθώς τα δεδομένα είναι ίδια για όλους και γι αυτό και δεν επικαλούμαι τίποτα τέτοιο. Το μόνο που τονίζω είναι ότι η ομάδα έχει ενσυναίσθηση της κατάστασης, δηλαδή, της κρισιμότητας του στόχου στο Προολυμπιακό τουρνουά και έχει αναπτύξει ιδιαίτερα τη “δυναμική τη δύναμης του συνόλου”. Σας ξαναλέω, τα κορίτσια θα παρουσιαστούν πιο αποφασισμένα από ποτέ».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Από καρδιάς εύχομαι καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα των Γυναικών. Η αποστολή της είναι δύσκολη, ο δρόμος ανηφορικός και με εμπόδια. Η προετοιμασία δεν είναι ποτέ επαρκής και ειδικά οι συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία του COVID-19 ανεβάζουν τους βαθμούς δυσκολίας του εγχειρήματος. Όμως, τώρα δεν πρέπει να κοιτάς πίσω, πρέπει να κοιτάς μόνο μπροστά. Αφήνεις πίσω σου αυτά που πέρασες και βλέπεις την ευκαιρία για αυτά που μπορούν να έρθουν.
    Χρειάζεται καθαρό βλέμμα, θετική ματιά, καρδιά δυνατή και μυαλό που να είναι κρύο και να καθοδηγεί το σώμα. Η ομάδα μας θα πετύχει εφόσον είναι αυτό που εννοεί η λέξη: ΟΜΑΔΑ. ΟΜΑΔΑ μέσα και έξω από το νερό. ΟΜΑΔΑ όπου η κάθε παίκτρια θα παίζει πρωτίστως για τις συμπαίκτριές της, που θα στηρίζει η μία την άλλη, που θα καλύπτει η μία την άλλη, που θα εμψυχώνει η μία την άλλη, που θα οδηγεί η μία την άλλη. ΟΜΑΔΑ, αυτός είναι ο δρόμος.
    Ήρθε η στιγμή που αφήνεις πίκρες, αδικίες, τραυματισμούς, ασθένειες, προβλήματα, τα πάντα πίσω. Κοιτάς μπροστά, κοιτάς τις συμπαίκτριές σου στα μάτια και ξέρεις, και πιστεύεις. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πολύ σημαντικοί, όχι διότι γίνονται κάθε 4 χρόνια, αλλά διότι αποτελούν το επιστέγασμα της καριέρας κάθε αθλητή. Αποτελεί τιμή αλλά και καταξίωση για τους αθλητές, η συμμετοχή και η διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
    Πιστεύω ακράδαντα ότι όλες οι αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας είναι πολύ σπουδαίες παίκτριες. Παίκτριες με εμπειρίες, με παραστάσεις σημαντικών αγώνων, με υψηλή τεχνική κατάρτιση καθώς και ότι είναι μεγάλες αγωνίστριες, που τα δίνουν όλα και δεν το βάζουν κάτω ποτέ. Λένε πως οι μεγάλοι αγώνες θέλουν μεγάλους αθλητές. Οι παίκτριες μας είναι μεγάλες αθλήτριες και είναι έτοιμες για την πρόκληση. Αυτό που χρείαζεται είναι μεγάλη καρδιά και μεγάλο αθλητικό ανάστημα. Πρέπει να δώσει η κάθε αθλήτρια το 110% της προσπάθειας της. Ήρθαν λοιπόν τα δύσκολα, αλλά οι παίκτριες μας είναι φτιαγμένες για τα δύσκολα. Πάμε λοιπόν, πάμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει.
    Έχω παρακολουθήσει την Εθνική Γυναικών του Πόλο για 20 χρόνια. Η Εθνική μας έχει χαρίσει απίστευτες στιγμές, φοβερές επιτυχίες. Έχω κλάψει απο χαρά πολλές φορές: το 2004 στους Ολυμπιακούς ήμουν μέσα στα παιχνίδια, το 2011 στο Παγκόσμιο δεν έχασα παιχνίδι στην τηλεόραση. Μεγάλη τιμή και μεγάλη περηφάνεια να απολαμβάνεις αυτήν υπέροχη ομάδα. Ακόμα μεγαλύτερη τιμή και περηφάνεια είναι να παίζεις σε αυτή την υπέροχη ομάδα. Κάθε παίκτρια το ξέρει, κάθε παίκτρια το πιστεύει. Πάμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει. ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here