ΛΟΝΔΡΕΖΑ Η ΝΑΤΑΛΙΑ

0
1018

Η προσπάθεια συνήθως ανταμείβεται κάποια στιγμή. Η Ναταλία Ανθοπούλου ίσως να μην περίμενε ότι οι κόποι και οι θυσίες της θα της απέδιδαν έναν μετάλλιο σε Ευρωπαϊκούς αγώνες τόσο σύντομα. Στα δεκαεπτά της χρόνια κατάφερε να υλοποιήσει το όνειρο της, καθώς ανέβηκε σε ένα από τα τρία σκαλιά του βάθρου στους Ευρωπαικούς αγώνες της Βουδαπέστης το 2006, στη κατηγορία σόλο. Κατέκτησε την τρίτη θέση και φόρεσε στο λαιμό της το χάλκινο μετάλλιο σε ένα, απαιτητικό, άθλημα όπως η συγχρονισμένη κολύμβηση. Ήταν μάλιστα το πρώτο που κέρδισε η Ελλάδα μετά το μακρινό 1995 και την Χριστίνα Θαλασσινίδου.

Μετά από μια μεγάλη καριέρα στη χώρα μας, έχοντας κατακτήσει πολλές διακρίσεις με τον Αθλητικό Ναυτικό Όμιλο Αργυρούπολης, εγκαταστάθηκε στη Μ. Βρετανία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Η δίψα της για το άθλημα που υπηρετούσε τόσα χρόνια, την ώθησε στο να ασχοληθεί με την ‘’Aquavision’’, από τη θέση της προπονήτριας. Μια ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης με έδρα το Β. Λονδίνο, που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 80 παιδάκια. Πρόκειται στην ουσία για έναν φιλανθρωπικό σύλλογο και μία από τις καλύτερες ομάδες, του υγρού στοιχείου.

Σε πρόσφατους αγώνες, που συμμετείχε, τερμάτισε στην 4η θέση, τονίζοντας χαριτολογώντας «Είμαστε η καλύτερη ομάδα στο Λονδίνο». Είναι βέβαια και από τις τυχερές ομάδες, αφού έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν προπονήσεις, έστω και μια φορά την εβδομάδα στο, Ολυμπιακών προδιαγραφών, κολυμβητήριο του ‘’ Strattford’’. Η δράση της Ναταλίας δεν σταματάει εκεί. Καθοδηγεί και προπονεί το ντουέτο από τo ‘’Seymour’’ και επιθυμεί να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα master που ακολουθεί σε λίγους μήνες.

Αξιοσημείωτο είναι πως πέρσι η Ναταλία ήταν προπονήτρια της Εθνικής ομάδας γυναικών της Ελβετίας και μάλιστα πήραν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν. Εκεί επετεύχθη μία τεράστια επιτυχία για την χώρα αφού το κόμπο πέρασε στον τελικό.

Κατά γενική ομολογία αποτελούμε μια χώρα που ‘’πλάθει’’ πρωταθλητές στα αθλήματα της πισίνας.  Τέτοιοι άνθρωποι, σαν την Ναταλία, προσδίδουν ακόμα μια πιο έντονη νότα αισιοδοξίας στον , κατά τ’ άλλα, ‘’βλαβερό’’ χώρο του ελληνικού αθλητισμού.

Παπανδρέου Παναγιώτης