ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

0
142

Μια πραγματική γιορτή για τον αθλητισμό, οι Βαλκανικοί αγώνες Εφήβων – Νεανίδων κολύμβησης, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 24/4 στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος».Παρά τον λίγο κόσμο που τίμησε τελικά με την παρουσία του τη διοργάνωση, το μέλλον των Βαλκανίων στο άθλημα της κολύμβησης, οι κολυμβητές που αναμένεται τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσουν στο Ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο στερέωμα έλαμψαν με τις επιδόσεις τους και την προσπάθειά τους, τις δύο ημέρες των αγώνων.

Περίπου 800 αθλητές και παράγοντες από 10 χώρες βρέθηκαν στην πόλη του Βόλου, από τις 20 Απριλίου αντιμετωπίζοντας εξαιρετικές οργανωτικές και αγωνιστικές συνθήκες από το πολύπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό που επιστρατεύει ο δήμος Βόλου σε τέτοιες περιπτώσεις.Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια στάθηκε η ΚΟΕ, με τις ενέργειες της οποίας εξάλλου, η διοργάνωση ανατέθηκε στο Βόλο. Αρχικά, το διαβαλκανικό κορυφαίο αθλητικό γεγονός ήταν προγραμματισμένο να γίνει στην Κωνσταντινούπολη, η οποία όμως εξέφρασε αδυναμία να αναλάβει τους αγώνες, λόγω των πρόσφατων τρομοκρατικών χτυπημάτων στην περιοχή.

Η Σερβία, ως δεύτερη σκέψη της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κολύμβησης αρνήθηκε με τη σειρά της και έτσι ο πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Δημήτρης Διαθεσόπουλος πρότεινε το Βόλο, που αποδεδειγμένα έχει τα εχέγγυα για τη διεξαγωγή επιτυχημένων διοργανώσεων. Ο δήμος Βόλου ανταποκρίθηκε θετικά αμέσως στην τιμή που του έγινε και το τελικό αποτέλεσμα δείχνει τη συσπείρωση όλων αυτών που εργάστηκαν ώστε τελικά οι Βαλκανικοί αγώνες να στεφθούν από επιτυχία σε όλα τα επίπεδα.

Αγωνιστικά, η 24μελής αποστολή που εκπροσώπησε τη χώρα μας συγκέντρωσε συνολικά 41 μετάλλια (14 χρυσά, 14 ασημένια, 13 χάλκινα) στους αγώνες καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη γενική βαθμολογία τόσο σε Εφηβους, όσο και σε Νεάνιδες και φυσικά στη γενική κατάταξη. Συγκεκριμένα, η χώρα μας συγκέντρωσε συνολικά 454,5 βαθμούς, εκ των οποίων 234 στους Εφηβους και 220,5 στις Νεάνιδες αφήνοντας πίσω κατά 140 βαθμούς τη δεύτερη στη βαθμολογία Ρουμανία που συγκέντρωσε 314 βαθμούς. Στην τρίτη θέση κατετάγη η Τουρκία με 224,5 βαθμούς, παρά το γεγονός ότι αριθμούσε τη μεγαλύτερη αποστολή, με 36 κολυμβητές και κολυμβήτριες να την εκπροσωπούν.

Συνοδοί προπονητές της ελληνικής ομάδας ήταν οι Βαγγέλης Βούλτσος, Νίκος Κραουνάκης, Αλέκος Χατζηγιαννάκης, Θανάσης Γιαννόπουλος που συντόνιζαν την Εθνική μας ομάδα. Επιπλέον, στο Βόλο βρέθηκαν αξιωματούχοι της ΚΟΕ, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Κατσαρό, τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας, Δημήτρη Σαρακατσάνη το μέλος του Δ.Σ., Αννα Μαρκοπούλου και άνθρωποι που πρεσβεύουν και βοηθούν το άθλημα της κολύμβησης, σε εθνικό επίπεδο.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαρός σημείωσε: «Μετά την άρνηση της Τουρκίας και της Σερβίας, η Ευρωπαϊκή και Ελληνική Ομοσπονδία εμπιστεύτηκε και πάλι το Βόλο, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διοργανώσει με απόλυτη επιτυχία κάθε είδους αγώνες. Είδαμε μια άρτια διοργάνωση σε κάθε επίπεδο, είδαμε το μέλλον της κολύμβησης να παρελαύνει μπροστά μας, είδαμε μεγάλες επιδόσεις από ήδη μεγάλους αθλητές και αθλήτριες. Ευχόμαστε το πρόβλημα που μας ταλανίζει, το κλείσιμο των κολυμβητηρίων, ιδιαίτερα το χειμώνα να λυθεί σύντομα, κάτι για το οποίο αρωγός πρέπει να είναι η πολιτεία. Σε συνεργασία με την ΚΟΕ που προσπαθεί ώστε οι αθλητές της να αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο και να έχουν καλές συνθήκες προετοιμασίας είμαστε αισιόδοξοι πώς θα έρθουν ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στα επόμενα μεγάλα κολυμβητικά ραντεβού».

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Σαρακατσάνης από την πλευρά του τόνισε: «Είμαστε ευχαριστημένοι από την παρουσία μας στη διοργάνωση. Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, τα αποτελέσματα για εμάς ήταν αναμενόμενα. Συγχαρητήρια στα παιδιά».

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Κραουνάκης, υπογράμμισε: «Είμαι πολύ περήφανος που συνόδευσα τα παιδιά σε αυτούς τους αγώνες. Ολοι οι αθλητές έδωσαν το 100% της προσπάθειάς τους, παρότι βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας και εύχομαι να έχουν και στη συνέχεια μεγάλες επιτυχίες. Η φιλοξενία στο Βόλο ήταν εξαιρετική, το κολυμβητήριο ήταν πολύ καλό και πιστεύω πως για αυτό το λόγο ο Βόλος λαμβάνει συνεχώς από την ΚΟΕ την διοργάνωση αγώνων και θα συνεχίσει να τους αναλαμβάνει».