ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΛΙΒΑΚΗΣ: «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΣ»

0
102

Ο Κώστας Τζιλιβάκης, ο πολύπειρος προπονητής της κλασικής κολύμβησης και ο «δεύτερος πατέρας» του παγκόσμιου πρωταθλητή Απόστολου  Παπαστάμου, βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Βουδαπέστη προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια του πρωταθλητή του στην διοργάνωση του international swimming league, Που αρχίζει την Παρασκευή 16, Οκτωβρίου στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Ο Απόστολος Παπαστάμος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι εν ενεργεία παγκόσμιος πρωταθλητής και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ. Πολλοί είναι εκείνοι, οι ειδικοί του αθλήματος, που εκτιμούν ότι ο Χανιώτης πρωταθλητής είναι σε θέση να διακριθεί στην ολυμπιάδα του Τόκιο, το καλοκαίρι του 2021.

Από την Βουδαπέστη εκφράζεται στην ιστοσελίδα μας ο Χανιώτης προπονητής, υποστηρίζοντας: 

«Είναι μία σπουδαία νέα διοργάνωση που κρατάει σε εγρήγορση τους καλύτερους κολυμβητές του κόσμου. Το επίπεδο των αγώνων θα είναι υψηλό. Οι περισσότεροι από τους μεγαλύτερους κολυμβητές του κόσμου βρίσκονται στη Βουδαπέστη και θεωρούν ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση θα αποτελέσει μία τέλεια προπαρασκευή για την επίτευξη των στόχων τους. Όλοι οι αθλητές επιπέδου, όπως και ο Απόστολος αναζητούν προετοιμασία με σπουδαίο αγωνιστικό ρυθμό. Αυτό πρόκειται να το καταφέρουν μετέχοντας σ’ αυτήν την εκδήλωση η οποία θα κρατήσει περίπου έξι εβδομάδες. Φέτος, λόγω της πανδημίας, έχουν περιοριστεί μετακινήσεις. Όλοι οι αγώνες θα γίνουν στη Βουδαπέστη, όπου τηρούνται σχολαστικά τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα ο Απόστολος και εγώ έχουμε περάσει από τέσσερα τεστ κορονοϊού. Η προετοιμασία που κάνουμε στην Ουγγαρία είναι υποδειγματική. Κολυμπάμε σχεδόν μόνοι μας σε κάθε διαδρομή, έχοντας δίπλα μας τους καλύτερους αθλητές του κόσμου». 

Στην διοργάνωση μετέχουν 10 ομάδες από όλο τον πλανήτη, στην σύνθεση των οποίων συμπεριλαμβάνονται έξι έλληνες πρωταθλητές επιπέδου, ο Κρίστιαν Γκολομέεφ, ο Ανδρέας Βαζαίος, ο Απόστολος Χρήστου, ο Απόστολος Παπαστάμος, η Άννα Ντουντουνάκη και η Νόρα Δράκου. Στόχος του Αποστολου Παπαστάμου είναι η διάκριση τους ολυμπιακούς αγώνες. Για την επίτευξη αυτής της επιδίωξης, Ο Κώστας Τζιλιβάκης, τονίζει: 

«Είναι γνωστό τοις πάσι ότι δεν κάνω προγνωστικά και προβλέψεις. Στόχος μου είναι να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι. Να έχουμε υγεία και όλα τα άλλα θα έρθουν. Κυρίαρχος στόχος για το 2021 είναι η διάκριση στους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, ενώ Σημαντικό πέρασμα για μας θα είναι η συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here