ΚΟΥΝΤΟΥΔΙΟΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΙΝΕΣ

0
219

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης του εθνικού Πειραιά, ο κύριος Φάνης Κουντουδιός βλέπει με θετικό μάτι την πρόθεση της κολυμβητικής ομοσπονδίας να ολοκληρώσει, υπό προϋποθέσεις, τα φετινά πρωταθλήματα της Α1 κατηγορίας των αντρών και των γυναικών.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας υποστηρίζει ότι κάθε προπονητής και κάθε αθλητής που ασχολείται με το άθλημα επιθυμεί την άμεση επανεκκίνηση του χώρου.

Ο κύριος Κουντουδιός εκφράζει όμως αμφιβολίες εάν τα σωματεία, κάτω από μία τραγική οικονομική πίεση, μπορούν να ανταποκριθούν στην διεξαγωγή αγώνων. Επίσης επισημαίνει ένα κυρίαρχο θέμα και ζητά από την ομοσπονδία και την πολιτεία να το θέσουν ως προτεραιότητα. Πρόκειται για το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων και την επαναλειτουργία των σωματείων που αποτελούν το κύτταρο του αθλητισμού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κύριου Κουντουδιού έχουν ως εξής: 

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει προπονητής και αθλητής που να διαφοροποιείται. Όλοι θέλουμε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Κάτι άλλο θα είναι καταστροφικό για το χώρο. Να παραμείνουν δηλαδή χωρίς αγώνες επί μακρόν οι αθλητές. Καταστροφή για τα σωματεία και για τις εθνικές ομάδες. Όμως υπάρχει ένα τεράστιο ερωτηματικό. Θα μπορέσουν να ανταποκριθούν τα σωματεία; Έχουν την οικονομική δυνατότητα; Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και χρειάζεται αρκετή συζήτηση».

«Προτεραιότητα για την ομοσπονδία και για την πολιτεία θα πρέπει να είναι το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων. Να μπορέσουν τα σωματεία να λειτουργήσουν με τις ακαδημίες και τις σχολές τους. Μόνο έτσι θα μπορέσει να επανεκκινήσει ο χώρος. Να βρεθούν οι πόροι για να μπορέσουν να συντηρηθούν οι ανδρικές και γυναικείες ομάδες. Προτεραιότητα είναι το άνοιγμα των κολυμβητηρίων». 

Pisina.net