ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ- ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ!

0
630
Τεράστια εστία μόλυνσης ήταν και συνεχίζει να παραμένει ο χώρος στο πρώην κολυμβητήριο στην Αγυιά! Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» πριν από 7 μήνες, αρχές Μαρτίου του 2017, είχε αναδείξει το θέμα με εκτενές ρεπορτάζ αλλά δυστυχώς η κατάσταση είναι ακριβώς ίδια. Τίποτα δεν έχει αλλάξει! Παραμένει ένας βρώμικος χώρος που ο κάθε ασυνείδητος μπορεί ανενόχλητος να αφήνει εκεί τα σκουπίδια του και κανείς δεν τον εμποδίζει και δεν ενοχλείται! Μόνο οι κάτοικοι, όσοι προσπαθούν να αθληθούν δίπλα στο πάρκο Τσιμιγκάτου και κάποιοι διερχόμενοι διαπιστώνουν καθημερινά την οικτρή κατάσταση του χώρου. Οι φωτογραφίες και προ 7μηνου, αλλά και οι χθεσινές της «Π» φανερώνουν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι, και εάν έχει αλλάξει έχει αλλάξει προς το χειρότερο! Περισσότερα σκουπίδια, μεγαλύτερη αδιαφορία…
 .
ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥΣ
Το πρώην κολυμβητήριο στην Αγυιά έχει συμπεριληφθεί στο Φάκελο για τους Παράκτιους Αγώνες, που θα γίνουν το 2019. Προβλέπεται εκεί να γίνουν οι αγώνες μπιτς-χάντμπολ, μπιτς-βολεϊ, μπιτς-τένις και δίπλα στο άλσος Τσιμιγκάτου μπιτς-πάλη. Βέβαια για να διεξαχθούν εκεί όλοι αυτοί οι αγώνες θα πρέπει να γίνουν έργα που θα αλλάξουν ριζικά τη μορφή συνολικά του χώρου.
 .
Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Η πάγια θέση του Δήμου είναι στο χώρο στο πρώην κολυμβητήριο στην Αγυιά να κατασκευαστεί ένα πολυδύναμο αθλητικό κέντρο.
 .
ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ: «ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ»
Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του ΠΕΑΚ, Νίκο Κανελλάκη, ο οποίος όταν του θέσαμε το θέμα του χώρου στο πρώην κολυμβητήριο στην Αγυιά τόνισε: «Είναι γνωστό ότι έχει ξεκινήσει το πρώτο τεύχος δημοπράτησης του έργου. Ο χώρος μπήκε στο πρόγραμμα των Παράκτιων Αγώνων και θα προχωρήσει. Απλώς χρειάζεται λίγους μήνες υπομονή. Είχαμε προγραμματίσει κάποια πράγματα, αλλά λόγω των Παράκτιων άλλαξαν. Μην ξεχνάμε ότι ο συγκεκριμένος χώρος θα αποτελέσει μια από τις βασικές αθλητικές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους συγκεκριμένους Αγώνες. Είναι λοιπόν δεδομένο ότι θα αλλάξει όψη. Αλλωστε έχει τοποθετηθεί σχετικά ο Υπουργός, συνεπώς δεν έχει νόημα να πω εγώ κάτι περισσότερο».
 .
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ, ΑΠΟ ΤΟ 1979 ΣΤΟ 2003
Το πρώτο παιχνίδι πόλο στο Εθνικό κλειστό κολυμβητήριο στην Αγυιά έγινε την ίδια ημέρα των εγκαινίων του, από τον υφυπουργό Προεδρίας, Αχιλλέα Καραμανλή στις 22 Ιουνίου 1979. Ηταν φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στον ΝΟΠ και την Εθνική Νέων, στο οποίο ο Ναυτικός Ομιλος ηττήθηκε με 8-7. Το πρώτο επίσημο παιχνίδι έγινε μια εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στην 30 Ιουνίου 1979 και έμεινε στην ιστορία για τα επεισόδια που ακολούθησαν! Ηταν παιχνίδι με το Καλαμάκι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής, από το οποίο ο ΝΟΠ ηττήθηκε 5-4 και μετά τη λήξη έγινε χαμός. Μάλιστα λόγω των επεισοδίων η Ομοσπονδία (ΕΚΟΦ τότε) ανέβαλε το παιχνίδι με τον ΝΟ Βόλου που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή 1 Ιουλίου, για να μην δοθεί συνέχεια στην ένταση.
Το τελευταίο παιχνίδι πόλο στο κολυμβητήριο στην Αγυιά δόθηκε την
Κυριακή 13 Ιουλίου 2003. Ήταν μεταξύ του ΟΠΑΘΑ και της Κοζάνης για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ο ΟΠΑΘΑ τότε νίκησε 14-9 και πανηγύρισε την άνοδό του στην Α2. Ακολούθως το κολυμβητήριο έκλεισε προκειμένου να γίνει η αναγκαία συντήρηση. Ομως τέλη Αυγούστου, που έπρεπε να ανοίξει, δεν άνοιξε και δεν λειτούργησε ποτέ ξανά! Προβλήματα οικονομικά, λάθη, αδράνεια, αμέλεια ή οτιδήποτε άλλο έφεραν τον χώρο, συνολικά, στην οικτρή κατάσταση που είναι σήμερα. Το κολυμβητήριο και ο περιβάλλον χώρος αφέθηκαν στην τύχη τους, λεηλατήθηκαν και κατέρρευσαν και μετά από 14 χρόνια κανείς δεν μπορεί να μιλά για κολυμβητήριο, αλλά για μια τεράστια εστία μόλυνσης! Μια ντροπή για την πόλη, αφού οι επισκέπτες, αλλά και οι διερχόμενοι την συναντούν μπροστά τους όταν έρχονται από την Πατρών Κορίνθου και ακολουθούν την Κανελλοπούλου ή άλλοι που ακολουθούν την ακριβώς αντίθετη διαδρομή.
Η ευθύνη όλων όσοι είχαν εμπλοκή με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μεγάλη, από τις διοικήσεις του ΠΕΑΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι τον ναυταθλητικό κόσμο, τις αρχές και κυρίως της Πολιτείας (διά της γγΑ). Από το 2003 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα! Μιλάμε για κολυμβητήριο που λειτούργησε για 24 χρόνια και χωρίς κανείς να το καταλάβει εξαφανίστηκε! Γιατί κυριολεκτικά έχει εξαφανιστεί και μόνο οι παλιότεροι ή όσοι πλησιάσουν αψηφώντας την βρωμιά και δουν από κοντά ότι έχει απομείνει από τις πισίνες, μικρή και μεγάλη και την κερκίδα καταλαβαίνουν ή υποθέτουν τι υπήρχε εκεί πριν από μερικά χρόνια…
pelop.gr