ΚΟΕ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΩΘΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΟ

0
963

Πολύς θόρυβος έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο χώρο του υγρού στίβου μετά την τοποθέτησή της κολυμβητικής ομοσπονδίας να διεξαγάγει με κάθε τρόπο τα εθνικά πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα που διατηρεί υπό την σκέπη της.

Αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν αναγκαία την επανεκκίνηση του χώρου το συντομότερο δυνατόν, αλλά υπάρχουν και αντίθετες φωνές που εκτιμούν ότι η οικονομική κρίση δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους συλλόγους και καθιστά προβληματική την συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε διοργάνωση.

Ανάλογος είναι ο θόρυβος μεταξύ των συλλόγων που υπηρετούν την ελληνική υδατοσφαίριση.

Σήμερα η ιστοσελίδα μας έρχεται να ερμηνεύσει την πρόθεση της κολυμβητικής ομοσπονδίας και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η ομοσπονδία προκειμένου να επανεκκινήσει τον χώρο θα διεξαγάγει πρωταθλήματα ανάγκης. Πρωταθλήματα ώθησης, όπως τα ονοματίζουν οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας. Το δικαίωμα αυτό άλλωστε τους το δίνει η ίδια η πολιτεία, όταν επιτρέπει στις ομοσπονδίες να τροποποιήσουν τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων. Θα διεξαχθούν ελαστικά πρωταθλήματα, όπου τα σωματεία μπορούν να συμμετάσχουν με τρόπο που να αναγνωρίζει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο.

Συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών η ομοσπονδία έχει αποφασίσει το μήνα Ιούλιο να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, με την διεξαγωγή των τεσσάρων αγωνιστικών της κανονικής περιόδου που υπολείπονται και στην συνέχεια να διεξαγάγει πλέι οφ με την παρουσία των έξι πρώτων ομάδων, εάν και εφόσον το επιθυμούν. Αντίθετα δεν θα προχωρήσει στην διεξαγωγή των play out της διοργάνωσης. Καμιά ομάδα δεν πρόκειται να υποβιβαστεί. Το πρωτάθλημα στην νέα αγωνιστική περίοδο θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 14 ομάδων, των 12 που μετείχαν φέτος στην διοργάνωση και των δύο που θα ανέβουν από την Α2 κατηγορία. Ακόμη όμως και σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, δηλαδή στην κανονική περίοδο, τα σωματεία μπορούν να συμμετάσχουν χωρίς καμία δέσμευση. Μπορούν για παράδειγμα, επικαλούμενα οικονομικές δυσχέρειες, να χρησιμοποιούν ακόμη και νέους άνδρες, εάν η παρουσία της ανδρικής ομάδας καθίσταται ανέφικτη για οικονομικούς λόγους. Επίσης μπορεί κάποιο σωματείο να μην πάρει μέρος στους αγώνες. Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν θα μηδενιστεί, αλλά δεν πρόκειται φυσικά να έχει καμία άλλη επιπλέον τιμωρία, δηλαδή υποβιβασμό η βαθμολογική απώλεια στην νέα αγωνιστική περίοδο.

Για το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα. Έχουν καταγραφεί ομάδες οι οποίες δεν θέλουν να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα. Υπάρχουν όμως και δύο μεγάλα συγκροτήματα, όπως είναι ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη, που διεκδικούν το πρωτάθλημα και θέλουν αυτό να ολοκληρωθεί. Υπάρχει δηλαδή σαν σκεπτικό στην ομοσπονδία, σε περίπτωση που αδυνατούν οι ομάδες του Εθνικού, της Γλυφάδας και του Νηρέα Χαλανδρίου να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, όπως αυτό ολοκληρωθεί με αγώνες ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Βουλιαγμένη.

Η εκτίμηση της ομοσπονδίας είναι ότι όλοι οι σύλλογοι θα δεχτούν να συμμετάσχουν σε αυτό το πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον μήνα Ιούλιο και αν βέβαια το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα δεν επιτρέπεται η πάσα στις προπονήσεις των ομάδων. Όταν αυτό ξεπεραστεί και το μέτρο αρθεί, τότε η ομοσπονδία θα μπορέσει να προγραμματίσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων και να ζητήσει την τοποθέτηση των συλλόγων για τον τρόπο με τον οποίον αυτοί θα θελήσουν να συμμετάσχουν στις πανελλήνιες διοργανώσεις.   

Pisina.net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here