ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ: Η ΕΥΗ ΗΤΑΝ Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

0
563

Ο Κούλης Ιωσηφίδης αποδέχτηκε την πρόσκληση της ιστοσελίδας μας και μετείχε στην διαδικασία για την καλύτερη ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών στο γυναικείο πόλο.

Έβαλε βέβαια τους δικούς του όρους, τους οποίους σεβόμαστε, και δεν τοποθετήθηκε όπως εμείς είχαμε αποφασίσει αρχικά.

Συγκεκριμένα ο Κούλης Ιωσηφίδης αναδεικνύει την κορυφαία αθλήτρια όλων των εποχών, αλλά δεν αναφέρει επιπλέον ονόματα στην σχετική κατάταξη.

Σύμφωνα με τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό αδιαφιλονίκητα η κορυφαία παίκτρια όλων των εποχών είναι η Εύη Μωραϊτίδου.

«Δεν θέλω να αναφερθώ σε άλλες αθλήτριες, μετά την Εύη. Εκτιμώ ότι όλες οι παίκτριες που είχα μαζί μου στις ολυμπιάδες της Αθήνας και του Πεκίνου ήταν ικανότατες και αξίες. Δεν θέλω να ξεχωρίσω καμιά. Νομίζω ότι εκείνες οι αθλήτριες μαζί με την Αλεξάνδρα Ασημάκη είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει ο χώρος. Πρώτα όμως η Εύη και μετά όλα τα άλλα κορίτσια».

«Η Εύη ήταν η χαρά του κάθε προπονητή. Τα είχε όλα σαν αθλήτρια και σαν άνθρωπος. Μακράν η κορυφαία. Είχε όλο το πακέτο που χρειάζεται μία αθλήτρια για να γίνει μεγάλη. Ένα πολυεργαλείο. Έκανε όλα αυτά που ήθελες, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Ήταν άψογη στην άμυνα, στην επίθεση, στο μπλοκ, ανταποκρίθηκε ακόμη και στη θέση του φουνταριστού. Είχε βέβαια και απίστευτα σωματικά προσόντα».

Η Εύη Μωραϊτίδου διακρίνεται στην φωτογραφία με το νούμερο εννέα στο σκουφάκι, πανηγυρίζοντας μαζί με τον Κούλη Ιωσηφίδη και τις υπόλοιπες συμπαίκτριές της.