ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ: «ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΚΟΝΑ»

0
245

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφάιρισης των ανδρών αντιμετωπίζει αύριο (10/1, 19:00 Novasports) την αντίστοιχη της Γαλλίας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ευρωπαϊκών προκριματικών του World League ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ως τώρα μετράει μία νίκη (επί της Ολλανδίας) και μία ήττα (από την Κροατία) στους δύο πρώτους αγώνες και χρειάζεται τη νίκη στο αυριανό (10/1) παιχνίδι, ώστε να διατηρηθεί σε τροχιά πρόκρισης στην τελική φάση (περνάει μόνο ο πρώτος του ομίλου).

Ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας Θοδωρής Βλάχος τόνισε ότι προτεραιότητά του είναι η Εθνική μας να πραγματοποιήσει το δικό της στυλ παιχνιδιού και να κρατήσει την καλή εικόνα που έχει συνολικά τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Κατ αρχάς νομίζω ότι κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και δυσκολίες. Δε μου αρέσει να μιλάω για υποδεέστερους αντιπάλους ή πιο δυνατούς. Η Γαλλία είναι μία ομάδα με αλλαγή προπονητή και ίσως να παρουσιαστεί διαφορετική σε κάποιους τομείς του παιχνιδιού της. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι και τη δική μας δουλειά. Το ότι θα παρουσιαστούμε με κάποιες αλλαγές δε σημαίνει κάτι. Οφείλουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, στο δικό μας στυλ και να προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας. Θέλουμε να το κερδίσουμε, θέλουμε να παίξουμε καλό πόλο και να ευχαριστηθούμε εμείς οι ίδιοι το παιχνίδι και να κρατήσουμε τη θετική εικόνα που έχει τα τελευταία χρόνια η Εθνική ομάδα».

Για τις δοκιμές που πραγματοποιεί στο άνοιγμα του νέου Ολυμπιακού κύκλου και για το εάν έχει εξάγει κάποια συμπεράσματα σημείωσε: «Δε θέλω να μιλήσω για συμπεράσματα από ένα δύο παιχνίδια και κάποιες προπονήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει. Έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου και κάποιες ενδείξεις. Θα καταλήξω σε πολλά συμπεράσματα το καλοκαίρι. Μέχρι τότε όσο μπορώ να ξεκουράζω κάποιους παίκτες και να δοκιμάζω κάποιους άλλους – Όσο μου το επιτρέπει η χρονική περίοδος και η κατάσταση των αθλητών – θα το κάνω».