ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΑΥΘΙΝΟΣ: «ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ»

0
161

Με όρεξη και αισιοδοξία, ξεκίνησε την προετοιμασία του ο Θεόφιλος Αυθίνος. Ο καταδύτης της Εθνικής μας ομάδας, έχει μπροστά του την πρόκληση ενός εισιτηρίου, που θα τον οδηγήσει στο Τόκιο και στους Ολυμπιακούς αγώνες το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο δρόμος όμως δεν είναι στρωμένος με… ροδοπέταλα, αφού το Παγκόσμιο κύπελλο καταδύσεων τον Απρίλιο του 2021, είναι –προς στιγμήν- η μοναδική επίσημη διοργάνωση που είναι προγραμματισμένη για το άθλημα.

«Είναι αρκετά δύσκολο να διεκδικείς πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, χωρίς να λάβεις μέρος σε κάποια επίσημη διοργάνωση. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αγωνιστεί σε επίσημους αγώνες υψηλού επιπέδου», υποστηρίζει ο 19χρονος καταδύτης, μιλώντας στο pisina.net.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα καταδύσεων, αναβλήθηκε το καλοκαίρι, ενώ πριν από λίγες ημέρες, λόγω μη έγκαιρης προετοιμασίας των αθλητών, στο κλειστό καταδυτήριο του ΟΑΚΑ που παρέμεινε κλειστό για εργασίες συντήρησης, αναβλήθηκε και πάλι η διοργάνωση η οποία ήταν προγραμματισμένη για 15-18 Οκτωβρίου.

«Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι προπονήσεις μας θα ξεκινούσαν αρχές Σεπτέμβρη, κανονικά με γυμναστήριο και πισίνα, αλλά το ΟΑΚΑ έκανε κάποιες εργασίες και κυρίως συντήρηση στο καταδυτήριο, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε προπόνηση. Όμως εγώ ξεκίνησα κανονικά προπονήσεις εκτός πισίνας σε γυμναστήριο, προκειμένου να κρατηθώ σε φόρμα για να είμαι έτοιμος όταν θα ξεκινούσαμε και στην πισίνα».

Η πανδημία έχει επηρεάσει όλο τον αθλητισμό, με κάποια αθλήματα να έχουν «πληγεί» περισσότερο. Ανάμεσά τους και οι καταδύσεις. Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα προετοιμασία και παρά το γεγονός πως δεν υπάρχουν επίσημες διοργανώσεις, το Εθνικό μας κλιμάκιο διακατέχεται από αισιοδοξία. Όπως επεσήμανε και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος, το καταδυτήριο του Αγίου Κοσμά (το οποίο χρειάζεται εργασίες), θα βοηθούσε πολύ στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, αλλά και στην αποσυμφόρηση του ΟΑΚΑ. Το ίδιο πιστεύει και ο Θεόφιλος Αυθίνος.

«Ξεκίνησα την προετοιμασία μου αισιόδοξα και δυνατά, με την μέγιστη συγκέντρωσή μου στις προπονήσεις, παρά το γεγονός πως δεν ξέρουμε σε ποιους αγώνες θα συμμετέχουμε ακόμα. Λόγω της πανδημίας πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Κάνουμε προπόνηση σε ένα καταδυτήριο, αναγκαστικά μαζί με αθλητές σωματείων, αντί να αξιοποιήσουμε το καταδυτήριο του Αγίου Κοσμά, όπου θα κάναμε πολύ καλύτερη προετοιμασία».

Τέλος ο Θεόφιλος Αυθίνος, αναφέρθηκε και στους στόχους του, ενόψει της νέας περιόδου: «Στόχος μου αυτήν την στιγμή, είναι να δουλέψω σκληρά ώστε να επιστρέψω στο επίπεδο που ήμουν πριν τον κορωνοϊό για να διεκδικήσω την πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Φυσικά, με την αβεβαιότητα που επικρατεί, δεν μπορούμε να ξέρουμε τους αγώνες στους οποίους θα συμμετέχουμε για να θέσω τους κατάλληλους στόχους. Ωστόσο αυτή τη στιγμή θέλω να δουλέψω σκληρά ώστε να πετύχω τον απώτερο στόχο των Ολυμπιακών αγώνων».