Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ

0
515

Η κούρσα των 200μ. Πεταλούδα του μίτινγκ Ακρόπολις έχει μόλις τελειώσει με νικητή τον Άλκη Κυνηγάκη του ΑΝΟ Αργυρούπολης, έναν νεαρό πρωταθλητή που έχει δείξει πως μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα. Φέτος αγωνίζεται για πρώτη χρονιά στην κατηγορία των ανδρών και η δουλειά που κάνει ευελπιστεί πως θα φανεί στο προσεχές μέλλον. Στη δεύτερη και τρίτη θέση τερμάτισαν δύο νεαρότεροι αθλητές γεννημένοι το 2000. Πρόκειται για τους Νίκο Ντάνο του ΑΟ Κολωνού που λίγες ημέρες νωρίτερα αναδείχθηκε νικητής στους βαλκανικούς αγώνες και τον Παναγιώτη Εμφιετζή του ΟΘΑ Καβάλας.

Αναλυτικά τα όσα είπαν στην pisina.net.

Άλκης Κυνηγάκης (1ος με 1:59.21): «Πιστεύω ότι ήμουν σε μια καλή κατάσταση για τους αγώνες. Στα 200 μικτή δεν πήγα τόσο καλά όσο μπορούσα, ενώ στα 200 πεταλούδα κουράστηκα στα τελευταία μέτρα. Μπορούσα να έχω πάει καλύτερα. Προσπαθώ καθημερινά να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Προς το παρόν δουλεύω πολύ, πάρα πολύ. Χωρίς δουλειά δεν μπορείς να φτάσεις πουθενά και ιδιαίτερα όπως βλέπουμε ότι πάνε στο εξωτερικό οι χρόνοι. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να κοιτάζουμε τον ένα στόχο μετά τον άλλο».

Νίκος Ντάνος (2ος με 2:02.77): «Το ήθελα το ατομικό και γι αυτό δούλευα τόσο καιρό. Είχα προετοιμαστεί κατάλληλα. Θεωρώ πως έχασα το όριο για την Νετάνια στο τελευταίο 50άρι και αυτό με πείραξε λίγο. Κατά τα άλλα όλα καλά. Μ’ αρέσει πολύ αυτό που κάνω. Μου αρέσει ο συναγωνισμός και οι αγώνες και αυτό μου δίνει δύναμη. Θέλω να κατεβάζω τους χρόνους μου όσο περνά ο καιρός και βήμα-βήμα να μεγαλώνουν οι στόχοι. Ελπίζω να είμαι στην ομάδα που θα πάει στην Νετάνια μέσω της ποσόστοσης. Ευχαριστώ πολύ τον προπονητή μου, κ. Ρηγάτο, τον γιατρό μου κ. Αντωνακάκη και την Όλγα».

Παναγιώτης Εμφιετζής (3ος με 2:04.42): «Έχουμε πολύ περισσότερες δυσκολίες στην Καβάλα και ιδιαίτερα το χειμώνα, όπου κάνει κρύο. Δεν είναι όπως στην Αθήνα που οι θερμοκρασίες είναι πιο ήπιες. Το κολυμβητήριο μας κλείνει αρκετές φορές το χειμώνα. Φέτος, πριν το χειμερινό ΟΠΕΝ έκλεισε για 10 ημέρες. Ήταν μια διοργάνωση που είχα ως στόχο να πάω καλά. Άλλαξαν όλα τα σχέδια από εκεί και πέρα. Ήθελα να πάω στο ευρωπαϊκό φέτος, αλλά ξέρω πως είναι πολύ δύσκολο. Δε θα έλεγα πως είμαι πολύ ευχαριστημένος, καθώς είμαι πολύ μακριά από το ατομικό μου ρεκόρ, που πέτυχα πέρσι. Σχεδόν ένα δευτερόλεπτο. Πιστεύω πως στο πανελλήνιο θα κάνω ρεκόρ. Θα δουλέψω σκληρά τώρα που βελτιώθηκαν οι καιρικές συνθήκες για να το κάνω. Εύχομαι πότε θα έρθει το καλοκαίρι για να δουλεύω σωστότερα».

Θοδωρής Νταλαγιώργος