Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ

4
584

Πρωτόγνωρες οι στιγμές που βιώνουμε εν καιρώ πανδημίας. Αόρατος ο εχθρός, δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις, δεν ξέρεις ποτέ την αντίδραση και την εξέλιξή του. Κλειστές οι εγκαταστάσεις, λουκέτο στα κολυμβητήρια, απραγία στους συλλόγους, ξεκάθαρη οικονομική καταστροφή, αβεβαιότητα στα πρωταθλήματα της κολυμβητικής ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος Δημήτρης Διαθεσόπουλος εξέφρασε την επιθυμία να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις μέσα στο καλοκαίρι, εάν φυσικά όλα πάνε κατ’ ευχήν, όμως τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν είναι σίγουρο. Πολλά τα προβλήματα τα οποία ανακύπτουν. Ουδείς γνωρίζει μια ασφάλεια το μέλλον και κανείς δεν μπορεί να προγραμματίσει.

Η ομοσπονδία θέλει την ολοκλήρωση των διοργανώσεων, οι προπονητές και οι παίκτες επιθυμούν την επιστροφή στο νερό, οι παράγοντες όμως, οι άνθρωποι που υπηρετούν οικονομικά τα σωματεία, μπορούν;

Πολύ δύσκολες οι ερωτήσεις και εξαιρετικά δύσκολες οι απαντήσεις.

Ουσιαστικά με την χθεσινή του τοποθέτηση ο ισχυρός άντρας της κολυμβητικής ομοσπονδίας πήρε χρόνο. Χρόνο για να δει τι μπορεί να κάνει και τι πρέπει να κάνει στις επόμενες εβδομάδες.

Υπάρχουν αυτοί που λένε: Το πόλο ήταν ένα καλοκαιρινό σπορ. Γιατί να μην ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα το καλοκαίρι; Τι μας πειράζει να γίνουν αγώνες τον Ιούλιο ή ακόμη και τον Αύγουστο; 

Υπάρχουν όμως και οι άλλοι, όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Ντόσκας, ο προπονητής του ΝΟ Χίου που θέλει να παίξει, αλλά βλέπει μπροστά του αδιέξοδα. Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν κι άλλοι σύλλογοι.

Υπάρχουν λοιπόν και αυτοί οι οποίοι έχουν στο στόμα τους μια εύκολη λύση. Ποια είναι αυτή; Διαβάστε την.

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στα άλλα ομαδικά αθλήματα της χώρας, όμως για το πόλο τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Ο Ολυμπιακός ήταν σχεδόν βέβαιος πρωταθλητής. Κανείς δεν μπορούσε φέτος να του αφισβητήσει τα πρωτεία. Ας κατακτήσει λοιπόν το πρωτάθλημα. Δεν είναι αδικία. Οι ομάδες που τον ακολουθούσαν στην βαθμολογία ήταν πράγματι οι καλύτερες της διοργάνωσης. Ας παραμείνουν λοιπόν ως έχουν, δηλαδή στην δεύτερη, Τρίτη και Τετάρτη θέση. Από κει και κάτω ελάχιστοι ενδιαφέρονται. Και έρχονται μόνο οι ομάδες που βρίσκονται στον βυθό της βαθμολογίας και κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Η λύση εκεί είναι εύκολη, για τους υπερασπιστές της συγκεκριμένης απόψης. Ο πρόεδρος Διαθεσόπουλος θα κάνει αναδιάρθρωση της κατηγορίας. Το πρωτάθλημα του χρόνου, αντί για 12 να γίνει με 14 ομάδες. Όλοι ικανοποιημένοι.

Όλα αυτά όμως είναι σενάρια. Η πραγματικότητα ποια θα είναι; Ένα ερωτηματικό μεγάλο. Ένα δύσκολο σταυρόλεξο.

pisina.net

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Οι 12 ομάδες 14! Ποιες θα είναι αυτές οι 2?? Το Περιστέρι σίγουρα και ο ΟΦΘ ως πρώτος στον άλλον όμιλο?? Η ΑΕΚ που θέλει ν’ ανέβει τι θα γίνει? Μεγάλο πρόβλημα εκτός κι αν ο ΟΦΘ δεν θέλει να συμμετάσχει και πάρει την θέση του η ΑΕΚ. Υποθέσεις είναι αυτές αλλά έχουν λογική.

 2. Του χρόνου προολυμπιακό και πιθανώς Ευρωπιακό μέσα στην σεζον. Φέτος είδαμε το πρόγραμμα πόσα κενά είχε με τις 12 ομάδες. Φαντάσου με τις 14 τι θα γίνει κι αν όλα κυλήσουν ομαλά.

 3. Και γιστί πρέπει να γίνουν 14 οι ομάδες στην Α1;
  Σκέφτηκε κανείς οτι αυξάνοντας τις ομάδες αυξάνει και το κόστος συμμετοχής τους;
  Φυσικά αυτό δεν αφορά τις ομάδες της Αττικής που το 90% των εκτός έδρας αγώνων τους είναι στη διπλανή γειτονιά…
  Ελάτε όμως στη θέση των Χανίων, του ΠΑΟΚ, της Χίου και οποιασδήποτε άλλης εκτός Αττικής ομάδας τυχόν ανέβει από την Α2. Θα έχουν ακόμη 2 ταξίδια εκτός έδρας που θα ανεβάζουν κι άλλο το κόστος της διοργάνωσης.
  Και μάλιστα όταν λόγω της επιδημίας αναμένεται σοβαρή οικονομική ύφεση που σίγουρα θα επηρεάσει τα έσοδα των συλλόγων αλλά και των χορηγών τους.
  Αντί λοιπόν να πάμε προς ένα μικρότερης διάρκειας και λιγότερων αγωνιστικών πρωτάθλημα εμείς επιλέγουμε να αυξήσουμε τη διάρκειά του και το κόστος του για να κάνουμε το χατήρι στις 2 ομάδες που δεν θα πέσουν φέτος…

Comments are closed.