ΗΛΙΑΣ ΔΑΜΑΣΚΟΣ: ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

0
319

Σοκ στο χώρο του υγρού στίβου προκάλεσε η είδηση της απώλειας του Ηλία Δαμάσκου. Σε ηλικία 67 ετών έφυγε από τη ζωή ένα παιδί που στα τέλη της δεκαετίας του 60 και την δεκαετία του 70 πρωταγωνίστησε με το σκουφάκι του Ολυμπιακού και των Εθνικών ομάδων, τόσο στην υδατοσφαίριση όσο και στην κλασική κολύμβηση.

Ο Ηλίας, αδελφός και έναν χρόνο μικρότερος από τον Περικλή, ήταν πρωταθλητής κολύμβησης στο πρόσθιο και στην συνέχεια πρωταγωνίστησε όταν ο Ολυμπιακός, στην εποχή του Ίβο Τρούμπιτς, αμφισβήτησε τα πρωτεία από τον αιώνιο πρωταθλητή Εθνικό.

Ο Ηλίας προέρχονταν από τις φτωχογειτονιές του Πειραιά και διακρίθηκε στην ζωή του για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Ο Ηλίας υπηρέτησε και διακρίθηκε στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο Ηλίας ήταν παντρεμένος με την Βαρβάρα και απέκτησε δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Αργυρώ, από την οποία «κέρδισε» ένα εγγόνι.

Ο Ηλίας απολάμβανε τα τελευταία χρόνια την ζωή του στην Κινέττα, μαζί με την οικογένειά του.

Τις τελευταίες 20 μέρες εισήλθε στο νοσοκομείο και έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Τετάρτης, 20 Μαΐου 2020.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Μαΐου στις 12.30 στο κοιμητήριο της Νίκαιας (Γ Πειραιά). Οι φίλοι του μπορούν να τον αποχαιρετήσουν κρατώντας τις αποστάσεις που επιβάλλουν τα μέτρα της πανδημίας.

Μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός ο πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας κύριος Δημήτρης Διαθεσόπουλος, τόνισε:

«Ο Ηλίας έγραψε τη δική του ιστορία στο κολύμπι και την υδατοσφαίριση. Ήταν πολύ καλός αθλητής και ένας σπουδαίος χαρακτήρας. Ο χώρος χάνει έναν από τους πιο ακέραιους χαρακτήρες. Συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους. Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει».

Για τον Ηλία Δαμάσκο εκφράστηκε και ο πρώην συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό και πρώην πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας κύριος Γιάννης Παληός.

«Ο Ηλίας μας αποχαιρετά και πηγαίνει να συναντήσει τον Παλληκάρη και τον Σαράντο που έχουν ήδη φύγει από τη ζωή και μας φέρνουν στην μνήμη μεγάλες στιγμές στην ιστορία των εθνικών ομάδων και του Ολυμπιακού. Το κενό που αφήνει είναι μεγάλο και η απώλεια του θεωρείται δυσβάσταχτη. Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος με σωστή διαδρομή στη ζωή του. Συλλυπητήρια στους δικούς του». 

pisina.net
  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here