ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΦΩΤΗΣ ΞΥΔΑΣ

2
551

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο γνωστός Μυτιληνιός Φωτής Ξύδας, ο οποίος νοσηλευόταν στην Αθήνα, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Γεννημένος στη Λέσβο, γιός του γνωστού εμπόρου της αγοράς από τη Χίο Κώστα Ξύδα και της Ασπασίας, ο Φωτής φοίτησε στο 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Μυτιλήνης. Αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης, πρωταθλητής στην υδατοσφαίριση, έφθασε μέχρι τη θέση του τερματοφύλακα της Εθνικής ομάδας.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετά στο τότε Πολιτικό και Οικονομικό Τμήμα της ίδιας Σχολής. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και στην Αγγλία και το 1978 εισήλθε στον διπλωματικό κλάδο.

Υπηρέτησε σε κορυφαίες θέσεις του υπουργείου Εξωτερικών ενώ ήταν ο πρώτος και μόνος Μυτιληνιός διπλωμάτης που έφτασε στη θέση του Πρέσβη. Με κορύφωση της καριέρας του τη θέση του Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα.

Παθιασμένος Μυτιληνιός ο Φωτής Ξύδας μετά τη συνταξιοδότηση του επέστρεψε στη Μυτιλήνη θέλοντας να υπηρετήσει τον τόπο του. Το 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» της Ντόρας Μπακογιάννη. Ενώ στις εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου.

Η κηδεία του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Μυτιλήνης “το νησί”, θα γίνει σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες στη Μυτιλήνη αύριο.

Πηγή: www.alithia.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υγεία στους οικείους του , να ζήσουν να τον θυμούνται…..
    Θα παρακαλέσω το Pisina.net να διορθώσει τον τίτλο του άρθρου,
    Η φράση είναι “μάχη για την ζωή”
    ή “μάχη με τον θάνατο”, “μάχη με την ζωή ” δεν υπάρχει…
    Ευχαριστώ.

  2. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΦΩΤΕΛΙ. ΩΡΑΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 1970-1972. ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ.

Comments are closed.