“ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ”

0
153

Στον απεσταλμένο του ΠΣΑΤ, Γιάννη Δημητρόγλου, μίλησαν η Εβελίνα Παπάζογλου και η Ευαγγελία Κουτίδη μετά το τέλος του αγώνα στο κόμπο, χαρακτηρίζοντας πετυχημένη την παρουσία της ομάδας της συγχρονισμένης κολύμβησης, αφού το διάστημα που προετοιμάστηκαν ήταν πολύ μικρό. Ακολουθεί το θέμα όπως ανέβηκε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Ικανοποίηση επικρατεί στην Εθνική ομάδα Συγχρονισμένης κολύμβησης, λίγο πριν από την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου του Λονδίνου. Τόσο οι εμφανίσεις της νεανικής ελληνικής ομάδας, όσο και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, έχουν αφήσει γλυκιά γεύση στα μέλη της ελληνικής αποστολής, η οποία ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της αύριο (Παρασκευή 13/5) το απόγευμα, με τον Τελικό του Ελεύθερου προγράμματος του Ομαδικού.

«Είναι ένα επιτυχημένο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μέχρι στιγμής. Αύριο έχουμε το τελευταίο αγώνισμα και ευελπιστούμε να κρατήσουμε την τέταρτη θέση των προκριματικών, γιατί οι διαφορές είναι πολύ μικρές και είναι σημαντικό να εκτελέσουμε όπως πρέπει το πρόγραμμά μας», μας είπε η Εβελίνα Παπάζογλου, λίγο μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας της εθνικής στο Κόμπο, όπου κατέλαβε την 5η θέση. «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένες γιατί δουλεύουμε μόνο ένα μήνα στην προετοιμασία. Η ομάδα αποτελείται από πολύ μικρά κορίτσια, οι μεγαλύτερες είμαστε η Ευαγγελία Πλατανιώτη, η Ευαγγελία Κουτίδη κι εγώ και τα υπόλοιπα κορίτσια πάνε ακόμη σχολείο. Είμαστε σε κατηγορία γυναικών και ένας μήνας είναι πολύ λίγος χρόνος για να δουλέψουμε ολοκαίνουρια προγράμματα», συμπλήρωσε η 21χρονη αθλήτρια του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης.

Δίπλα της βρισκόταν η Ευαγγελία Κουτίδη, που μαζί με την Παπάζογλου και την Ευαγγελία Πλατανιώτη δουλεύουν πυρετωδώς για το Ντουέτο, όπου δύο εξ αυτών θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Βρήκαμε την ευκαιρία να ρωτήσουμε τη Βολιώτισσα αθλήτρια για την πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας και εκείνη εξήγησε ότι «… δεν έχει σταματήσει καθόλου. Αφότου πήραμε την πρόκριση συνεχίσαμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προπόνηση. Η προετοιμασία πάει πάρα πολύ καλά, αν και οι συνθήκες που δουλεύουμε στον Άγιο Κοσμά είναι δύσκολες, όπως ξέρετε όλοι. Είμαστε χαρούμενες και ανυπόμονες και περιμένουμε πώς και πώς να φτάσουν οι Ολυμπιακοί, γιατί μετά από τόσο μεγάλη και δύσκολη προετοιμασία, θα είναι μία μεγάλη στιγμή για εμάς». Οι δύο αθλήτριες δεν θέλησαν να κάποιουν κάποιο σχόλιο για την επιλογή των ομοσπονδιακών προπονητριών να μην αγωνιστεί το Ντουέτο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η Εβελίνα Παπάζογλου αναφέρθηκε και στην 4η θέση που κατέλαβε το πρωί η Πλατανιώτη στο Τεχνικό πρόγραμμα του Σόλο, και ιδιαίτερα στο γεγονός ότι άφησε πίσω της την Ισπανίδα Κριστίνα Σαλβαδόρ. «Είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Η αλλαγή στην κατάταξη της Συγχρονισμένης είναι πάρα πολύ δύσκολη και το πρώτο βήμα είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα. Και στο ομαδικό, παρότι δεν κατέβηκε στο ελεύθερο η Ρωσία, είναι σημαντική η τέταρτη θέση (σ.σ. των προκριματικών), γιατί περάσαμε τη Γαλλία που είχαμε αρκετά χρόνια να την περάσουμε στο Ελεύθερο πρόγραμμα», τόνισε η Παπάζογλου και η Κουτίδη συμπλήρωσε: «Η Ευαγγελία έκανε την αρχή, ήταν καλύτερη από την Ισπανίδα και την πέρασε, γιατί να μη συνεχιστεί αυτό και στο μέλλον».