ΕΡΕΥΝΑ: ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ

0
930

Οι νέοι κανονισμοί της υδατοσφαίρισης εφαρμόστηκαν στους εφήβους για πρώτη φορά, στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος, με τα συναισθήματα που αφήνουν να είναι ανάμεικτα.

Το pisina.net έκανε τη δική του έρευνα σχετικά με τους νέους κανονισμούς, μιλώντας με προπονητές εφήβων που συμμετείχαν στην προκριματική φάση του πρωταθλήματος και σας παρουσιάζει τις πρώτες εντυπώσεις.

Ρωτήσαμε οκτώ προπονητές ομάδων να μας δώσουν τη δίκη τους οπτική γωνία:

Νίκος Βενετόπουλος (Εθνικός Πειραιά): “Τους νέους κανονισμούς δεν τους έχουμε δει καλά, με αποτέλεσμα να μην έχουν βγει συμπεράσματα, όμως με μία πρώτη ματιά βλέπουμε ότι οι αλλαγές δεν είναι σαρωτικές, όπως πιστεύαμε. Είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα, δεν έχουμε δουλέψει πολύ πάνω στα νέα δεδομένα και βρισκόμαστε σε προσαρμογή, τόσο εμείς, όσο και οι διαιτητές. Η πορεία θα δείξει για το αν θα λειτουργήσουν θετικά ή αρνητικά”.

Βασίλης Λαμπάτος (ΝΟ Πατρών): “Θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα για τους νέους κανονισμούς, διότι δεν τους έχουμε εμπεδώσει πλήρως, ωστόσο φαίνεται πως το παιχνίδι γίνεται γρηγορότερο και θεαματικότερο. Οι αλλαγές με βρίσκουν σύμφωνο και πιστεύω ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και ένα μικρότερο τερέν, ίσως έκανε το άθλημα ακόμη πιο γρήγορο. Αναμένω να εμπεδωθούν οι νέοι κανόνες από όλους, ώστε να δούμε καλύτερα αποτελέσματα”.

Μάριος Κάσδαγλης (ΝΟ Βουλιαγμένης): “Οι νέοι κανονισμοί θα βοηθήσουν το άθλημα, καθώς θα το κάνουν πιο γρήγορο και θεαματικό. Ωστόσο, είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα, διότι η αλλαγή έγινε απότομα, χωρίς να έχουν κατανοηθεί οι νέοι κανόνες πλήρως, τόσο από εμάς τους προπονητές και τα παιδιά, όσο και από τους διαιτητές. Θεωρώ ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να φανούν τα αποτελέσματα των αλλαγών”.

Στέλιος Τούμπας (ΠΑΣ Φοίβος): “Οι νέες αλλαγές με βρίσκουν σύμφωνο στα περισσότερα σημεία, καθώς το παιχνίδι γίνεται γρηγορότερο, με περισσότερες αποβολές και πέναλτι, ενώ χρειάζεται καλύτερη φυσική κατάσταση. Είναι νωρίς βέβαια, για να έχουμε ασφαλή εικόνα, όμως θα ήταν καλό να ισχύσουν από την πρώτη φάση και οι νέοι κανονισμοί που αφορούν τις αλλαγές”.

Πέτρος Βλαντής (ΑΝΟ Μεταμόρφωσης): “Τα νέα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει πολύ το άθλημα, το έχουν κάνει πιο απλό, χωρίς τις μεγάλες διαφορές που όλοι περιμέναμε. Είναι πολύ νωρίς, ώστε να καταλάβουμε πόσο θα βοηθήσουν το πόλο οι νέοι κανονισμοί και να βγάλουμε συμπεράσματα, καθώς βρισκόμαστε όλοι σε μία διαδικασία, όπου τους μαθαίνουμε”.

Γιάννης Διαρεμές (ΑΕ Χαϊδαρίου): “Οι νέοι κανόνες κινούνται σε σωστή κατεύθυνση, το άθλημα του πόλο θα προχωρήσει, καθώς θα γίνει πιο γρήγορο και δυνατό, θα εξελιχθεί και θα γίνει περισσότερο τηλεοπτικό. Ωστόσο, είναι αρχή ακόμα, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να συνηθίσουμε τις αλλαγές. Σε παιχνίδια με ανταγωνιστικότητε, οι διαιτητές υπέπεσαν σε ορισμένα λάθη, καθώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος προσαρμογής”.

Φώτης Γιαννόπουλος (ΝΕ Πατρών): “Οι νέοι κανονισμοί άλλαξαν πολύ απότομα, με αποτέλεσμα να μην έχουμε μπει στο κλήμα ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά, ούτε οι διαιτητές, καθώς βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο. Το παιχνίδι φαίνεται ότι γίνεται πιο γρήγορο και είμαστε θετικοί στις αλλαγές. Είναι νωρίς ακόμα για να βγάλουμε συμπεράσματα, ωστόσο πιστεύω ότι το άθλημα θα ωφεληθεί”.

Γιώργος Ψύχος (ΓΣ Περιστερίου): “Οι νέοι κανονισμοί κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και πιστεύω ότι θα έχουν θετικό αντίκτυπο στο πόλο. Δίνεται πλεονέκτημα στην ομάδα που επιτίθεται, εξακολουθεί να είναι σκληρό, τόσο έξω από τα 6 μέτρα, όσο και στο χώρο του φουνταριστού, όμως είναι νωρίς ακόμα και θεωρώ ότι σιγά σιγά θα προσαρμοστούμε όλοι στα νέα δεδομένα”.