“ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ”

0
260

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών προετοιμάζεται ενόψει του Προολυμπακού Τουρνουά (8-15 Μαρτίου), που θα διεξαχθεί στην Τεργέστη της Ιταλίας.

Τα κορίτσια του Τεό Λοράντου κληρώθηκαν την Τρίτη (11/2) στον Β’ όμιλο και θα αντιμετωπίσουν την Ουγγαρία, το Ισραήλ, τη Νέα Ζηλανδία και μία ομάδα από την Ασία.

Στη σημερινή προπόνηση, δόθηκε η ευκαιρία στους δημοσιογράφους να καταγράψουν το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής ομάδας, που θα επιδιώξει στην Τεργέστη να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά την Ολυμπιάδα του Πεκίνο το 2008.

Ο νέος Ομοσπονδιακός προπονητής της ομάδας, Τεό Λοράντος, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, αναφέροντας τα εξής: «Είμαστε εδώ όλοι για το στόχο της πρόκρισης στο Τόκιο, έχω την ικανότητα να βοηθήσω σε αυτή την προσπάθεια, τα κορίτσια είναι σκληρά και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να προκριθούμε στην Ολυμπιάδα. Δεν είμαι άνθρωπος ειδικών αποστολών, χρειάστηκε πολύ λίγη ώρα με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ για να συμφωνήσουμε για να αναλάβω. Ο προπονητής είναι τόσο καλός, όσο είναι καλοί και οι παίκτες του. Θεωρώ ότι οι παίκτριες είναι καλές και πιστεύω ότι και εγώ θα τις βοηθήσω. Δεν κοιτώ το τι έγινε πριν λίγο καιρό, έχουμε προσηλωθεί στο στόχο που έχουμε, δουλεύουμε σκληρά, έχω περάσει και εγώ από αυτό το στάδιο σαν παίκτης και η ομάδα θα είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει για την πρόκριση. Προβλήματα τραυματισμών δεν έχουμε, είναι σπουδαίες αθλήτριες και το λέω επειδή το πιστεύω και όχι για να τους τονώσω το ηθικό. Δεν ασχολούμαστε με την κλήρωση, αυτό που κοιτάμε είναι τη δίκη μας ομάδα, ώστε να είναι καλά σωματικά και ψυχολογικά. Έχω μιλήσει και με το Γιώργο Μορφέση, αλλά και με τους προπονητές των ομάδων για τα κορίτσια, γιατί οι συνεργασίες είναι πολύ βασικός παράγοντας».

Σε ερώτηση για το ποιές παίκτριες θα κοπούν από την προεπιλογή, ο έμπειρος προπονητής απάντησε: «Αυτή τη στιγμή είναι 16 κορίτσια στην ομάδα, τρεις θα κοπούν, αλλά θα ολοκληρωθεί πρώτα οι προετοιμασία για να αποφασίσω. Θα κάνουμε κάποια παιχνίδια με την Εθνική Κίνας, καθώς και δύο με τη Ρωσία, ώστε να έχω πλήρη εικόνα».

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη επέστρεψε στην Εθνική ομάδα, έτοιμη να βοηθήσει τα μέγιστα για την πρόκριση, με την ίδια να τονίζει στην ΚΟΕ τα κάτωθι: «Κάνουμε μία νέα αρχή όλοι μαζί. Εγώ αποφάσισα στην αρχή της περιόδου να απέχω από την Εθνική, χωρίς να θέλω να επεκταθώ σε αυτό το θέμα, δεν κοιτάω τα παλιά. Δεν πρέπει να ακυρώσουμε τις επιτυχίες που πετύχαμε με τον κ. Μορφέση στο παρελθόν. Έβλεπα τα κορίτσια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και εγώ σαν αρχηγός δεν ήμουν εκεί και δεν ήταν ευχάριστο. Έχουμε ένα δύσκολο στόχο μπροστά μας, επικεντρωνόμαστε σε αυτόν, με νέα τεχνική ηγεσία. Ο Τεό Λοράντος ασχολείται πρώτη φορά με γυναικείο τμήμα, αλλά οι επιτυχίες με τους Νέους έως τώρα δείχνουν την προπονητική του αξία. Φυσικά, η Αντιγόνη Ρουμπέση με την Φιλιώ Μανωλιουδάκη δίπλα στον Τεό Λοράντο συμπληρώνουν μια πολύ δυνατή ομάδα και έχουμε πίστη. Έχουμε πολλές δυνατότητες, όμως χρειάζεται και πολύ δουλειά, για να πετύχουμε τον δύσκολο στόχο της πρόκρισης. Αυτό που έπρεπε να αλλάξουμε ήταν η νοοτροπία του νικητή και θεωρώ ότι είμαστε στον σωστότερο δρόμο για να το αλλάξουμε αυτό και θέλω να δω αυτή την ομάδα να χαρίζει πάλι επιτυχίες στον Ελληνικό Αθλητισμό. Χαίρομαι πολύ που είμαι ξανά εδώ, είμαι περιφανή που είμαι μέλος της Εθνικής Ελλάδας και όλες θα δώσουμε τα πάντα για την πρόκριση».

Με τη σειρά της, η Ελευθερία Πλευρίτου, δήλωσε: «Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο υπήρχε μία κάθοδος και δεν τα πηγαίναμε καλά. Έγινε ένα φρεσκάρισμα, έχουμε λίγες ημέρες μπροστά μας μέχρι το Προολυμπιακό Τουρνουά, για να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι η πρόκριση και θα τα δώσουμε όλα. Ο σημαντικότερος αγώνας είναι στην τετράδα, με τη νίκη να δίνει και το εισιτήριο, πιθανότατα αν είμαστε εκεί θα βρούμε την Ιταλία ή την Ολλανδία και πιστεύω ότι θα κριθεί στο ποιός το θέλει πιο πολύ. Η επιστροφή της Ασημάκη είναι σημαντική, γιατί μας είχε λείψει και πιστεύω ότι θα είμαστε ακόμα πιο καλές. Είμαι πολύ αισιόδοξη, το θελουμε πολύ και θα δώσουμε το 100% για να πετύχουμε την πρόκριση».

Από την πλευρά της, η Έλενα Ξενάκη, ανέφερε: «Πάντα μετά από μία αλλαγή έρχεσαι με νέα ενέργεια και πιστεύω ότι μας έχει βοηθήσει πολύ αυτό, πάντα οι αλλαγές κάνουν καλό. Τον τελευταίο καιρό χάναμε εύκολα, στο πόλο μπορεί να συμβεί αυτό, όμως μπορεί να αλλάξει και έχουμε θέληση να το πετύχουμε. Όλες οι ομάδες έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους, στο χέρι μας είναι να το αλλάξουμε αυτό. Από το 2018 που αρχίσαμε να χάνουμε τα μεγάλα ματς έπεσε οι ψυχολογία μας, αλλά πιστεύω ότι με μία καλή νίκη θα αλλάξει αυτό. Τραυματισμοί πάντα υπάρχουν, αλλά, με λίγες μέρες να απομένουν για το Προολυμπιακό Τουρνουά, όλες σφίγγουμε τα δόντια. Επιλογή αντιπάλων δεν κάνουμε, γιατί τα σημαντικά παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Αυτή τι στιγμή η Ιταλία δεν είναι τόσο καλή όσο η Ολλανδία, αλλά παίζει στην έδρα της».

Η Αντιγόνη Ρουμπέση και η Φιλιώ Μανωλιουδάκη θα είναι στο πλευρό του Τεό Λοράντου, δίνοντας νέο αέρα στην Εθνική ομάδα.

Η Αντιγόνη Ρουμπέση, ανέφερε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας τα εξής: «Ο χρόνος είναι πολύ λίγος. Από κει και πέρα θέλουμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου στις τελευταίες δύο Ολυμπιάδες δεν είχε πάει η Εθνική ομάδα. Θα δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό και όλη μας την ψυχή για να πάνε όλα καλά. Δεν κοιτάμε τίποτα άλλο πέρα από το στόχο μας».

Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, για το αν μπορεί η Εθνική ομάδα να πάρει την πρόκριση, δήλωσε τα κάτωθι: «Έχουμε όλοι θετική σκέψη και είμαστε εδώ για να βγάλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες, εμείς όμως κοιτάμε το στόχο μας».