ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

0
1137

Οταν ξεκίνησε η προετοιμασία λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι η φετινή εθνική ομάδα νεανίδων είναι καλή. Είχαν ξεχάσει όμως ότι η παραγωγή παικτών και παικτριών στην χώρα μας συνεχίζεται αμείωτη και για μια ακόμα φορά αυτό φάνηκε στην Ιτέα.

Πριν από λίγες ημέρες είχα γράψει ότι η συγκεκριμένη εθνική θα πάρει μέρος σε ένα Ευρωπαικό όπου έχουμε τρομερά αποτελέσματα και θα πρέπει να συνεχιστεί αυτή η κληρονομιά και στην επόμενη γενιά. Στις 3 διοργανώσεις που έχουν γίνει, η Ελλάδα έχει κατακτήσει 3 μετάλλια, εκ των οποίων τα 2 είναι χρυσά και το άλλο χάλκινο.

Κάποιοι φίλοι μου είπαν ότι γράφοντας αυτά αγχώνω τα κορίτσια. Οι απαντήσεις μου ήταν δύο. Πρώτον πρέπει ο καθένας να γνωρίζει την κληρονομιά που παραλαμβάνει και δεύτερον πρέπει και τα ίδια τα κορίτσια να πιστέψουν στην επιτυχία.

Στην Ιτέα λοιπόν, η εθνική νεανίδων έδειξε μερικά πολύ καλά στοιχεία. Ηταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική και στα 4 ματς που έπαιξε, κερδίζοντας τα 2 απο αυτά.

Σήμερα στον μικρό τελικό, η Ελλάδα επιβλήθηκε της Ρωσίας με 14-11 (3-2, 4-4, 3-2, 4-3) και κατέκτησε την 3η θέση. Εδειξε οτι επιθετικά δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αφού εκμεταλλεύεται την τρομερή Μυριοκεφαλιτάκη που ψηφίστηκε ως η mvp των αγώνων, αλλά και τα σουτ των υπολοίπων κοριτσιών όταν η φουνταριστή μας κλειστεί καλά. Αυτό που πρέπει να διορθώσουμε είναι η άμυνα. Δεχτήκαμε αρκετά γκολ, αλλά το κολυμβητήριο της Ιτέας είναι μικρό σε διαστάσεις (γίνεται 22 μέτρα στο μήκος με τα τέρματα μέσα) οπότε οι επιθέσεις ήταν περισσότερες και τα κορίτσια έφταναν κάτω πολύ γρήγορα.
Χαρακτηριστικό του παραπάνω γεγονότος είναι το γκολ της Ρωσίας που πέτυχε αμέσως μετά από σέντρα κι ενώ είχαν περάσει μόλις 4″.

Το ματς σήμερα ξεκίνησε καλά για την Ελλάδα που το έλεγχε απόλυτα. Η πρωτοπορία ήταν συνεχώς Ελληνική. Η Ρωσία απλά μερικές φορές στην αρχή ισοφάριζε. Πολύ καλό σημείο για την Ελληνική ομάδα το πέναλτι που έχασαν οι Ρωσίδες και απέκρουσε η Καζάνα στο 7-6. Απέμεναν μόλις 24″ και η εθνική μας πήγε στο ημίχρονο προηγούμενη. Επίσης πολύ σημαντικές ήταν οι άμυνες στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, οι οποίες μας έδωσαν προβάδισμα 3 τερμάτων το οποίο ποτέ δεν κατέβηκε ποτέ από τα 2.
Το ματς λοιπόν πήγε έτσι μέχρι το τέλος και ολοκληρώθηκε με νίκη της εθνικής μας.

Η Ελλάδα είχε 2/6 στον παραπάνω και 2/2 πέναλτι και η Ρωσία αντίστοιχα είχε 2/7 και 0/1.

Σκόραραν για την Ελλάδα οι: Μυριοκεφαλιτάκη5, Ειρ. Νίνου 2, Τσιμάρα 2, Λούδη 2, Δούλη 1, Λυκοθανάση 1 και Παν. Νίνου 1.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η εθνική μας ήταν πολύ καλή στο παραπάνω και στο λιγότερο, ενώ σε αυτό το τουρνουά βρήκε η καθεμιά τι ακριβώς να κάνει μέσα στο παιχνίδι. Εχουν δηλαδή πλέον τον δικό τους ρόλο όλες. Και αυτό είναι επίσης σημαντικό, επειδή άλλο είναι η εθνική ομάδα και άλλο το σωματείο.

Στον παραπάνω λοιπόν η εθνική μας είχε 12/25 (48%) και στο λιγότερο 15/21 (71%).
Το εντυπωσιακό ήταν τα πέναλτι που κερδίζαμε σε κάθε ματς. Ειχαμε συνολικά 11 κερδισμένα πέναλτι (9/11) και οι αντίπαλοί μας κέρδισαν συνολικά 5 (4/5).

Η εθνική μας πέτυχε 2 νίκες και 2 ήττες. Κέρδισε 14-11 την Ρωσία και 15-11 την Αυστραλία και ηττήθηκε 8-9 από την Ιταλία και 10-11 από την Ολλανδία. Συνολικά τέρματα 47-42

Τα 47 Ελληνικά γκολ:

Μυριοκεφαλιτάκη 17
Νίνου Ειρήνη 12
Τσιμάρα 5
Καμετίδου 4
Δούλη 3
Κοντονή 2
Λούδη 2
Νίνου Παναγιώτα 1
Λυκοθανάση 1

Αγωνίστηκαν και τα 16 κορίτσια από 2 τουλάχιστον παιχνίδια. Αναλυτικά:

Αρχοντάκη 3
Γιαννακέα 3
Καζάνα 2
Μυριοκεφαλιτάκη 4
Νίνου Ειρήνη 4
Νίνου Παναγιώτα 4
Τσιμάρα 4
Κοκκινάκη 4
Δούλη 4
Κοντονή 4
Κανετίδου 4
Λούδη 3
Κολιτσοπούλου 3
Μπιτσάκου 2
Λυκοθανάση 2
Μαστρόκαλλου 2

Τώρα η εθνική μας θα συνεχίσει την προετοιμασία της για 10 περίπου ημέρες στην Αθήνα μέχρι να φύγει για το Νόβισαντ όπου γίνεται φέτος το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα (20-27/8).

Οσο για το ποιός κατέκτησε το τουρνουά, ο τελικός ήταν πολύ καλός. Η Ιταλία προηγήθηκε 3-0 στα μέσα της 2ης περιόδου, χάρη στην εντυπωσιακή της τερματοφύλακα που βγήκε καλύτερη του τουρνουά, αλλά η Ολλανδία απάντησε με σερί 5-0 μέσα σε 8΄πηγαίνοντας το ματς στο 5-3. Η Ιταλία αντέδρασε μειώνοντας 3′ πριν το τέλος της 3ης περιόδου σε 5-4, όμως η Ολλανδία είχε πάρει φόρα και 1΄περίπου πριν το τέλος της περιόδου πήγε στο 6-4. Κι όχι μόνο αυτό αλλά το ματς πήγε και στο 7-4, σκορ με το οποίο τελείωσε το 3ο οκτάλεπτο. Στην τέταρτη περίοδο η Ολλανδία ξεκίνησε καλύτερα και πήγε σε νταμπλ σκορ (8-4). Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε και το ματς, αφού η Ιταλία απλά μείωσε σε 8-5.

Η τελική κατάταξη του τουρνουά:

  1. Ολλανδία
  2. Ιταλία
  3. Ελλάδα
  4. Ρωσία
  5. Αυστραλία
  6. Σερβία