ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗ

1
833

Δύο στα δύο για την Εύη Μωραϊτίδου. Η αθλήτρια που υπηρέτησε στην ελληνική υδατοσφαίριση και πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του 2000 σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο, κέρδισε την ψήφο της καλύτερης Ελληνίδας πολίστριας όλων των εποχών σύμφωνα με την ετυμηγορία του Τάσου Παπαναστασίου, όπως είχε προηγηθεί με την ψήφο του πρώην ομοσπονδιακού και νυν υπεύθυνου του ΟΦΘ, του κύριου Τάσου Δούμπα.

Ο Τάσος Παπαναστασίου, ο επονομαζόμενος «γάτος» του ελληνικού πόλο, υπηρέτησε και εξακολουθεί να προσφέρει τον χώρο της γυναικείας υδατοσφαίρισης τόσο σαν ομοσπονδιακός τεχνικός, όσο και ως προπονητής μεγάλων ομάδων όπως η Γλυφάδα και η Βουλιαγμένη, με τις οποίες έφτασε ψηλά στην Ευρώπη.

Ο Τάσος Παπαναστασίου τοποθετεί στην πρώτη τριάδα αθλήτριες που πήραν το ολυμπιακό μετάλλιο το 2004 στην Αθήνα, δηλαδή την Μωραϊτίδου, την Κοζομπόλη (3η φωτογραφία του θέματος) και την Ελληνάκη.

Ο Τάσος Παπαναστασίου απέφυγε να εκφραστεί για αθλήτριες που υπηρέτησαν τον χώρο στην πρώτη περίοδο της παρουσίας, δηλαδή στο διάστημα από το 1985 έως το 1999.

Η ετυμηγορία του Τάσου Παπαναστασίου έχει ως εξής.

Α Περίοδος (1985-1999) : Δεν εκφράζει άποψη

Β Περίοδος (2000-2009):

1. Ευη Μωραϊτίδου 
2. Βούλα Κοζομπόλη 
3. Γεωργία Ελληνάκη 

Γ Περίοδος (2010-2019):

1. Αντιγόνη Ρουμπέση 
2. Αλεξάνδρα Ασημάκη 
3. Χριστίνα Τσουκαλά 

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

1. Ευη Μωραϊτίδου 
2. Βούλα Κοζομπόλη
3. Γεωργία Ελληνάκη 
4. Αντιγόνη Ρουμπέση 
5. Αλεξάνδρα Ασημάκη 
6. Χριστίνα Τσουκαλά
7. Ελένη Ξενάκη 
8. Κατερίνα Οικονομοπούλου
9. Φιλιώ Μανωλιουδάκη 
10. Χρυσή Διαμαντοπούλου 

Θυμίζουμε ότι η πρωτοβουλία της ιστοσελίδας μας έχει σχέση με την ανάδειξη των κορυφαίων του αθλήματος μέσα από την καταγεγραμμένη άποψη των ανθρώπων που επί σειρά ετών ασχολήθηκαν με τον χώρο, άτομα που υπηρέτησαν τα εθνικά συγκροτήματα και συλλόγους που πρωταγωνίστησαν στην ελληνική υδατοσφαίριση όπως είναι ο Ολυμπιακός, η Βουλιαγμένη και η Γλυφάδα.

Κάθε προπονητής εκφράζεται σαν άτομο και δεν απηχεί η άποψή του το σωματείο στο οποίο εργάζεται σήμερα.

Επίσης κάθε ένας από τους ερωτώμενους προπονητές μπορεί να αποφύγει μία χρονική περίοδο, στην οποία εκτιμά ότι δεν έπαιξε κάποιο σημαντικό ρόλο και κατά συνέπεια δεν έχει άποψη για τις κορυφαίες αθλήτριες της συγκεκριμένης περιόδου.

Τις επόμενες ημέρες θα φιλοξενήσουμε απόψεις και άλλων προπονητών έτσι ώστε ο ιστορικός του μέλλοντος να γνωρίζει τις μεγάλες πρωταγωνίστριες του αθλήματος.

Ευχαριστούμε όλους τους τεχνικούς που ανταποκρίνονται. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Αφήνει απ’έξω μεγάλες αθλήτριες, δεν παίζουν ρόλο μόνο οι τίτλοι, τεράστια αθλήτρια Ευτυχία Καραγιάννη, δεν ειναι στις 10;;; Ασιλιάν, Βάσου, Ρούπακα, η Μανέτα Σοφία πρώτη σκόρερ για 5 συνεχόμενα χρόνια σε μία επαρχιακή ομάδα.

Comments are closed.