ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΥΜΑΡΙΤΗΣ: «ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ»

0
502

Ο προπονητής του κολυμβητή Δημήτρη Δημητρίου, κ. Δημήτρης Αθυμαρίτης, μίλησε στο pisina.net για την επιτυχία του αθλητή του να συμμετάσχει για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε ηλικία μόλις 19 ετών αφού η FINA του έδωσε την πρόσκληση για το Ρίο, παρόλο που δεν έπιασε το όρια Α΄ το οποίο θα του έδινε απευθείας την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς και μπήκε στην λίστα ως επιλαχών από τους πρώτους από τους αθλητές που είχαν πιάσει το Β΄ όριο με (3:58.51). Ο αθλητής είχε πλησιάσει το όριο Α΄ που θα του έδινε την απευθείας συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς είχε πετύχει χρόνο (3:50.81 με το όριο να είναι 3:50.44) το περασμένο Μάρτιο στο Μιλάνο. Τελικά δεν είχε καταφέρει να φτάσει το όριο ,αλλά η FINA τον πληροφόρησε πως πήρε την πρόσκληση η οποία αποτελεί δικαίωση για τις προσπάθειες που κατέβαλε ο νεαρός αθλητής για να εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο Ρίο.

Οι δηλώσεις του κ. Αθυμαρίτη ήταν οι εξής: «Η πρόσκληση από την FINA ήταν κάτι αναμενόμενο για εμάς. Ήταν κάτι το οποίο το περιμέναμε. Η διαδικασία μπορεί να καθυστέρησε και να υπήρχε μια αναμονή τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αλλά τελικά η πρόσκληση ήρθε και είμαστε όλοι χαρούμενοι. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από τον αθλητή μου ,η ομάδα είναι ευχαριστημένη και πάνω απ’ όλα ο Δημήτρης είναι ικανοποιημένος και χαρούμενος με το γεγονός αυτό καθώς αποτελεί μια προσωπική δικαίωση για τον ίδιο και για την προσπάθεια που κατέβαλε. Κατάφερε να πάρει την πρόσκληση αφού ο χρόνος που είχε κάνει ήταν κοντά στο όριο Α΄ και μπήκε όντας ένας από τους πρώτους επιλαχόντες από τους κολυμβητές που έπιασαν το όριο Β ΄. Ο αθλητής είναι ταυτόχρονα και ο μόνος Έλληνας αθλητής που θα συμμετάσχει στο αγώνισμα των 400μ. ελεύθερο καθώς δεν υπάρχει κανένας άλλος στο ίδιο αγώνισμα που να παίρνει μέρος σε αυτό. Ο Δημητρίου δούλεψε αρκετά φέτος για να καταφέρει να πετύχει το στόχο του που δεν ήταν άλλος από την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρότι σε κάποιους αγώνες δεν κολύμπησε όπως ήξερε γιατί η ψυχολογική πίεση που είχε για να πιάσει το όριο τον επηρέασε σε κάποιο βαθμό.

Τέλος ο κ. Αθυμαρίτης αναφέρθηκε και στο πρόσφατο γεγονός με την υπόθεση της Κριστέλ Βουρνά λέγοντας ότι: «Έλειπα στο Βόλο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και δεν γνωρίζω καλά και πολλά για την υπόθεση, αλλά νομίζω πως ευθύνεται εξ ολοκλήρου η FINA για ότι έγινε, είναι καθαρά δικό της λάθος δημιουργώντας δυσαρέσκεια και λύπη στην αθλήτρια με την ελληνική αποστολή να προσπαθεί όσο το δυνατόν να ομαλοποιήσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».

Βασίλης Μουγκοπέτρος