ΔΑΠΑΝΗΡΕΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

0
152

Ο τρόπος με τον οποίο η ελληνική πολιτεία και το υπουργείο αθλητισμού έχει χειριστεί το θέμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού εκ καιρώ πανδημίας έχει προκαλέσει χιλιάδες αρνητικά σχόλια και έχει προκαλέσει την θλίψη και την οργή όλων όσων εκφράζονται μέσα στον τεράστιο από το χώρο.

Τα τμήματα υποδομών, αυτά που στηρίζουν όλους τους συλλόγους σε ερασιτεχνικό επίπεδο, παραμένουν κλειστά και ουδείς εκφράζεται δημόσια για το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για την επιστροφή στα κολυμβητήρια και όχι μόνο.

Μετά από δύο ολόκληρους μήνες η πολιτεία επέτρεψε στα σωματεία που μετέχουν στα πρωταθλήματα της πρώτης κατηγορίας στην υδατοσφαίριση να ξεκινήσουν οι προπονήσεις, αλλά κάτω από κοστοβόρες διαδικασίες. Τα τεστ στα οποία υποβάλλονται οι ομάδες σε εβδομαδιαία βάση κοστίζουν αρκετά χρήματα, που αδυνατούν να πληρώσουν οι σύλλογοι εάν δε βοηθηθούν από την πολιτεία ή την ομοσπονδία. Η κολυμβητική ομοσπονδία έχει ανακοινώσει ότι θα συνδράμει τους συλλόγους με ένα ποσό, αλλά αυτό σίγουρα δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες των συλλόγων. Τα χρήματα που απαιτούνται για κάθε ομαδικό τεστ είναι περίπου 1500 €, πόσο βασανιστικό για κάθε σύλλογο από τη στιγμή που δεν λειτουργούν οι υποδομές του.

Να σημειωθεί ότι σε όλη την Ευρώπη τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης πραγματοποιούνται κανονικά, παρά το γεγονός ότι η πανδημία ταλανίζει τις τοπικές κοινωνίες, τα κρούσματα είναι χιλιάδες και οι άνθρωποι που φεύγουν από τη ζωή είναι αρκετοί! Εκεί οι κυβερνήσεις δίνουν το πράσινο φως για την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Αίσθηση προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες και η αντίδραση του συνδέσμου ελλήνων ποδοσφαιριστών, που έστειλε μία επιστολή – κόλαφος στην ελληνική πολιτεία, εμφανίζοντας έναν τραγικό πίνακα όπου η Ελλάδα εμφανίζεται ως η μοναδική χώρα στην Ευρώπη χωρίς την διεξαγωγή πρωταθλήματος δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.

Η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης αναφορικά με τον αθλητισμό έχει τραυματίσει την εικόνα της ελληνικής κυβέρνησης και έχει δημιουργήσει ποικίλα ερωτηματικά. Όλοι αναγνωρίζουν την επικινδυνότητα της κατάστασης, όλοι ανησυχούν, αλλά τα παραδείγματα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο δεν επιτρέπουν τέτοια διαχείριση.