ΔΑΛΔΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΕΜΠΝΕΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ”

0
351

Ο νεαρός κολυμβητής του ΠΑΟΚ, Αστέριος Δαλδογιάννης που συμμετείχε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης στα 5 (37ος) και 10χλμ (38ος) ανοιχτής θαλάσσης μίλησε στο pisina.net για την παρουσία του στην διοργάνωση, για τους νέους του στόχους αλλά και για το όνειρο του κάθε αθλητή να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης αναφέρθηκε στις σπουδές του αλλά και στον μεγάλο όπως τον αποκάλεσε ο ίδιος, Σπύρο Γιαννιώτη που είναι εμπνευστής για τους μικρούς κολυμβητές.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την παρουσία του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης: «Ήταν κάτι μοναδικό και ξεχωριστό σαν άνδρες. Είχα ξανακολυμπήσει στο Μπάλατον πριν τρία χρόνια ως έφηβος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων. Τώρα ήταν κάτι διαφορετικό. Δυστυχώς δεν κύλησαν τα πράγματα όπως τα περίμενα καθώς τις περισσότερες φορές όπως γίνονται πάντα στο δύσκολο άθλημα της κολύμβησης τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλεις. Δηλαδή για την προπόνηση που έκανα δεν βγήκε το αποτέλεσμα που ήθελα. Στα 5χλμ δεν κολύμπησα καθόλου καλά, αλλά στα 10χλμ ξεκίνησα καλά και από τη μέση και μετά ο αγώνας μου χάλασε γιατί χτυπήθηκα από αντίπαλο. Εντάξει, τι να κάνουμε αυτός είναι ο αθλητισμός, το κολύμπι και συνεχίζουμε».

Για τους στόχους του την επόμενη χρονιά: «Καταρχήν η νέα χρονιά ξεκινάει τέλη Αυγούστου. Μπαίνουμε στις προπονήσεις σιγά-σιγά. Πρώτα ο θεός να είμαστε γεροί και δυνατοί. Με τον προπονητή μου Τάσο Χατζηγεωργίου και τον σύλλογο μου τον ΠΑΟΚ στοχεύουμε στο να γίνουμε πιο γρήγοροι στην πισίνα, γιατί πιστεύω ότι έχουμε ακόμα να προσφέρουμε αρκετά αφού έως σήμερα δεν είμαι γρήγορος. Έτσι με αυτό τον τρόπο θέλω να βελτιωθώ το χρόνο μου στην ανοιχτή θάλασσα που στόχος μου το καλοκαίρι είναι το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Να είμαστε καλά μέχρι τότε γιατί θα είναι δύσκολη χρονιά. Μέχρι τότε έχουμε δρόμο αλλά ο μακρινός στόχος είναι η θάλασσα για ακόμη μια χρονιά».

Για το αν είναι όνειρο οι Ολυμπιακοί Αγώνες: «Είναι όνειρο για κάθε αθλητή και ειδικά ενός κολυμβητή να βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως κι εμένα από παιδάκι είναι όνειρό μου κάτι τέτοιο αλλά έχω πολύ δρόμο για να φτάσω εκεί».

Για τις σπουδές του: «Σπουδάζω στο City College στη Θεσσαλονίκη Οργάνωση και Διοίκηση. Ήταν επιλογή μου να μπω εκεί και είναι κάτι πολύ δύσκολο. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει γιατί σήμερα χωρίς ένα πτυχίο στα χέρια σου και μόνο με το κολύμπι δεν μπορείς να ζήσεις. Επίσης ένα μεταπτυχιακό θα ήταν πολύ καλό αλλά έχουμε χρόνο για αυτά».

Τέλος υποκλίθηκε στον Σπύρο Γιαννιώτη, τον εμπνευστεί για τους μικρούς κολυμβητές: «Ο Σπύρος Γιαννιώτης ήταν ένας κολυμβητής που ξεκίνησε από την Κέρκυρα. Πολέμησε για τα πιστεύω του και τα θέλω του. Βρέθηκε στην Αθήνα κι έκανε την προπόνηση του και μέσα από τις μάχες, τους αγώνες του αλλά και τις ήττες του βρέθηκε νικητής γιατί μέσα από όλες τις ήττες μπορείς να γίνεις νικητής. Σε μια μεγάλη ηλικία στα 31 του χρόνια πήρε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάη το 2011. Είναι μεγάλη μορφή της ελληνικής κολύμβησης. Είναι άνθρωπος που εμπνέει όλους τους μικρούς κολυμβητές όπως είμαστε εμείς. Εύχομαι κάποια μέρα να μπορέσουμε να είμαστε αντάξιοί του».

Γιώργος Χρήστου