ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΨΑΚΗΣ: “ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ”

0
866

Σημαντικές εξελίξεις υπήρξαν σημερα αναφορικά με τον σοβαρότατο τραυματισμό και την μετεγχειρητική κατάσταση του 17χρονου πρωταθλητή καταδύσεων, Ανδρόγεου Σαμψάκη-Μπακόπουλου.

Ο νεαρός αθλητής στις 25 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια προπόνησης στο γυμναστήριο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι, καθώς εκτελούσε μια άσκηση χωρίς την επίβλεψη κάποιου προπονητή ομοσπονδιακού ή σωματειακού, υπέστη ένα σοβαρό χτύπημα στη σπονδυλική στήλη και νοσηλεύεται εδώ και αρκετές ημέρες στο ΚΑΤ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ανδρόγεως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να κουνήσει τα μέλη του σώματός του από τη μέση και κάτω, ενώ έχει υποβληθεί σε δύο εγχειρήσεις, με τη δεύτερη να πραγματοποιείται σήμερα.

Η σημερινή ημέρα ήταν μια πολύ μεγάλη και δύσκολη μέρα για τον 17χρονο πρωταθλητή, καθώς υπεβλήθη σε μια κρίσιμη και πολύ δύσκολη επέμβαση στη σπονδυλική στήλη από τον διευθυντή του τμήματος σπονδυλικής στήλης στο ΚΑΤ, κ. Τσαφαντάκη.

Η επέμβαση κρίθηκε επιτυχημένη και όλοι αναμένουν την αντίδραση του οργανισμού του Ανδρόγεου τις επόμενες ώρες και ημέρες, για να μπορεί -όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πατέρας του, Γιάννης Σαμψάκης- να “καθίσει” η σκόνη και να εξαχθεί κάποιο συμπέρασμα. Μάλιστα, ο πατέρας του νεαρού είπε χαρακτηριστικά επίσης ότι ο κ. Τσαφαντάκης θεωρείται ο κορυφαίος στο είδος του στην Ελλάδα και είναι εκείνος που έχει αναλάβει πλέον το παιδί.

Στο ΚΑΤ σήμερα βρέθηκε όλη η “οικογένεια” των καταδύσεων και οι προσωπικοί φίλοι του αθλητή και βέβαια εκπρόσωποι των συλλόγων. Και επειδή τις τελευταίες ημέρες εκφράστηκαν πολλά ερωτηματικά για τη συμπαράσταση από την ομάδα του Σαμψάκη, τον ΑΝΟ Αργυρούπολης, αλλά και τον Παναθηναϊκό που φημολογείται πως θα ήταν το νέο σωματείο του, οι γονείς (Γιάννης Σαμψάκης και Σοφία Μπακοπούλου) ευχαριστούν δημόσια όλη την οικογένεια των καταδύσεων που βρέθηκε στο πλευρό τους, τις δύο ομάδες (ΠΑΟ, ΑΝΟΑ), αλλά και παλιούς πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες, όπως ο Νίκος Συρανίδης και ο Στέφανος Παπαρούνας.

Βέβαια, ο Γιάννης Σαμψάκης εμφανίζεται παρά τις δυσκολίες με ένα χαμόγελο παρά τις τεράστιες δυσκολίες και αυτό που ζητούν σήμερα δημόσια μέσω του pisina.net είναι να κινητοποιήσουν όλο το χώρο του ελληνικού αθλητισμού προκειμένου το παιδί τους να τύχει της καλύτερης δυνατής αντιμετώπισης από τους γιατρούς στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

“Δεν θέλω ποτέ στη ζωή μου να μου πει το παιδί μου μετά από χρόνια πως δεν έκανα το καλύτερο δυνατό για εκείνο. Για αυτό το λόγο ζητάω την ηθική αλλά και την υλική βοήθεια από τους φορείς. Δεν μιλάμε για καταμερισμό ευθυνών, δεν ασχολούμαστε με ευθύνες, αλλά μόνο να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς και να έρθουν κοντά μας”, δήλωσε ο πατέρας του νεαρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή όλοι οι Ολυμπιονίκες και οι προπονητές των καταδύσεων (Πέτρος και Γωγώ Φυρίγου) προσπαθούν να ενεργοποιήσουν και την κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και κατά συνέπεια και την Πολιτεία, το Υπουργείο Αθλητισμού και το ΟΑΚΑ (που ο πρόεδρός του βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους γονείς) να ακούσουν την φωνή των γονέων, ενώ φημολογείται πως η πληροφορία έφτασε μέχρι και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, που θα πρέπει να δείξει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο συγκεκριμένο θέμα, μιας και είναι και ο ίδιος πρώην αθλητής του υγρού στίβου.

Να σημειωθεί επίσης ότι η οικογένεια του αθλητή δεν έχει αστείρευτα χρήματα, είναι μια πενταμελής οικογένεια με μικρά παιδιά, τα οποία μάλιστα έχουν μείνει τώρα μόνα τους, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ο Γιάννης Σαμψάκης διατηρεί ωτορινολαρυγγολογικό ιατρείο το οποίο θα πρέπει να ανοίξει σήμερα για να συντηρήσει την οικογένειά του.

Ο Θεός να είναι κοντά στον Ανδρόγεω, αλλά όχι μόνο ο Θεός αλλά και όλοι οι φορείς που ασχολούνται με τον ελληνικό αθλητισμό.