ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ

0
318
ÓõæÞôçóç óôçí ÏëïìÝëéá ôçò ÂïõëÞò, ôùí Üñèñùí êáé ôïõ óõíüëïõ ôùí ó÷åäßùí íüìïõ ôïõ õðïõñãåßïõ Äéêáéïóýíçò, ÄéáöÜíåéáò êáé Áíèñùðßíùí ÄéêáéùìÜôùí: 1. "Êýñùóç ôïõ Ðïéíéêïý Êþäéêá" êáé 2. "Êýñùóç ôïõ Êþäéêá ÐïéíéêÞò Äéêïíïìßáò" ôçí ÐÝìðôç 6 Éïõíßïõ 2019. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Κατόπιν πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Γιώργος Μαυρωτάς αποτελεί επίσημα τον νέο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού.

Ο παλαίμαχος Έλληνας πολίστας είναι ο μοναδικός με πέντε χρυσές Ολυμπιάδες, ενώ ο ίδιος έχει ήδη θέσει την παραίτηση του από τη θέση του αντιπροέδρου του Ποταμιού στη διάθεση του κόμματος.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ήταν ένας εκ των βουλευτών του Ποταμιού που ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το Βιογραφικό του Γιώργου Μαυρωτά

Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Έπαιξε πόλο στον Ν.Ο. Βουλιαγμένης και συμμετείχε με την εθνική ομάδα σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, τέσσερα Παγκόσμια και οκτώ Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Από το 1995 ως το 2000 ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας με την οποία έχει 511 συμμετοχές (ρεκόρ συμμετοχών για ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα).

Ο Γιώργος Μαυρωτάς το 1999 έγινε ο πρώτος Έλληνας πολίστας που έπαιξε στη Μικτή Κόσμου, ενώ το 2001 βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσφορά του στον αθλητισμό.

Παράλληλα με την αθλητική του καριέρα, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Το 2000 πήρε το διδακτορικό του από το ΕΜΠ στο αντικείμενο της Επιχειρησιακής Έρευνας με εφαρμογές στη λήψη αποφάσεων, στην ενέργεια, στην οικονομία και στο περιβάλλον. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ με πλούσιο ερευνητικό έργο (περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά).

Τον 2010 έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα «Το θεώρημα της επτάδας» (εκδόσεις Πατάκη) που περιέχει αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία από τον χώρο του αθλητισμού και του Πολυτεχνείου.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και από το 2003 ως το 2010 ήταν ενεργό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.).

Διετέλεσε Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου στη Δημοτική Κοινότητα Βουλιαγμένης (2011-2014).

Από τον Φεβρουάριο του 2014 δραστηριοποιείται πολιτικά με «Το Ποτάμι» στο πλευρό του Σταύρου Θεοδωράκη. Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής και σήμερα είναι βουλευτής Αττικής, αντιπρόεδρος του κόμματος και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου.

Είναι παντρεμένος με τη Φανή Σταθακοπούλου από το 1994 κι έχουν δύο γιους, τον Λεωνίδα (γεν. 1996) και τον Άρη (γεν. 2000).

Πηγή: www.fws.gr