ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΝΙΚΟ ΠΟΥ ΣΕ ΛΕΝΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ…

0
1276

“Ξυπνάς το πρωί και εκεί που σε φωνάζουν Νίκο, αρχίζουν να σε λένε Αποστόλη. Μα είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Αναστατώνουν το άθλημα μας;”.

Λόγια της Μαρίας Θηβαίου, της υπεύθυνης του αθλήματος της συγχρονισμένης κολύμβησης στην Ελλάδα. Μα λάθος, για ποια συγχρονισμένη κολύμβηση μιλάμε; Δεν υπάρχει τέτοιο όνομα. Τώρα πλέον όλοι όσοι ασχολούμαστε με το χώρο, θα μιλάμε για την καλλιτεχνική κολύμβηση!!!

Μια απόφαση που πήρε πριν από λίγους μήνες η Παγκόσμια ομοσπονδία και την οποία πρέπει πλέον να εφαρμόσουν όλα τα μέλη της.

Η Μαρία Θηβαίου θεωρεί ανούσια τη στάση αυτή . “Υποτιμούν το άθλημα μας. Έχουν καταχωρηθεί δικαιώματα. Υπάρχουν προπονητές και αθλήτριες που έχουν διακριθεί εδώ και δεκαετίες στο συγκεκριμένο άθλημα. Στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει μια απύθμενη σειρά δεδομένων για το άθλημα. Όλα αυτά αλλάζουν. Για ποιο λόγο; Το πρόβλημα ήταν η αλλαγή του ονόματος; Είμαστε υποχρεωμένοι βέβαια να εναρμονιστούμε με την απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας και θα το κάνουμε”.

Η Μαρία Θηβαίου εκτιμά ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα που θα υποχρεώσουν τους επόμενους μήνες σε διαρκές τρέξιμο, απίστευτη ταλαιπωρία, όλους τους πρωταγωνιστές του χώρου για να υλοποιήσουν αυτές τις αλλαγές.

“Πρόχειρα σας λέω ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα που απορρέουν από την αλλαγή του ονόματος. Για παράδειγμα, εγώ έχω σαν προπονήτρια άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για την συγχρονισμένη κολύμβηση. Τώρα την έχω; Πρέπει να την αλλάξω! Το καταστατικό χιλιάδων συλλόγων σε όλο τον κόσμο αναφέρεται στην συγχρονισμένη κολύμβηση. Όλοι τώρα είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν το καταστατικό τους τους επόμενους μήνες. Θα προκύψουν σίγουρα και άλλα ζητήματα. Δεν είναι καλές οι εξελίξεις. Ο αθλητισμός δεν βαδίζει με αυτές τις αξίες. Δεν ξέρω ποιοι παίρνουν τις αποφάσεις, αλλά καλό θα ήταν να υπολογίζουμε πάντα το χώρο”.

Η Μαρία Θηβαίου εκφράζεται στην ιστοσελίδα μας και για την πολιτική της παγκόσμιας ομοσπονδίας να αναπτύξει το άθλημα στις άλλες ηπείρους, χωρίς να υπολογίζει το γεγονός ότι δεν πρέπει να διαταραχθούν ισορροπίες.

“Άλλο ανάπτυξη και άλλο πρωταθλητισμός”, υποστηρίζει κυρία Θηβαίου. “Ο ρόλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι να ασχοληθεί και με την κορυφή και με τη βάση της πυραμίδας παράλληλα. Αυτό πρέπει να κάνει χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα στην κορυφή του αθλήματος, στην προσπάθεια της να εντάξει χώρες από τις ηπείρους που δεν ασχολήθηκαν με την συγχρονισμένη ποτέ”.

Η κυρία Θηβαίου εκφράζεται επίσης για τις υποχρεώσεις που υπάρχουν την περίοδο 2017-2018 για τις αθλήτριες που υπηρετούν το άθλημα της καλλιτεχνικής, πλέον, κολύμβησης.

“Φέτος έχουμε σημαντικές διοργανώσεις, με κυρίαρχο γεγονός το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στη Βουδαπέστη. Επίσης σημαντική εκδήλωση για μας είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών που θα γίνει στην Γλασκώβη καθώς επίσης και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων. Είναι μια χρονιά όπου θ’αλλάξουν και κάποιοι κανονισμοί. Για παράδειγμα οι φιγούρες αποτελούν παρελθόν και εισάγεται το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Πάντα ήμουν υπέρ αυτής της αλλαγής. Έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα, κορίτσια με λαμπρό μέλλον, και είμαι πολύ αισιόδοξη για την πορεία του αθλήματος στην Ελλάδα”.

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τις προηγούμενες μέρες τις εφημερίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν η παρουσία της σε πρωταθλήτριας της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Ευαγγελίας Πλατανιώτη σε μία σειρά του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 με την επωνυμία Nomands.
Ποια είναι η θέση της ομοσπονδιακής προπονήτριας Μαρίας Θηβαίου στο συγκεκριμένο θέμα;

“Η Ευαγγελία είναι μια πρωταγωνίστρια του αθλήματος. Ένα κορίτσι που έχει σαν προτεραιότητα την καλλιτεχνική κολύμβηση. Δεν ήταν η μόνη αθλήτρια της ολυμπιακής Ομάδας που θα πάρει μέρος σε αυτή την τηλεοπτική σειρά. Θεωρώ ότι η παρουσία της δεν θα επηρεάσει τους αγωνιστικούς της στόχους. Ακόμα κι αν παραμείνει στο παιχνίδι μέχρι το τέλος, η Ευαγγελία θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της τον Δεκέμβριο. Άρα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα σε αγωνιστικό επίπεδο. Σίγουρα είναι μία παρουσία που θα την στηρίξει οικονομικά. Βρίσκεται σε μια ευαίσθητη ηλικία που δεν θα μπορούσε να της πει κανείς όχι σε μια τέτοια παρουσία. Ευχή όλων μας είναι να μην τραυματιστεί για να μπορέσει να επιστρέψει στο άθλημα μας και να διακριθεί σ’ αυτό”.