ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΣΑΤ: 14 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ Ο ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

0
326

Κάθε χρόνο, ο ΠΣΑΤ βραβεύει τους κορυφαίους της αγωνιστικής περιόδου η οποία φεύγει, σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση. Έτσι και φέτος, οι υποψηφιότητες για την ανάδειξη των κορυφαίων έχουν δοθεί, με τον Υγρό Στίβο να έχει την τιμητική του, καθώς έχει συνολικά 14 υποψηφιότητες σε όλες τις κατηγορίες.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ ελεύθερο Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αναμφίβολα βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους για το 2019. Ακόμα ένας αθλητής που κατέπληξε με τις επιδόσεις του ήταν ο Απόστολος Παπαστάμος, ο οποίος κατέκτησε χρυσό και χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στα 400μ. και 200μ. μικτή ατομική αντίστοιχα, όπου ειδικότερα στα 400 σημείωσε και ένα εντυπωσιακό Παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς και δύο χρυσά μετάλλια Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων σε 200μ. και 400μ. μικτή ατομική.

Από το χώρο της υδατοσφαίρισης, υποψήφιος είναι ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών, Γιάννης Φουντούλης, που πήρε το Σούπερ Καπ Ευρώπης με το σκουφάκι της Φερεντσβάρος, ενώ από την Τεχνική Κολύμβηση είναι υποψήφιοι δύο αθλητές, ο Κωνσταντίνος Δρυγούτης με τα 2 χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκο Ανδρών σε 200μ. και 400μ. διπλά πέδιλα και η Σοφίας Κτενά με ένα χρυσό και ένα ασημένιο στο Ευρωπαϊκο Γυναικών σε 100μ. υποβρύχιο και 50μ. άπνοια.

Σε ομαδικό επίπεδο, ο Υγρός Στίβος έχει 6 υποψηφιότητες. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται τόσο στην κατηγορία των Ανδρών, ως δευτεραθλητές Ευρώπης, όσο και στων Γυναικών, με την κατάληψη της 2ης θέσης στη Euroleague, ενώ υποψηφιότητα εξασφάλισε και η γυναικεία ομάδα του ΝΟ Βουλιαγμένης, με την 3η θέση στην ίδια διοργάνωση. Επίσης, υποψήφια είναι η Εθνική Νέων Γυναικών, η οποία κατέλαβε την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, η Εθνική Κορασίδων, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κ15 και η Εθνική Εφήβων, με την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.

Τέλος, όσον αφορά τους προπονητές, στη σχετική λίστα βρίσκεται ο Άκης Οικονόμου, που είναι ο προπονητής του Κρίστιαν Γκολομέεβ και τον οδήγησε στο δεύτερο σκαλί του Παγκόσμιου βάθρου, ο προπονητής του Ολυμπιακού στους Άνδρες, Θοδωρής Βλάχος, καθώς και ο προπονητής των “ερυθρολεύκων” στις γυναίκες, Χάρης Παυλίδης.

Η εκδήλωση για την απονομή των βραβείων του ΠΣΑΤ στους κορυφαίους για το 2019, θα γίνει τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής.