«ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ» Ο ΟΥΙΛΙΑΜ ΜΠΑΛΝΤΟΥΙΝ!

0
242

Είναι η τελευταία μου χρονιά στο άθλημα και θέλω να κλείσω με τον καλύτερο τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω όλο αυτόν τον κόσμο, μικρά και μεγάλα παιδιά που έχουν κάνει το άθλημα οικογένειά μου», είχε πει ο Ουίλιαμ Μπάλντουιν στην pisina.net μετά τους χειμερινούς αγώνες τεχνικής κολύμβησης Νοτίου Ελλάδας στις 14 Μαρτίου και το έκανε! Ο αθλητής του Γλαύκου Περιστερίου στην τελευταία χρονιά της καριέρας του θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο, αφού ήδη πήρε το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βρότσλαβ (Πολωνία) και όπως δήλωσε ελπίζει να συνεχίσει με ανάλογα ή και ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

O 25χρονος αθλητής τερμάτισε σε 34.75 στον τελικό των 100μ. Επιφάνεια πίσω μόνο από τον Γερμανό παγκόσμιο ρέκορντμαν Μάξ Πόσαρτ που κάλυψε την απόσταση σε 34.46. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ρώσος Ντιμίτρι Ζούρμαν με 34.77. Στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος ο Λουκάς Καρετζόπουλος ήταν 7ος με 35.33

Από εκεί και πέρα στους υπόποιπους τελικούς με ελληνική συμμετοχή ξεχώρισαν οι 5ες θέσεις που κατέλαβαν η Ιωάννα Παναγιωτίδου στα 400μ. Επιφάνεια και η Ειρήνη Δεληγιάννη στα 100μ. Επιφάνεια. Η Ιωάννα Παναγιωτίδου τερμάτισε σε χρόνο 3:18.74, με το χάλκινο μετάλλιο να κρίνεται στα 3:17.04, ενώ από την πλευρά της η Ειρήνη Δεληγιάννη έκανε χρόνο 40.72 με τα μετάλλια να κρίνονται κάτω από τα 40 δευτερόλεπτα. Στο ίδιο αγώνισμα (100μ. Επιφάνεια) η Βασιλεία Τσαγκόια ήταν 6η με 40.99.

Την 7η θέση στα 100μ. Διπλά Πέδιλα πήρε ο Στέφανος Αντωνιάδης με χρόνο 43.30, ενώ την ίδια θέση κατέλαβε και ο Σταύρος Κουρλάκης στα 400μ. Επιφάνεια με 3:04.97.

 

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας Ουίλιαμ Μπάλντουιν σημείωσε μετά την επιτυχία του: «Έδωσα το 100% μου και δεν μετανιώνω ούτε στιγμή για το αποτέλεσμα, αν και κυνηγούσα την 1η θέση. Ελπίζω στις μέρες που ακολουθούν να μπορέσωνα προσφέρω ισάξιες επιτυχίες εάν όχι και μεγαλύτερες στους Έλληνες συμπατριώτες μου και σε όλο τον κόσμο που με στήριξε τα τελευταία χρόνια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου Γιώργο Μυρρίλο για την ασταμάτητη πίστη στις ικανότητές μου και την συνεχή πατρική συμπαράσταση του. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το σύλλογό μου, τον Γλαύκο Περιστερίου για την συνεχή ψυχολογική και οικονομική υποστήριξη».

Θοδωρής Νταλαγιώργος