ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

0
440

Σε λίγη ώρα ξεκινάει στο Βελιγράδι η μεγάλη φετινή γιορτή των νέων ανδρών. Το παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας λοιπόν, φέτος θα λάβει χώρα στην Σερβία και η εθνική μας ομάδα είναι έτοιμη να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί. Στόχος μας φυσικά τι άλλο, πέρα από ένα μετάλλιο.

Η συγκεκριμένη εθνική των 97αρηδων, δεν έχει πάρει τίποτα και δεν της αξίζει κάτι τέτοιο. Κάποια από τα παιδιά συμμετείχαν και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Αλματι, τότε που έπαιζαν οι 95αρηδες. Η 4η θέση που κατακτήσαμε τότε χάνοντας στα πέναλτι στον μικρό τελικό απο τους Ούγγρους, μας είχε αφήσει μια γλυκόπικρη γεύση.
Κάμποσοι από τους παίκτες μας πάντως έχουν ανέβει σε βάθρο μεγάλης διοργάνωσης κατακτώντας το χάλκινο στο Μπακού, στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα εφήβων (98αρηδες) το 2015. Αυτούσια πάντως η ομάδα των γεννημένων το 1997 πέρυσι πήρε την 5η θέση στο Ευρωπαικό της Ολλανδίας, χάνοντας στις λεπτομέρειες στον προημιτελικό από την Σερβία που έφτασε τελικά στην συνέχεια με άνεση στο χρυσό.

Η ομάδα μας είναι πλήρης. Στο τέρμα παίζει ο Ζερδεβάς που ήταν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Από πίσω είναι ο Θεσσαλονικιός Σιορδίλης, που είναι επίσης πολύ καλός. Στα 2 μέτρα της επίθεσης οι Μασμανίδης και Νικοαλίθδης αποτελούν εξαιρετικό δίδυμο. Στην άμυνα έχουμε πολλές λύσεις. Μουρατίδης, Σκουμπάκης, Δελαγραμμάτικας και Καπετανάκης είναι μια τετράδα πολύ καλή. Στην περιφέρεια αριστερά υπάρχει ο Παπαναστασίου, ο Τρούλος και ο Γκιουβέτσης και δεξιά οι Γιαννόπουλος και Γαρδίκας, ενώ εκεί παίζει συχνά και ο Καπετανάκης.
Οπως λοιπόν βλέπουμε, αυτή την στιγμή στην Σερβία βρίσκεται οτι καλύτερο μπορούμε να διαθέσουμε στην κατηγορία. Υπάρχουν παίκτες που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα τους και έχουν γίνει πολύ καλή παρέα και στην εθνική. Ακόμα και τα παιδιά που κόπηκαν είναι πολύ καλά. Απλά είσαι υποχρεωμένος να έχεις μόνο 13.

Η εθνική μας ξεκινάει σε λίγο με το Πόρτο Ρίκο. Η νίκη θα είναι εύκολη, και θα είναι μια προπόνηση για τους διεθνείς μας.

Αύριο το βράδυ στις 20.20 παίζουμε με το Ιράν και αναμένεται κι εκεί μια εύκολη νίκη.
Στις 7/8 (Δευτέρα) παίζουμε με τις ΗΠΑ και εδώ αρχίζουν λίγο τα πράγματα να δυσκολεύουν, αν και είμαστε καλύτεροι και από αυτούς.
Το θεωρητικό ντέρμπι του ομίλου μας είναι με τους Ρώσους την Τρίτη. Εκεί θα κριθεί και η 1η θέση, η οποία οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά.

Στην συνέχεια η εθνική μας έχει ρεπό και ενδεχομένως, αν όλα πάνε καλά, να μην παίξουμε ούτε και την επόμενη, περιμένοντας τον αντίπαλό μας στα προημιτελικά την Παρασκευή.

Καλή τύχη λοιπόν ευχόμαστε όλοι στα παιδιά που είναι σίγουρο ότι για μια ακόμα φορά θα ανεβάσουν την σημαία μας ψηλά.