ΑΡΓΩ – ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: “ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΑΣ”

0
789

Το αθλητικό και πολιτιστικό σωματείο Αργώ ξεκίνησε τις δραστηριότητές του το 1998. Μέσα σε μερικά χρόνια κατάφερε να αποτελεί μία από τις κορυφαίες ομάδες καταδύσεων στην Ελλάδα έχοντας σημειώσει μεγάλο αριθμό επιτυχιών. Οι αξίες πάνω στις οποίες λειτουργούν τα τμήματα έχουν να κάνουν με υψηλά ιδανικά, όπως το πνεύμα της συνεργασίας μεταξύ των αθλητών και γενικότερα ένας αθλητικός και υγιεινός τρόπος σκέψης για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Η pisina.net επικοινώνησε με την κυρία Πέπη Χαραλάμπους, έφορο του συλλόγου, η οποία μας μίλησε για το τμήμα των καταδύσεων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος:

Πέπη Χαραλάμπους – Έφορος ΑΡΓΩ

“Η ομάδα μας διαθέτει 60-70 παιδιά που ξεκινάνε από ηλικίας 4,5 ετών και φτάνουν μέχρι 16-17. Παλαιότεροι αθλητές μας σταμάτησαν λόγω των απαιτητικών πανελληνίων εξετάσεων. Διαθέτουμε επίσης καινούρια παιδιά, τα οποία έχουν πολύ ταλέντο. Η ομάδα έχει πάρα πολλά έξοδα, καθώς πληρώνει ενοίκια αλλά και εξοπλισμό που δεν είναι καθόλου φθηνός. Η πρώτη επίσημη διοργάνωση για φέτος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Ο.Α.Κ.Α στις 19-20 Μαρτίου όπου οι αθλητές μας θα διεκδικούν να πιάσουν τα όρια για τη Γερμανία. Η απόφαση για την τέλεση της ημερίδας αναμένεται σήμερα ή αύριο από την ομοσπονδία. Οι αγώνες αυτοί, θα αποτελέσουν κριτήριο για τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες νέων Α και Β κατηγορίας.. Η Ομοσπονδία είχε αποφασίσει να μην γίνει το Κύπελλο Χριστουγέννων στο Βόλο λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών, με αποτέλεσμα οι ομάδες μας, να μην έχουν αγωνιστεί σε κάποια διοργάνωση”.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος: “Τα προβλήματα είναι πολλά, καθώς το Κλειστό Κολυμβητήριο της Γλυφάδας δεν έχει τραμπολίνα, ώστε να μπορούμε να κάνουμε πιο σωστά τη δουλειά μας. Ο μηχανικός τα έβγαλε ακατάλληλα λόγω επικινδυνότητας, ώστε να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Επιπλέον και στο καταδυτήριο του Αγίου Κοσμά έσπασαν οι βατήρες με αποτέλεσμα να κλείσει κι αυτό και να μη μένουν χώροι για προπόνηση. Και οι δύο περιπτώσεις έχουν τον ίδιο παρανομαστή του υπέρογκου κόστους συντήρησης του εξοπλισμού που είναι αδύνατο να καλυφθεί από εμάς. Για να καταλάβει κανείς τα μεγέθη, συγκεκριμένα ένα τραμπολίνο στοιχίζει 8.000 ευρώ ενώ το πανί του (το τραμπολίνο) 2.500 ευρώ”.

Γιώργος Χρήστου