Α. ΒΑΖΑΙΟΣ: “ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΤΗ ΕΝΑΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ”

0
457

Ο Ανδρέας Βαζαίος είναι ακόμη ένας κολυμβητής που έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016. Το κύριο αγώνισμα του, στο οποίο έχει πάρει και την πρόκριση είναι τα 200μ μικτή ατομική. Επικοινωνήσαμε μαζί του προκειμένου να μάθουμε τους στόχους του για τη μεγάλη αυτή διοργάνωση, αλλά και για τις πιο άμεσες προκλήσεις που τον περιμένουν, αυτές του Ευρωπαϊκού 25άρας πισίνας στη Νετάνια σε λίγες ημέρες, καθώς και το Ευρωπαϊκό 50άρας πισίνας το Μάιο στο Λονδίνο.

Προετοιμασία

“Όλα ως τώρα πηγαίνουν κατ’ ευχήν με την προετοιμασία και δεν έχουν υπάρξει τραυματισμοί ή απρόοπτα. Η στόχευσή της είναι μακρινή και αποβλέπει στην παρουσία μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φυσικά νωρίτερα υπάρχουν το πανευρωπαϊκό 25άρας και το αντίστοιχο 50άρας πισίνας, όπου θα δείξουν σε τι κατάσταση βρίσκομαι.

Στόχοι

“Στα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα ήθελα να μπω σε όσο το δυνατόν περισσότερους τελικούς στα αγωνίσματα που κάνω, κάνοντας όσο καλύτερους χρόνους μπορώ. Από εκεί και πέρα όταν μπεις σε έναν τελικό όλα είναι πιθανά και μπορεί να έρθει το κάτι παραπάνω. Επίσης θέλω να βοηθήσω πολύ τις ομάδες της σκυταλοδρομίας, ώστε να έχουμε μια πολύ καλή παρουσία.”

Οι άνθρωποι που με βοηθούν

“Πρώτα απ’ όλα με στηρίζει η οικογένειά μου. Χωρίς τη δική τους βοήθεια σίγουρα όλα θα ήταν δυσκολότερα. Από εκεί και πέρα ευχαριστώ πολύ όλους τους ανθρώπους τους A.N.O. Αργυρούπολης που κάνουν ότι μπορούν ώστε οι να γίνονται οι προπονήσεις στις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Από την πρόεδρο του συλλόγου, μέχρι τους προπονητές μου το γυμναστή και το γιατρό μου, όλοι έχουν συμβάλλει αποφασιστικά ώστε να γίνεται η προετοιμασία στις βέλτιστες συνθήκες.”

Οικονομική Βοήθεια

“Χορηγός μου είναι η Arena που μου καλύπτει τον αθλητικό εξοπλισμό. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ότι χρειάζεσαι για να κάνεις σωστά την προπόνηση. Επίσης, μέσα σε αυτούς του δύσκολους καιρούς για την ελληνική κοινωνία οφείλω να ευχαριστήσω και την ομοσπονδία που με βοηθάει οικονομικά τόσο στην προετοιμασία όσο και στο να συμμετέχω σε αγώνες.

Ολυμπιακοί

“Όπως προείπα, ο μεγάλος στόχος είναι η Ολυμπιάδα. Σε αυτούς του αγώνες θα ήθελα να βρεθώ στην καλύτερη μου κατάσταση, να κάνω ρεκόρ στην κούρσα μου. Από εκεί και πέρα για το που μπορεί να φτάσω με μια τέτοια επίδοση, εξαρτάται και από την κατάσταση που θα βρεθούν οι υπόλοιποι συναθλητές μου. Φυσικά και σαν στόχο έχω την πρόκριση στον ημιτελικό και η στόχευση – όνειρο κάθε αθλητή είναι ο τελικός. Αλλά όλα αυτά είναι ακόμη αρκετά μακρυά.”

Θοδωρής Νταλαγιώργος