ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

0
443

Απίστευτο παιχνίδι έγινε στον αγώνα κατάταξης ανάμεσα στην Ρωσία και την Ελλάδα με τρόπαιο τουλάχιστον την 6η θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Οι 2 ομάδες προσέφεραν τρομερό σασπένς σε όλους όσους παρακολουθήσαμε το ματς.

4-0 στο 6′ για την εθνική μας, 4-6 η Ρωσία στο 10′ (!!!???), 7-7 στο 18΄, 8-12 (!!!????) στο 28′, 12-12 τελικό σκορ.

Ναι, μόνο στο γυναικείο γίνονται αυτά, εκεί που τον πρώτο και σημαντικότερο ρόλο παίζει η ψυχολογία. Η πλάκα είναι ότι υπήρχε ανατροπή και στο πέναλτι. Η Τσουκαλά έχασε το δεύτερο και η Κούβδου που μέχρι το 30′ ήταν πολύ κακή, έπιασε τα 2 τελευταία Ρώσικα πέναλτι.

Η εθνική μας λοιπόν σε αυτό το αλλοπρόσαλλο ματς κέρδισε την πρόκριση από την Ρωσία και θα παίξει την Παρασκευή για την 5η θέση απέναντι στην Κίνα.

Ο αγώνας ξεκίνησε εντυπωσιακά για την Ελλάδα. Μετά τα πρώτα δυόμισι λεπτά όπου οι 2 ομάδες συναγωνίζονταν η μια την άλλη σε λάθη, η εθνική μας μέσα σε 4 επιθέσεις σκόραρε 4 φορές και προηγήθηκε 4-0. Το σκορ άνοιξε η Ασημάκη από φουνταριστό και συνέχισε η Ελ. Πλευρίτου στα ίσια, η Τσουκαλά και η Ρουμπέση επίσης στα ίσια.

Κι εκεί έσβησαν τα φώτα. Από τα 56″ μέχρι το τέλος της περιόδου το σκορ πήγε στο 4-3.

Στην έναρξη της 2ης περιόδου η Ρωσία ισοφάρισε, και αμέσως μετά κέρδισε παραπάνω και πάλι η Λιζούνοβα (3ο γκολ) έδωσε προβάδισμα για πρώτη φορά. Νέο λάθος της εθνικής μας και νέο γκολ σε παραπάνω η Τιμοφέεβα. Τα επόμενα 3′ το ματς ηρέμησε, και αυτό ήταν καλό για την εθνική μας η οποία έσπασε το ρόδι με την Ρουμπέση και 5-6. Αμέσως μετά έγινε μια φάση απίστευτη (καθαρά γυναικεία). Κερδίσαμε αποβολή και ο Μορφέσης πήρε ταιμ άουτ. Η Κούβδου μετά το ταιμ άουτ έδωσε την μπάλα και οι διεθνείς μας την έχασαν αμέσως. Η Ρωσίδα που έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε στο κενό τέρμα και πέτυχε την Κούβδου που γύριζε πίσω να καλύψει το τέρμα της. Το 5-7 πάντως δεν το γλυτώσαμε και αυτό έγινε μετά από 1′ στην κόντρα με την Ιβάνοβα.

Στην 3η περίοδο πολύ γρήγορα ισοφαρίσαμε σε 7-7 με την Στ. Χαραλαμπίδη και την Τσουκαλά ( και τα 2 στα ίσια). Τα επόμενα 4′ κύλησαν με κακές επιθέσεις μέχρι η Ιβάνοβα να πετύχει με 2 δικά της γκολ το 7-9 (παραπάνω και ίσια). Η Μ. Πλευρίτου μείωσε σε 8-9 στα ίσια, αλλά δεν γλύτωσε την αποβολή στο 1″ πριν το τέλος της περιόδου.

Την μπάλα πήραν οι Ρωσίδες οι οποίες έκαναν το 8-10 στο παραπάνω. Νεα αποβολή και 8-11 η Προκοφίεβα. 4.45 πριν το τέλος η Ρωσία ουσιαστικά τελειώνει το ματς με το 8-12 πάλι σε παραπάνω της Ιβάνοβα. Ετσι φυσικά θα λέγαμε αν ο αγώνας ήταν ανδρικός, ή αν δεν συμμετείχε η Ρωσία σε αυτόν. Η Μανωλιουδάκη μείωσε αμέσως με σουτ από το 2 σε 9-12 και στην συνέχεια οι Ρωσίδες επιδόθηκαν σε συνεχή λάθη. Ανέβηκε πολύ και η Κούβδου, που μέχρι εκείνο το σημείο είχε 22% μόλις και όλα άλλαξαν. Ακριβώς στα 3′ η Ρουμπέση έκανε το 10-12. Η Ξενάκη από φουνταριστό έκανε το 11-12 στο 2.19. Στα 1.25 κερδίσαμε αποβολή, αλλά το σουτ της Στ. Χαραλαμπίδη πήγε στο δοκάρι. Νέα όμως κερδισμένη αποβολή στο 18″ και γκολ η Αβραμίδου στο 1″ και 12-12.

Στα πέναλτι πρώτη εκτέλεσε η Αβραμίδου που σκόραρε. Στην συνέχεια η Τσουκαλά το έχασε για να σκοράρουν οι Ρουμπέση, Μ. Πλευρίτου και Στ. Χαραλαμπίδη.

 

ΤΑΚΤΙΚΕΣ – ΣΧΟΛΙΑ

Οι 2 προπονητές δεν ήξεραν τι να κάνουν οι άνθρωποι με αυτά που έβλεπαν. Ο Μορφέσης είχε στήσει καλά την ομάδα σε αντίθεση με τον Ρώσο. Οταν πάντως οι Ρωσίδες γύρισαν σε ανάμεσα τότε άλλαξε και η ροή του αγώνα. Η εθνική μας για μια ακόμα φορά δεν ρίσκαρε στην άμυνα και το ματς πήγαινε εύκολα προς την Ρωσία. Η αλλαγή και της δικής μας άμυνας σε ανάμεσα στο 3ο, μπέρδεψε αρχικά τις Ρωσίδες οι οποίες όμως μετά το 7-7 έβαλαν και 2η φουνταριστή και κέρδισαν κάμποσες ποινές με αυτό τον τρόπο. Η Ρωσία επίσης, στην άμυνά της, γύριζε κάποιες στιγμές σε πρες μια και η Καρνάουκ ήταν απογοητευτική στο τέρμα. Επίσης έβαλε πολύ περισσότερη κίνηση στην επίθεση και κτύπησε την κόντρα σε αντίθεση με εμάς που σκοράραμε κατά βάση με σουτ απέξω.

Πάω τώρα στην χρησιμοποίηση της Κούβδου. Προσωπικά δεν περίμενα ο Μορφέσης να επαναφέρει την Ελενα στο τέρμα. Η Διαμαντοπούλου είχε πάει πολύ καλά στα 2 προηγούμενα ματς και αναμενόταν να αγωνιστεί αυτή. Η Κούβδου ήταν πολύ μέτρια και σε όλη την διάρκεια του αγώνα τα ποσοστά της κυμαίνονταν από  20-25%.

Ολοι ενδεχομένως να περίμεναν αλλαγή τερματοφύλακα. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε. Ούτως ή άλλως ο κάθε προπονητής βλέπει μακρυά. Εμείς, έχοντας χάσει την πρόκριση στην τετράδα, έχουμε το βλέμμα μας πλέον στο Ευρωπαικό και στο προολυμπιακό τουρνουά. Ο Μορφέσης λοιπόν που ξέρει ότι η Κούβδου είναι βασικός κρίκος στην προσπάθεια πρόκρισης στο Ρίο, και την έβαλε να παίξει και δεν την άλλαξε όταν δεν πήγαινε καλά. Μετά πάντως το 12-8 η Κούβδου δεν έτρωγε γκολ με τίποτα. Εκανε 2-3 πολύ καλές αποκρούσεις και συνέχισε και στα πέναλτι με τον ίδιο τρόπο πιάνοντας 2. Αρα λοιπόν, και η πρόκριση ήρθε και η ψυχολογία ανέβηκε πολύ ενόψει των επόμενων διοργανώσεων.

ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Η εθνική μας είχε 7 γκολ στα ίσια, 2 στον παραπάνω, 1 στην κόντρα και 2 από φουνταριστό. Είχε συνολικά 12/29 σουτ (7/18 στα ίσια, 2/4 από φουνταριστό, 2/6 στο παραπάνω και 1/1 στην κόντρα). 12 γκολ, 5 άουτ, 4 αποκρούσεις τερματοφύλακα, 6 δοκάρια και 2 μπλοκ. Επίσης είχαμε 29% στον παραπάνω, επίσης 29% στον λιγότερο, 4 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 1 επιθετικό.

Η Ρωσία είχε 5 στα ίσια, 5 στον παραπάνω και 2 στην κόντρα. Συνολικά σουτ 12/27 (5/16 στα ίσια, 5/7 στο παραπάνω και 2/4 στην κόντρα). 12 γκολ, 5 άουτ, 6 αποκρούσεις τερματοφύλακα, 2 δοκάρια και 2 μπλοκ. 71% στον παραπάνω και ίδιο ποσοστό στο λιγότερο. Επίσης 6 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 2 επιθετικά.

 

ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Κούβδου: Σε 32′ 6/18 (33%). Η Καρνάουκ είχε 4/16 (25%)

Τσουκαλά: 1 αποβολή κατά, 1 κλέψιμο, 2/6 σουτ, όλα στα ίσια, 1 άουτ, 2 δοκάρια, 1 μπλοκ σε 29′

Στ. Χαραλαμπίδη: 1 αποβολή υπέρ, 1/3 σουτ (1/2 ίσια, το ένα στο δοκάρι και 0/1 στο παραπάνω, δοκάρι) σε 21′

Κώτσια: 0/3 σουτ (0/2 στα ίσια, απόκρουση και μπλοκ και 0/1 στο παραπάνω, δοκάρι) σε 10′

Μ. Πλευρίτου: 1 αποβολή υπέρ, 1 αποβολή κατά, 1/2 σουτ στα ίσια όλα με 1 απόκρουση σε 5′

Αβραμίδου: 2 αποβολές κατά, 1/2 στο παραπάνω με 1 απόκρουση σε 23′

Ασημάκη: 3 αποβολές υπέρ, 1 κλέψιμο, 1 επιθετικό, 1/2 από φουνταριστό το χαμένο άουτ σε 24′

Ρουμπέση: 1 αποβολή υπέρ 3/4 σουτ (1/2 στα ίσια με 1 άουτ και 1/1 παραπάνω  1/1 κόντρα) σε 16′

Ι. Χαραλαμπίδη: 1 κλέψιμο, 0/1 στο παραπάνω, δοκάρι, σε 12′

Μανωλιουδάκη: 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ, 1/2 στα ίσια, το χαμένο αποκρούστηκε από τερματοφύλακα σε 28′

Ελ. Πλευρίτου: 3 αποβολές κατά, 1/2 στα ίσια το χαμένο άουτ σε 18′

Ξενάκη: 1 αποβολή υπέρ, 1/2 από φουνταριστό (το χαμένο άουτ) σε 5′