ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΣΗΜΑΚΗ: ΚΑΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ…

0
211

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη είναι μία από τις καλύτερες παίκτριες που ανέδειξε η ελληνική υδατοσφαίριση από καταβολής του αθλήματος στην χώρα μας. Αρχηγός σήμερα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος εκφράζεται μέσα από την ιστοσελίδα μας για τις πρώτες ημέρες των προπονήσεων μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων της πανδημίας, για τους στόχους των επόμενων μηνών και για την νέα πραγματικότητα που σηματοδοτεί η παρουσία του Τεό Λοράντου στον πάγκο της ομάδας.

«Ζήσαμε κάποιες πρωτόγνωρες καταστάσεις στον αθλητισμό. Για πρώτη φορά βρεθήκαμε τόσους μήνες εκτός προπονήσεων. Ο στόχος των πρώτων εβδομάδων προπαρασκευής της Εθνικής ομάδας ήταν η επάνοδος στην κανονικότητα. Οι προπονήσεις ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη Τετάρτη και ήταν υψηλού επιπέδου. Ανάλογες του ρυθμού και των απαιτήσεων που επιβάλλουν τα δεδομένα που θέτει ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής, ο Τεό Λοράντος».

«Όλα τα κορίτσια επέδειξαν μεγάλη όρεξη και διάθεση κατά τη διάρκεια των πρώτων αυτών προπονήσεων. Είναι ευδιάκριτο το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η Εθνική απαρτίζεται από νέα παιδιά και είναι αρκετά χαμηλός ο μέσος όρος ηλικίας του συγκροτήματος. Έρχονται για να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο νέα άτομα, τα οποία δουλεύουν πολύ και μεθοδικά. Είναι κάτι που με ικανοποιεί σαν αθλήτρια που έχει συμπληρώσει αρκετά χρόνια σ’ αυτό το συγκρότημα».

«Ο μεγάλος στόχος της ομάδας είναι το προολυμπιακό τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στην Τεργέστη αρχές Ιανουαρίου του 2021. Μας δίνεται, χωρίς πολλές υποχρεώσεις με τις ομάδες μας, να πραγματοποιήσουμε μία άριστη προετοιμασία σαν εθνική ομάδα. Να δουλέψουμε σκληρά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών έτσι ώστε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν θα χρειαστεί».

«Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για την κακή ψυχολογία αυτής της ομάδας, γεγονός που έχει οδηγήσει σε κάποια άτυχα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια. Εκτιμώ ότι μία καλή προετοιμασία θα μας κάνει να νιώσουμε έτοιμες ως αθλήτριες και να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Μια καλή προετοιμασία ισοδυναμεί με μια άριστη ψυχολογία για την εθνική ομάδα».