ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

0
153

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία πραγματοποίησε τις κληρώσεις για τα πρωταθλήματα της Α1 Ανδρών και Γυναικών, με τις γυναικείες ομάδες να αντιδρούν και να διαμαρτύρονται για τη διεξαγωγή της Β΄φάσης του πρωταθλήματος.

Το αρχικό πλάνο της ΚΟΕ ήταν η Α1 Γυναικών να διεξαχθεί με 10 ομάδες αντί για 8 που ήταν πέρσι, προβαίνοντας, ωστόσο σε αρκετά λάθη. Η ανακοίνωση της απόφασης έγινε καθυστερημένα (4 Ιουλίου), με αποτέλεσμα ο Τρίτων Αμαρουσίου που ανέβηκε κατηγορία να αποφασίζει να μην λάβει μέρος καιοι ομάδες να έμειναν στις 9.

Οι αντιδράσεις ήρθαν από τις ομάδες, οι οποίες δεν θέλουν το συγκεκριμένο σύστημα διεξαγωγής της Β’ Φάσης και της Γ’ Φάσης σε ένα μόνο γύρο με το πρόγραμμα να καθορίζει έπειτα από κλήρωση για τις έδρες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί οι ομάδες να δώσουν τον ίδιο αριθμό εντός και εκτός έδρας παιχνιδιών, ωστόσο το ποιους θα αντιμετωπίσουν σε αυτά τα παιχνίδια θα παίξει σημαντικό ρόλο στην τελική τους κατάταξη. Αυτό έγινε γιατί φέτος η χρονιά είναι προ-Ολυμπιακή και το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα πιεσμένο. Έτσι, αντί για παράδειγμα να αποφασιστεί ένα σύστημα απλό (όλοι με όλους μέσα-έξω, πλέι οφ και πλέι άουτ στο τέλος, όπως στους άνδρες) προτάθηκε και εν τέλει ισχύει μέχρι νεοτέρας ένα διαφορετικό σύστημα.

Το άλλο θέμα που προέκυψε στην κλήρωση είναι η ασυνεννοησία που υπήρξε όλον αυτόν τον καιρό μεταξύ των ίδιων των ανθρώπων της Ομοσπονδίας, αλλά και μεταξύ της ΚΟΕ και των σωματείων με ευθύνη της πρώτης.

Όπως έγινε γνωστό, οι άνθρωποι της ΚΟΕ απέστειλαν χαρτιά στις ομάδες προκειμένου να κάνουν προτάσεις για το σύστημα της Α1 Γυναικών. Κάτι τέτοιο όμως έγινε όταν οι ομάδες ήταν οκτώ σύμφωνα με τα όσα τόνισε παίρνοντας το λόγο ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Χάρης Παυλίδης.

Σύμφωνα με τους κυρίους Αρώνη και Σπηλιοτόπουλο, η αναδιάρθρωση και το σύστημα διεξαγωγής αποφασίστηκαν πριν ταξιδέψει η Εθνική ομάδα των Γυναικών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας και αφού είχαν ρωτηθεί οι ομάδες της Α2. Η εισήγηση ανήκει στον Γιώργο Μορφέση και τον Στέφανο Λέανδρο, τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς. Μάλιστα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΚΟΕ στην κλήρωση οι δύο προπονητές είχαν αναλάβει να ενημερώσουν τους προπονητές των σωματείων της Α1, πράγμα που δεν έγινε σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν από τους παρευρισκόμενους τεχνικούς.

Οι διαμαρτυρίες που ξεκίνησαν από τις κυρίες Καμμένου και Καραγιάννη βρήκαν ανταπόκριση σχεδόν σε όλους τους παρευρισκομένους και πέτυχαν τη δέσμευση του αντιπρόεδρου της ΚΟΕ κ. Γιώργου Κατσαρού να γίνει συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομάδων πριν γίνει η Β’ Φάση προκειμένου να επιτευχθούν αλλαγές που θα είναι εφικτές και να διεξαχθεί αλλιώς το πρωτάθλημα.