ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

0
117

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (27/5) οι Βαλκανικοί αγώνες Νέων στις καταδύσεις, που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο (26-27/5) στο Βελιγράδι, με ακόμη επτά μετάλλια από τους Έλληνες καταδύτες.

Στη σημερινή τρίτη και τελευταία ημέρα των αγώνων, το πρωί η Μελίτη Ευθυμίου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Τραμπολίνο 1μ. Κοριτσιών Α’ με 304.80, ενώ οι Νίκος Μόλβαλης και Αθανάσιος Τσιρίκος κατέκτησαν το χρυσό στις Συγχρονισμένες Τραμπολίνου 3μ. Αγοριών Α/Β, συγκεντρώνοντας 267.03 βαθμούς.

Το απόγευμα, Αγγελική – Λύδια Γεωργοπούλου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην Πλατφόρμα Κοριτσιών Α’ 7.5μ. με επίδοση 279.15. Στο Τραμπολίνο 3μ. Κατηγορίας Αγοριών Α’, είχαμε διπλή ελληνική επιτυχία, αφού ο Νικόλαος Μόλβαλης ήταν πρώτος με 493.60 βαθμούς, ενώ ο Αθανάσιος Τσιρίκος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 446.10.

Τέλος, ο Μορφίδης πέτυχε ένα ακόμη αργυρό μετάλλιο στο Τραμπολίνο 1μ. Αγοριών Β’ με 310.80, όπου ο Νικόλαος Νικολόπουλος κατετάγη 4ος με 280.80, και στις συγχρονισμένες Πλατφόρμας 10μ. Αγοριών Α/Β, οι Τσιρίκος-Μόλβαλης διέπρεψαν κατακτώντας και εκει χρυσό με συνολική βαθμολογία 270.87.

Να σημειωθεί πως η Ελλάδα κατέκτησε την 2η θέση συνολικά στους αγώνες (1η Ρουμανία και 3η Σερβία), ενώ ήταν πρώτη στην κατηγορία των Ανδρών.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Πέτρος Φυρίγος, που ήταν δίπλα τους στην προσπάθειά τους στο Βελιγράδι, υπογράμμισε: «Οι Βαλκανικοί αγώνες ολοκληρώθηκαν και σήμερα τα παιδιά πέτυχαν μια ακόμη σπουδαία υπέρβαση. Κατέκτησαν ακόμη επτά μετάλλια, τρία χρυσά τρία ασημένια και ένα χάλκινο, ανεβάζοντας το σύνολο των μεταλλίων της Ελλάδας στα 14. Αθλητής των αγώνων, μάλιστα, ανακηρύχθηκε ο Νικόλαος Μόλβαλης με τα πέντε χρυσά που κατέκτησε! Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο «μπράβο» στα παιδιά, τους αθλητές και τις αθλήτριές μας που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό παρά τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που μαστίζουν το υπέροχο άθλημά μας. Θα τους χαρακτήριζα ως πραγματικούς ήρωες με καρδιά λιονταριού!».