«ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»

0
557

O Ομοσπονδιακός προπονητής των καταδύσεων, Πέτρος Φυρίγος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο pisina.net, αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά, με απογοήτευση, στο θέμα της έλλειψης καταδυτηρίων μόλις μερικούς μήνες πριν την έναρξη της Ολυμπιάδας του Ρίο, και κατέδειξε την Πολιτεία ως κύριο υπεύθυνο για την κατάσταση που επικρατεί.

.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε αναφορικά με το πρόβλημα της έλλειψης καταδυτηρίων: «Είναι αλήθεια, έχουμε μόνο ένα καταδυτήριο αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μας, το οποίο διαθέτει σανίδια περίπου 12 ετών. Είχαμε το «δικό μας σπίτι», στον Άγιο Κοσμά, ωστόσο εδώ και αρκετό καιρό, δεν μπορούμε να μπούμε μέσα να κάνουμε προπονήσεις, μιας και είναι υπό ανακατασκευή. Παρόλο που είχε βγει κυβερνητική απόφαση από την προηγούμενη Κυβέρνηση, στην οποία είχε εγκριθεί ένα ποσό ύψους 60.000 ευρώ για κατασκευή των βατήρων και αγορά σανιδίων, εντούτοις δεν έγινε τίποτα. Είμαστε αυτή τη στιγμή τέσσερις μήνες πριν το κρίσιμο Test Event, το τελευταίο σημείο πρόκρισης πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και δεν μπορούμε να κάνουμε μια σωστή προπόνηση».
Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στις επιρροές αυτής της κατάστασης, στα σωματεία: «Η όλη κατάσταση συν τοις άλλοις έχει επηρεάσει και τα σωματεία. Για παράδειγμα, πρόσφατα βγήκε απόφαση για το καταδυτήριο της Γλυφάδας, το οποίο χρησιμοποιούνταν για χρόνια, ότι είναι ακατάλληλο, με αποτέλεσμα δύο ομάδες που προπονούνταν εκεί να μείνουν χωρίς “σπίτι”».

.
Τέλος, για την στάση της Πολιτείας απέναντι στο πρόβλημα, ο Πέτρος Φυρίγος ανέφερε: «Παρόλο που “φωνάζω”, παρόλο που είχαμε και ένα ατύχημα στο καταδυτήριο του Αγίου Κοσμά, δεν έχει γίνει καμία κίνηση από την Πολιτεία. Δυστυχώς, μέσα στην οικτρή κατάσταση για τον ελληνικό αθλητισμό, με τις κακές εγκαταστάσεις και τα γνωστά προβλήματα, το άθλημα των καταδύσεων, το οποίο έχει φέρει και χρυσό μετάλλιο στη χώρα, παραμένει χωρίς “στέγη”. Και το βασικότερο είανι πως είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε προπονήσεις σε σανίδια 12 και 14 χρόνων. Η Πολιτεία, και συγκεκριμένα ο τότε Υπουργός, παρότι είχε επισκεφθεί το καταδυτήριο στις 18 Ιουλίου 2014, μετά το ατύχημα, δεν έκανε ποτέ πράξη τα λεγόμενά του, και το ποσό που είχε εγκριθεί δεν αξιοποιήθηκε, όλα έμειναν στα λόγια. Είναι αδιανόητο για ένα αγώνισμα που μας έφερε χρυσό μετάλλιο το 2004, να βρισκόμαστε στην Ολυμπιακή Προετοιμασία και να είναι τόσο παραμελημένο. Προσπαθούμε μόνοι μας, με δικές μας δυνάμεις, να κρατήσουμε τους αθλητές και της αθλήτριες που εγκαταλείπουν το άθλημα καθημερινά λόγω της τραγικής κατάστασης».

 

 
Δημήτρης Αβράμης