Πένθος στον υγρό στίβο για την απώλεια του Γιώργου Καλλή
Βαρύ πένθος επικρατεί στην οικογένεια της ελληνικής κολύμβησης μετά την είδηση του θανάτου του Γιώργου Καλλή, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε επί δεκαετίες το άθλημα από τη θέση του προπονητή και του διοικητικού στελέχους.
Την απώλειά του γνωστοποίησε με επίσημη ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Κολύμβησης, Υδατοσφαίρισης, Συγχρονισμένης Κολύμβησης και Καταδύσεων (Σ.Ε.Π.Κ.Υ.Σ.Κ.Κ.), εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη για τον χαμό ενός ανθρώπου που άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στον χώρο του υγρού στίβου.
Ο Γιώργος Καλλής υπήρξε στο παρελθόν Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου, ενώ κατά τη μακρόχρονη πορεία του στην κολύμβηση εργάστηκε ως προπονητής σε αρκετά σωματεία, με τελευταίο σταθμό τον Ο.Σ.Φ.Π.
Στην ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος αναφέρει πως ο εκλιπών ξεχώρισε για το ήθος, την εργατικότητα και την αγάπη του για το άθλημα, κερδίζοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση όσων είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του.
«Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια της κολύμβησης και στον Σύνδεσμό μας», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, με το Διοικητικό Συμβούλιο να εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια, τους συγγενείς και τους οικείους του.
Ο Γιώργος Καλλής υπήρξε μία σημαντική προσωπικότητα της ελληνικής κολύμβησης, προσφέροντας τις γνώσεις, την εμπειρία και την αφοσίωσή του στην ανάπτυξη του αθλήματος και στη διαμόρφωση νέων αθλητών και προπονητών.
Η είδηση της απώλειάς του σκόρπισε θλίψη στην κοινότητα του υγρού στίβου, η οποία αποχαιρετά έναν άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με την προσφορά και την αγάπη για την κολύμβηση.
Καλό ταξίδι, Γιώργο Καλλή. Αιωνία σου η μνήμη.