ΤΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΣΕΡΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΥΠΝΩΤΙΣΕ

1
1076

6 σερί νίκες μετρούσε μέχρι χθες ο Ολυμπιακός εναντίον της Βουλιαγμένης. Οι 3 ήταν από τους 3 τελευταίους περσινούς τελικούς των πλέι οφ όταν έκανε την ανατροπή από το 0-2 και πήρε το πρωτάθλημα και οι άλλες 3 ήταν φετινές (2 στην 1η φάση και 1 το προηγούμενο Σάββατο).

Η Βουλιαγμένη κατάφερε στον 4ο φετινό αγώνα, να κερδίσει και μάλιστα με άνεση, όσο κι αν το τελικό 9-8 δεν δείχνει κάτι τέτοιο.

Ολα ξεκίνησαν καλά για τις γηπεδούχες που πήραν κεφάλι στο σκορ 4-1 εκμεταλλευόμενες την μέτρια ημέρα της Διαμαντοπούλου αλλά και γενικότερα της ερυθρόλευκης άμυνας.
Γενικά, χθες και για περίπου 28-29′ ο Ολυμπιακός πελαγοδρομούσε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πισίνας.
Στην άμυνα ήταν εντελώς μπερδεμένος, και ο Παυλίδης προσπάθησε με πολλές αλλαγές στα συστήματα αλλά και στις παίκτριες, να βρει το ιδανικό που θα έβγαζε από τα αδιέξοδα την ομάδα του. Ομως όταν ο Ολυμπιακός στις 3 πρώτες περιόδους δεν έχει ούτε ένα κλέψιμο στην άμυνα, δεν είναι δυνατόν να απειλήσει μια καλή ομάδα όπως είναι η Βουλιαγμένη.

Η Βουλιαγμένη βρήκε χθες την Νίχαους που έψαχνε τόσους μήνες τώρα. Η Ολλανδέζα ήταν πολύ καλή σε άμυνα κι επίθεση. Καταρχάς ήταν πολύ επικίνδυνη για την άμυνα του Ολυμπιακού, ενώ έπαιξε πολύ καλά στην δική της άμυνα, τόσο στην περιφέρεια, όσο και επάνω στην Ασημάκη.
Επίσης, η άνοδος της Μαυρωτά, δίνει στην Καμμένου το δικαίωμα να μπορεί να χρησιμοποιεί την Ξενάκη και στην περιφέρεια. Και με δεδομένη την σταθερότητα σε υψηλό επίπεδο φέτος της Χυδηριώτη και της Κουλχάας, όπως και την καλή απόδοση της Κούβδου και της Διαμαντοπούλου, έχοντας απέναντι έναν νωθρό Ολυμπιακό, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πετάξει την ευκαιρία στα σκουπίδια.

Ο Ολυμπιακός θέλει την Μπιανκόνι του. Αλλά που να την βρει? Αυτή βοηθάει πλέον την Οριζόντε να ξαναπάρει τα σκήπτρα στην Ιταλία. Ο Παυλίδης προφανώς περιμένει πως και πως την Εγκενς, η οποία αναμένεται από τον επόμενο μήνα, να αλλάξει τα δεδομένα της αριστερής πλευράς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού βλέπει επίσης 2 πολύ σημαντικά ατού του να βρίσκονται σε πτώση. Και η Ελ. Πλευρίτου, αλλά και η Νικόλ Ελευθεριάδου δεν παίζουν καλά. Το μόνο θετικό του Ολυμπιακού είναι η συνεχόμενα καλή απόδοση της Ασημάκη.
Πολύ μεγάλο πρόβλημα πάντως υπήρχε στον παραπάνω. Υπήρχαν στιγμές που οι εξωτερικές παίκτριες του Ολυμπιακού συγκρούονταν μεταξύ τους αφού η μια πήγαινε δεξιά και η άλλη αριστερά και έπεφταν η μια επάνω στην άλλη. Χαρακτηριστικό αυτού του μπερδέματος είναι ότι η μπάλα έμενε στα χέρια των κοριτσιών του Ολυμπιακού, ή τα σουτ γίνονταν μαρκαρισμένα κι αφού είπε μπει μέσα η παίκτρια.
Αλλο ένα θέμα ήταν το κλασσικό ανάμεσα του Ολυμπιακού. Κυρίως λόγω των 2 Ολλανδέζων, αυτή η άμυνα έσπασε εύκολα. Με την Διαμαντοπούλου δε σε μέτρια ημέρα, ήταν πολύ δύσκολο να πετύχει το ρίσκο του Παυλίδη.

Ο αγώνας λοιπόν ξεκίνησε εντυπωσιακά για την Βουλιαγμένη και συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο μέχρι και το 28′. Κάπου εκεί και με το σκορ στο 9-5, ο Ολυμπιακός θυμήθηκε ότι είχε πάει στον Λαιμό για παιχνίδι πρωταθλήματος και όχι προπόνησης. Οι παίκτριες του Παυλίδη έπαιξαν άμυνα επιτέλους και μπόρεσαν να επιβάλλον τον ρυθμό τους. Δεν προλάβαιναν όμως με τίποτα. Και τελικά δεν πρόλαβαν, παρά απλά μείωσαν την έκταση της ήττας τους.

Η Βουλιαγμένη τα έβαλε με τους διαιτητές για τα 3-4 αυτά τελευταία λεπτά. Αντί να ασχοληθεί με το παιχνίδι, εκνευρίστηκε από το σκληρό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο τέλος και παραλίγο να την πατήσει. Επεσαν μάλιστα κλωτσιές και μπουνιές οι οποίες δεν τιμωρήθηκαν από τους διαιτητές που προτίμησαν, για να μην τινάξουν το παιχνίδι στον αέρα, να αποβάλλουν τις παρεκτραπείσες με απλή αντικατάσταση και όχι για βιαιοπραγία.
Ενα άλλο θέμα που και οι 2 ομάδες έχουν δίκιο είναι αυτό με τα χρονόμετρα. Είναι αδιανόητο να γίνονται τόσα πολλά λάθη από τους χρονομέτρες που ξεκινούσαν το παιχνίδι χωρίς να ανοίγουν το χρονόμετρο των 30″ και ξεχνούσαν πολλές φορές να πατήσουν το μεγάλο χρονόμετρο για να παίξει ο χρόνος.

Σε ένα πάντως τέτοιο ματς, η διαιτησία δεν επηρέασε τον τελικό νικητή. Λάθη έγιναν και από τους 2, αλλά δεν προσέφεραν τίποτα σε κανέναν από τους 2 αντιπάλους. Κάποια επιθετικά που θα μπορούσαν να είναι αποβολές και για τις 2 ομάδες, ή αντίστοιχα κάποιες αποβολές που θα μπορούσαν να είναι επιθετικά, δεν δόθηκαν. Ομως επαναλαμβάνω ότι η διαιτησία δεν επηρέασε τον τελικό νικητή.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Η κακή απόδοση του Ολυμπιακού στον παραπάνω φαίνεται από το οτι ήταν μονοδιάστατος. Η Εμολο ήταν εξαφανισμένη από την Νίχαους κυρίως, και στις 9 αποβολές που κέρδισε ο Ολυμπιακός έγιναν 10 σουτ, 9 από τα οποία από τις 2 εξωτερικές παίκτριες και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερες προυποθέσεις. Το 4/9 με το οποίο ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς, νομίζω ότι τον κολακεύει πολύ.
Η Βουλιαγμένη, αντίθετα, στο δικό της παραπάνω είχε αρκετές επιλογές και σκόραρε από τα εξτρέμ αλλά και απέξω. Ολοκλήρωσε το ματς με 5/9.
Και οι 2 ομάδες ήταν πολυδιάστατες στην επίθεση στα ίσια, λόγω κυρίως των κλειστών αμυνών που επέλεξαν οι 2 προπονητές. Η Βουλιαγμένη είχε και 2 χαμένες ευκαιρίες στην κόντρα.
Εκεί που υπήρχε διαφορά ήταν στα κλεψίματα όπου η Βουλιαγμένη είχε 6 στις 3 πρώτες περιόδους αλλά δεν είχε άλλο στην συνέχεια και ο Ολυμπιακός από το 0 των 3 πρώτων περιόδων πήγε στο 3 στην τελευταία περίοδο.
Τέλος πολλά επιθετικά δόθηκαν στην Βουλιαγμένη (9 έναντι 4).
Οσον αφορά τις 2 τερματοφύλακες, η Διαμαντοπούλου βρέθηκε μέτρια ημέρα με 6/15 (40%), ενώ η Κούβδου είχε 8/16 (50%).

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επεσαν μάλιστα κλωτσιές και μπουνιές οι οποίες δεν τιμωρήθηκαν από τους διαιτητές που προτίμησαν, για να μην τινάξουν το παιχνίδι στον αέρα, να αποβάλλουν τις παρεκτραπείσες με απλή αντικατάσταση και όχι για βιαιοπραγία.
    Κακή νοοτροπία των διαιτητών στα θέματα βιαιοπραγίας. Αν δεν ήταν τόσο κρίσιμος ο αγώνας τότε θ’ ακολουθούσαν την ίδια τακτική για να μην τιναχθεί ο αγώνας στον αέρα??

Comments are closed.