ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΤΣΑΚ…ΤΡΙΑ ΟΡΙΑ

0
181

Στο νήμα παίχτηκαν κάποια όρια του παγκοσμίου πρωταθλήματος, με τους Έλληνες κολυμβητές να μην τα καταφέρνουν για λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου. Συγκεκριμένα, πολύ κοντά στα όρια του παγκοσμίου πρωταθλήματος τόσο στα 100μ. όσο και στα 50μ. πεταλούδα βρέθηκε η Κρίστελ Βουρνά. Μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου στα 100μ., τόνισε πως ναι μεν είναι ικανοποιημένη, ωστόσο ένα μικρό λάθος ήταν αυτό που της στοίχισε το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

«Με ακόμα έναν αγώνα θα έπιανα το όριο»

«Είμαι ικανοποιημένη γιατί ήταν η πρώτη κούρσα για φέτος και ο μοναδικός αγώνας που έχω κάνει με 100αρι. Οπότε ήταν θετικό, όμως έκανα ένα λάθος στο δεύτερο 50αρι. Βιάστηκα να ξεκινήσω δυνατά και μου στοίχησε στις τελευταίες χεριές που κουράστηκα παραπάνω και δεν μου βγήκε ο τερματισμός για να πιάσω το όριο. Πιστεύω ότι αν είχα άλλον ένα αγώνα και δεν τελείωνε τώρα η προθεσμία θα το είχα πιάσει».

Δύο ακόμη αθλητές, ο Γιώργος Σπανουδάκης και ο Γιάννης Καρπουζλής πλησίασαν τα όρια στα 50μ. Ύπτιο και Πρόσθιο αντίστοιχα του μίτινγκ Ακρόπολις. Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα, ιδιαίτερα για τον αθλητή του Παναθηναϊκού (Σπανουδάκης) που έκανε μεγάλο προσωπικό ρεκόρ.

Ο Γιώργος Σπανουδάκης, κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο στα 50μ. Ύπτιο στο 25.36 κατεβάζοντας το χρόνο του κατά μισό δευτερόλεπτο (25.86). Με αυτό τον τρόπο πλησιάσε όσο κανείς άλλος το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, αφού το έχασε για μόλις 7 εκατοστά του δευτερολέπτου (25.29).

«Πάνω στη χαρά μου στενοχωρήθηκα. Έφτασα πάρα πολύ κοντά στο όριο. Το σκέφτηκα μετά για ατομική χρονομέτρηση, αλλά δεν ήθελα. Είμαι ευχαριστημένος από τους αγώνες και δείχνω σε καλή κατάσταση. Μετά από αυτές τις επιδόσεις έχω αναπροσδιορίσει τους στόχους μου. Επόμενος στόχος είναι η ΟΠΕΝ, εάν δεν πάω στο παγκόσμιο λόγο ποσόστοσης. Εκεί θα πέσω και στα 200 μικτή που μου αρέσει ως αγώνισμα. Μακροπρόθεσμα κοιτάζω τους Μεσογειακούς Αγώνες του χρόνου, καθώς και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Εκεί ελπίζω να πιάσω το όριο και να πάω».

Για τη βοήθεια του συλλόγου και τη λειτουργία του: «Λειτουργούμε πολύ καλά. Χωρίς τον Παναθηναϊκό δε θα είχα φτάσει εδώ που είμαι. Με στηρίζει καθημερινά, όπως φυσικά και οι προσπονητές μου Θανάσης Γιαννόπουλος και Παντελής Γκολές. Ο Παναθηναϊκός με στηρίζει και ελπίζω να πάρει και άλλους αθλητές και να διεκδικήσουμε του χρόνου ένα πρωτάθλημα».

Ο Γιάννης Καρπουζλής έφτασε κοντά στο όριο των 50μ. Πρόσθιο (27.51) στο μίτινγκ Ακρόπολις, αφού στον προκριματικό πέτυχε 27.95 και στον τελικό 28.03. Ο ίδιος όπως ήταν φυσικό δεν έμεινε ικανοποιημένος αποδίδοντας και λίγο στο άγχος του το ότι δεν ήρθε ο χρόνος.

«Δεν είμαι ικανοποιημένος με την επίδοση μου. Ήθελα ένα χρόνο κοντά στο ρεκόρ μου 27.36, που θα ήταν και όριο για την πρόκρισή μου για το παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Αυτό που έφταιξε ήταν ίσως το λίγο παραπάνω άγχος που μπορεί να είχα. Είναι ένα 50αρι, το οποίο δεν μπορείς να το ελέγξεις απόλυτα. Θέλει πολύ αυτοσυγκέντρωση, κάπου μου ξέφυγε και κάπου το έχασα».

Γιάννης Κυριακόπουλος, Θοδωρής Νταλαγιώργος