ΣΚΑΛΟΧΩΡΙΤΗΣ: «ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ»

0
219

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα (30/11-3/12) η Σχολή Διαιτησίας στην Αθήνα από τον ΣΕΔΥ, όπου η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη.

Ο Ταμίας του ΣΕΔΥ, Μιχάλης Σκαλοχωρίτης, ήταν εκείνος που ανέλαβε την εκμάθηση των κανονισμών και την απάντηση ερωτήσεων στους μαθητευόμενους, με στόχο να τους εκπαιδεύσει ώστε κάποια στιγμή ορισμένοι από αυτούς να υπηρετήσουν το άθλημα ως διαιτητές.

Ο κ. Σκαλοχωρίτης, σε δηλώσεις που παραχώρησε στο pisina.net, αναφέρθηκε στην ικανοποιητική συμμετοχή που παρατηρήθηκε, στις προσδοκίες που υπάρχουν από τέτοιου είδους κινήσεις αλλά και στο τι χρειάζεται ένας μαθητευόμενος προκειμένου να καταφέρει να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

«Πιστεύω πως η σχολή πήγε πολύ καλά και μάλιστα η ανταπόκριση ήταν πάνω από τις προσδοκίες μας, είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Εγώ έχω 17 χρόνια που συμμετέχω σε αυτές τις σχολές και φέτος μπορώ να πω πως και εδώ (Αθήνα) και στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Πάτρα τα πράγματα ήταν πολύ καλά».

Για τη συμμετοχή: «Συνολικά είχαμε περισσότερα από 50 άτομα αυτό το τετραήμερο, γύρω στα 51-52 άτομα που ήρθαν και παρακολούθησαν».

Για το επίπεδο των συμμετεχόντων: «Το επίπεδο μπορώ να πω πως ήταν ιδιαίτερα υψηλό, γίνονταν εύστοχες ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες και τα πάντα κύλησαν ομαλά. Σε αυτό βοήθησε και το ότι οι περισσότεροι εκ των συμμετεχόντων προέρχονταν από το χώρο του πόλο, πρώην αθλητές, κάτι που καθιστά πολύ πιο εύκολο το δικό μας έργο, καθώς δεν χάνουμε χρόνο με λιγότερο ουσιώδη πράγματα, οι περισσότερες ερωτήσεις ήταν εύστοχες. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως ο χρόνος είναι αρκετά λίγος και οι κανονισμοί δεν βγαίνουν σε 4 μέρες και συνολικά 18-20 ώρες».

Για τις προσδοκίες: «Οι προσδοκίες μας είναι υψηλές, βέβαια η συμμετοχή στη σχολή είναι απλώς η βάση και όχι το κριτήριο για το ποιοι θα γίνουν καλοί διαιτητές. Για να γίνεις καλός θα πρέπει να έχεις και όρεξη αλλά και να θέλεις να δουλέψεις. Η δουλειά που απαιτείται είναι αρκετή, πρέπει να υπάρχει επιμονή αλλά επίσης χρειάζεται και ταλέντο».

Για το πως θα αξιοποιηθούν όσοι πέτυχαν στις εξετάσεις: «Το πρώτο βήμα θα είναι να κάνουν πρακτικές σε κολυμβητήρια με τη βοήθεια παρατηρητών και διαιτητών. Έπειτα, θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε μικρότερες κατηγορίες και πάντα σε συνεργασία με τους πιο έμπειρους θα δημιουργήσουν ένα μείγμα το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ομαλά».