ΡΕΠΟΡΤΑΖ Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ Γ

0
675

Τα ρεπορτάζ των ομάδων της Β Εθνικής συνεχίζονται. Καστέλλα, Ποσειδώνας Ιλισίων και ΟΥΚ Βόλου παίρνουν σήμερα σειρά. Τρεις ομάδες με κοινό προσανατολισμό στο να δώσουν προτεραιότητα στις ακαδημίες τους. Σύλλογοι που έχουν υψηλές βλέψεις για το μέλλον, μα πάνω από όλα φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ομάδες από τις οποίες θα προκύψουν οι πρωταθλητές του αύριο. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά.

ΚΑΣΤΕΛΛΑ

Ρόστερ – Φαβορί

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον προπονητή της ομάδας κύριο Μαρκόπουλο μας ανέφερε τα εξής για το ρόστερ της δικής του ομάδας, αλλά και για το ποιες ομάδες θεωρεί φαβορί.

“Το ρόστερ της ομάδας δεν είναι ακόμη πλήρες. Έχουμε κάνει συζητήσεις με διάφορους αθλητές οι οποίοι θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν, αλλά ακόμη δεν έχουμε ολοκληρώσει κάποια κίνηση. Πάντως σίγουρα η ομάδα θα ενισχυθεί. Είχαμε τις αποχωρήσεις πέντε παιδιών που ήταν όλοι βασικοί. Αυτοί είναι οι Σπύρος Παπαδημητρίου, Μπάμπης Κονάκος, Γιάννης Καπότσης και Θανάσης Κίτσος. Φυσικά είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για φαβορί, αφού ουσιαστικά δεν έχουν ολοκληρωθεί τα ρόστερ όλων των ομάδων.”

Στόχος μας οι ακαδημίες”

Στη συνέχεια και αναφερόμενος στους στόχους της ομάδας, μας τόνισε οτι οι ακαδημίες αποτελούν βασικό παράγοντα για την εξέλιξη για την ομάδα. Συμπλήρωσε δε πως η ύπαρξη καθημερινότητας και συνέχειας στην ομάδα είναι κάτι που για τον ίδιο αποτελεί προτεραιότητα. Αναλυτικά τα όσα είπε:

“Λόγω των νέων δεδομένων που δημιουργούνται στην ομάδα ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία, χωρίς να αποτελεί αυτοσκοπό. Θέλουμε να δώσουμε βάση στην καθημερινότητα. Να είναι υγιής οικονομικά η ομάδα και να μπορούμε να κάνουμε προπονήσεις με όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Αυτή τη στιγμή έχουμε δώσει βάση στις ακαδημίες μας και έχουμε στόχο να προσελκύσουμε νεαρούς αθλητές. Θέλουμε τα νεαρά παιδιά να αγαπήσουν το πόλο. Έχουμε δημιουργήσει πρωτάθλημα μεταξύ των ακαδημιών μας με το χωρισμό των παιδιών σε 8 ομάδες, έτσι ώστε όλα να έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και να πάρουν εμπειρίες. Παράλληλα μια αντιπροσωπευτική ομάδα λαμβάνει μέρος σε τουρνουά προ-μίνι στο alma club με τη συμμετοχή ομάδων όπως ο Ολυμπιακός, η Πάτρα, η Χιος το Περιστέρι και η Χαλκίδα, το οποίο θα έχει διάρκεια 6 μηνών.”

Προετοιμασία

“Έχουμε ξεκινήσει προετοιμασία και παίζουμε κάθε Σάββατο ένα φιλικό. Παράλληλα κάνουμε εξειδικευμένη διδασκαλία με κάποιους συναδέλφους, ώστε να παρέχουμε γνώσεις σημαντικές στους παίκτες μας.”

Για το μοντέλο διεξαγωγής του πρωταθλήματος

“Εξαρτάται καθαρά από το οικονομικό. Ο τρόπος που διεξάγεται το πρωτάθλημα είναι σίγουρα άδικος. Μην παραγνωρίζουμε όμως τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται γενικά ο αθλητισμός της χώρας. Για μένα είναι μονόδρομος να διοργανώνεται με αυτόν τον τρόπο το πρωτάθλημα.”

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΙΛΙΣΙΩΝ

Ο Ποσειδώνας Ιλισίων θεωρείται μια πολύ καλή ομάδα της κατηγορίας. Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα επικοινωνία που είχαμε με τον προπονητή της ομάδα κύριο Σταύρου μας ανέφερε τα εξής:

Για το ρόστερ της ομάδας του

“Η ομάδα θα βασιστεί και φέτος σε παιδιά που προέρχονται από την ακαδημία της. Πέρσι οι τέσσερις από τους 7 παίκτες προέρχονταν από το τμήμα των εφήβων. Είναι γενικά τέτοια η νοοτροπία της ομάδας μας. Κακά τα ψέματα είναι τέτοια τα δεδομένα της κατηγορίας, που με την προσθήκη 2-3 παικτών μπορεί κάποια ομάδα να τα αλλάξει. Αλλά ανεβαίνοντας με αυτόν τον τρόπο έχει αποδειχθεί ότι οι ομάδες δεν έχουν συνέχεια και ξαναγυρίζουν σε μικρότερες κατηγορίες ή ακόμη χειρότερα διαλύονται.”

Φαβορί

“Όλες οι ομάδες έχουν πάρει παίκτες και έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Είνα πολύ νωρίς να πούμε κάτι, καθώς στην ουσία δεν έχουν ολοκληρωθεί τα ρόστερ.”

Για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος

“Θεωρώ ότι είναι δίκαιος. Σίγουρα το ιδανικό για όλους εμάς που βρισκόμαστε στο χώρο θα ήταν να παίζουμε αγώνες κάθε σαββατοκύριακο, αλλά με τα ισχύοντα δεδομένα θεωρώ πως κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ δύσκολο.”

Για τις ακαδημίες της ομάδας

“Έχουμε βγάλει πολλούς παίκτες που πρωταγωνιστούν στο ανώτατο επίπεδο. Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί αυτό του Ποντικέα. Πλέον οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στις μεγάλες ομάδες με σκοπούς να πάρουν τα μόρια για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Δε θα πω ότι δεν έχει λογική, αλλά από την άλλη δεν το θεωρώ και σωστό.”

Προετοιμασία και στόχοι

“Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας από την πρώτη βδομάδα του Σεπτεμβρίου και γίνονται προπονήσεις σε καθημερινή βάση. Ως τώρα όλα κυλούν ομαλά και έχουμε δώσει αρκετά φιλικά με ομάδες της Α2 και της Β εθνικής. Σκοπός μας είναι να πάμε στην τελική φάση και αν καταφέρουμε να ανέβουμε, να μείνουμε στην Α2 χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουμε όλη μας την ομάδα όπως γίνεται συνήθως. Γενικά εύχομαι να δούμε πολλά νέα παιδιά στις πισίνες.”

ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ

Μιλώντας με τον προπονητή του ΟΥΚ Βόλου κύριο Μαρινάγη, αρχικά μας τόνισε πως θεωρεί άδικο τον υποβιβασμό της ομάδας του στη Β Εθνική. Στη συνέχεια μας ενημέρωσε ότι η νοοτροπία της ομάδας αλλάζει και θα βασιστεί σε παιδιά από τις ακαδημίες σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Σε αυτήν την κατεύθυνση, από την ομάδα αποχώρησαν έμπειροι παίκτες όπως οι Λαγωνικάκης, Μπαχάς, Κουλουξής, Παππάς, Κοράκης ενώ σημαντική θεωρείται η προσθήκη του Βαφειάδη από τον Ηλυσιακό.

Στόχοι της ομάδας και φαβορί

Στη συνέχεια όταν του ζητήσαμε να μας καθορίσει μια στόχευση για την ομάδα του, καθώς και ποιες ομάδες θεωρεί ο ίδιος φαβορί για την άνοδο δεν κρύφτηκε και μας είπε πως η δική του ομάδα κατεβαίνει με στόχο να πρωταγωνιστήσει. Αναλυτικά:

“Στόχος μας είναι η άνοδος, η οποία εξαρτάται και από τα ρόστερ των άλλων ομάδων. Θεωρητικά οι ομάδες που πέφτουν από την παραπάνω κατηγορία είναι συνήθως λίγο δυνατότερες, αλλά και οι ομάδες της Β Εθνικής που έχουν σταθερό ρόστερ μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Ασφαλέστερη εκτίμηση για το ποια είναι τα φαβορί της ανόδου θα μπορεί να γίνει σε λίγο καιρό και αφού έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές.”

Για τον προκριματικό όμιλο και τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος

“Ο δικός μας όμιλος που λογικά θα αποτελείται από τις ομάδες της Θεσσαλίας είναι πολύ δύσκολος, αν αναλογιστούμε τι ομάδες βρίσκουμε μπροστά μας. Από τη στιγμή που θα καταφέρουμε να περάσουμε και να παίξουμε για τα πλεί οφ της ανόδου, θα έχουμε καλές πιθανότητες να την πετύχουμε. Πάντως υπάρχει ωραίος συναγωνισμός μεταξύ των ομάδων του Βόλου αλλά και της Λάρισας.

Θεωρώ απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται αρχικά η Α2. Όλα ξεκινούν από εκεί. Δε γίνεται δύο εν δυνάμει ομάδες της Α1 – αυτές που θα ανέβουν – να κρατήσουν τους αθλητές χωρίς αγώνες για τόσους μήνες. Κι έπειτα μετά πρέπει να κάνουν τον προγραμματισμό τους πολύ γρήγορα.”

Προετοιμασία

Αναφερόμενος στην προετοιμασία της ομάδας του, μας είπε:

“Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας χωρίς 4-5 βασικούς μας παίκτες λόγω σπουδών. Δεν έχουμε παίξει φιλικά ακόμη, ούτε έχουμε προγραμματίσει κάτι. Είναι δύσκολο για τις επαρχιακές ομάδες κάτι τέτοιο. Και οι ομάδες από την Αθήνα είναι πολύ δύσκολο να κατέβουν να παίξουν στην επαρχία. Με τον τρόπο διεξαγωγής την πληρώνουν ομάδες που έχουν παιδιά που αργότερα θα αποτελέσουν τον κορμό της εθνικής.”

Θοδωρής Νταλαγιώργος