ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

2
976

Πρωταθλητής εφήβων για το 2018 ειναι εδώ και λίγη ωρα ο ΝΟ Βουλιαγμένης που επιβλήθηκε στον μεγάλο τελικό με 7-3 του ΝΟ Χίου, στο Ιωνικό κολυμβητήριο.

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο ΠΑΟΚ που νίκησε τον Ολυμπιακό 15-4 στον μικρό τελικό.

Την 5η θέση πήρε το Π. Φάληρο, την 6η ο Ηλυσιακός, την 7η ο ΑΝΟ Γλυφάδας και  την 8η ο ΟΥΚ Βόλου

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άλλο ένα πρωτάθλημα υποδομών ολοκληρώθηκε, με την ιδιαιτεροτητα ότι μετά από πολλά χρόνια έγινε στη νησιωτική Ελλάδα.
  Και ενώ θα περίμενε καν
  είς να εξελιχθεί σε μια γιορτή ευγενούς άμιλλας που θα αποδείκνυε ότι τις τελικές φάσεις δεν θα έπρεπε να τις μονοπωλούν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, τελικά αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων. Ίσως επειδή κάποιοι θεώρησαν αυτονόητο ότι αφού η Χίος ήταν ο οικοδεσπότης μετά από πολλά χρόνια θα έπρεπε να φτάσει οπωσδήποτε και στον τελικό. Η μοναδική θέση της τελικής κατάταξης που αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα είναι αυτή της πρωταθλητριας που άξια την κατέλαβε η Βουλιαγμένη. Οι υπόλοιπες βγήκαν έτσι γιατί κάποιοι έτσι το θέλησαν. Τρεις ομάδες κατά σειρά, ΑΝΟΓ, Φάληρο και ΠΑΟΚ έπρεπε να εξοντωθούν, άλλοτε χειρουργικά και άλλοτε απροκάλυπτα προκειμένου η Χίος να φτάσει στον τελικό. Και η αποστολή εξετελέσθει άριστα από την ίδια διαιτητή και στις τρεις περιπτώσεις (τυχαίο;). Μάλιστα στον ημιτελικό ενώ είχε οριστεί αρχικά άλλος διαιτητής τελευταία στιγμή αντικαταστάθηκε από την συγκεκριμένη.
  Θα μου πείτε γιατί τα λέμε τώρα όλα αυτά. Ίσως και να μην αξίζει τον κόπο. Από την άλλη σκέφτεσαι τι θα έπρεπε να περιμένουμε ως κέρδος για όλους τους αθλητές αυτών των ηλικιών. Πρώτον να τους διδάσκουμε ότι οι οποιεσδήποτε κατακτήσεις στη ζωή πρέπει να επιτυγχάνονται δίκαια και δεύτερον όταν αδικείσαι δεν θα πρέπει να παρασύρεσαι σε πράξεις εκτός του πλαισίου των κανονισμών και του πνεύματος της ευγενούς άμιλλας.
  Και στην προκειμένη, αποτύχαμε και στα δύο.

  • Νομίζω ότι το σχόλιο σας είναι υπερβολικό και άδικο προς έναν τόπο, ίσως το μοναδικό στην Ελλάδα, που η υδατοσφαίριση αποτελεί το Νο 1 άθλημα. Υπενθυμίζω τη μεγάλη επιτυχία που είχε το final-4 του κυπέλλου το Μάρτιο στο Ιωνικό κολυμβητήριο, χωρίς την παρουσία της τοπικής ομάδας.
   Αν ισχύουν αυτά που γράφετε γιατί το σχέδιο να μην είναι η Χίος να βγει πρωταθλήτρια? Επίσης η διοργάνωση ήταν κατώτερη επειδή έγινε στην επαρχία? Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη οι διοργανώσεις διεξάγονται άψογα?
   Η Χίος έχει το καλύτερο κολυμβητήριο στην Ελλάδα (μετά το ΟΑΚΑ) και νομίζω ότι ήταν τυχερά τα παιδιά όλων των ομάδων που αγωνίστηκαν σε αυτή την πισίνα και σε ένα περιβάλλον …που γνωρίζει τα μυστικά του αθλήματος.

   Φιλικά,
   Στέλιος.

Comments are closed.