ΠΛΑΤΑΝΙΤΗΣ: ΧΑΡΑ ΜΑΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ

0
594

Η ομάδα Εφήβων του Ολυμπιακού, θα λάβει μέρος στο 2ο Τουρνουά του ΝΟ Ιτέας στην μνήμη του «Κωνσταντίνου Ξανθάκου», στις 17 – 19 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας.

Το pisina.net, επικοινώνησε με τον προπονητή της ομάδας Εφήβων του Ολυμπιακού, κύριο Σάκη Πλατανίτη, ο οποίος ευγενικά και πρόθυμα απάντησε στις ερωτήσεις μας. Αναλυτικά:

– Θα λάβετε μέρος με τους Εφήβους του Ολυμπιακού στην διοργάνωση του ΝΟ Ιτέας, «Κωνσταντίνος Ξανθάκος». Ποιά είναι η γνώμη σας για την διοργάνωση;

« Κοιτάξτε, εγώ για πρώτη φορά θα πάω εκεί, δεν έχω άποψη για το τι συμβαίνει και το πως είναι. Αλλά είμαι θετικός σ’ αυτό, καθώς σίγουρα θα βοηθήσει τόσο εμάς όσο και τις ομάδες που παίρνουν μέρος Είναι ένα πολύ καλό τεστ τόσο για τις ομάδες που έχουν εκεί όπως η Πετρούπολη, η Ιτέα για το πρωτάθλημα τους αλλά και για μας και τον Πανιώνιο, για το πρωτάθλημα των Εφήβων. Ένα πολύ καλό προπονητικό τουρνουά, για να βγάλουν οι προπονητές τα συμπεράσματά τους και τους προβληματισμούς τους. Επιπλέον, είναι πολύ καλό να γίνονται τέτοια τουρνουά και πολύ θετικό για την Ιτέα που διοργανώνει κάτι τέτοιο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και θετικοί που θα λάβουμε μέρος στο τουρνουά της Ιτέας.»

– Η περσινή σεζόν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τους Εφήβους του Ολυμπιακού, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν και νωρίς, ποιοι μπορεί να είναι ενδεχομένως οι στόχοι της φετινής σεζόν;

« Κοιτάξτε να δείτε, σίγουρα είναι μια άλλη ηλικία, ηλικιακά τα παιδιά είναι καινούργια σ’ αυτήν την κατηγορία, δεν έχει σχέση με το πρωτάθλημα που πήραμε πέρυσι. Έχουν έρθει 3-4 καινούργια παιδιά, σκοπός μας είναι να ενταχθούν και αυτά στα συστήματα και την φιλοσοφία της ομάδας. Πιστεύω ότι τον πρώτο λόγο έχει φέτος η Βουλιαγμένη, υπάρχει ο ΠΑΟΚ που είναι μια πολύ καλή ομάδα, υπάρχει το Φάληρο. Αρχικός μας στόχος, να προσπαθήσουμε να μπούμε μέσα στα μετάλλια, να διεκδικήσουμε κάτι.»

– Παρά τις δυσκολίες της εποχής, το ελληνικό πόλο συνεχίζει να προσελκύει παιδιά που θέλουν να μάθουν και να αναδεικνύει ταλέντα, μέσω των ακαδημιών των συλλόγων. Ποιο το επίπεδο των υποδομών του Ολυμπιακού;

« Θα πω ότι γενικά το επίπεδο στις ακαδημίες, δεν θα μιλήσω μόνο για του Ολυμπιακού, βρίσκεται σ’ ένα αρκετά καλό δρόμο. Τώρα από κει και πέρα, ο  Ολυμπιακός περνά δύσκολα. Για παράδειγμα, η Βουλιαγμένη έχει δικιά της πισίνα, η Γλυφάδα και το Φάληρο επίσης, όπως καταλαβαίνετε ο Ολυμπιακός υστερεί σ’ αυτό το πράγμα, αλλά με τα μέσα που έχουμε και μας δίνονται, προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε σ’ αυτό το θέμα.»

– Γιατί δεν υπάρχει ομάδα νέων – ανδρών στον Ολυμπιακό;

«Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Θα σου πω, ότι τα παιδιά που πέρυσι πήραμε το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, όλοι θέλανε να προσπαθήσουν να  παίξουν Α1. Είναι θεμιτό και κατανοητό, γιατί είναι δύσκολο να μπεις στην ανδρική ομάδα του Ολυμπιακο.Με  βάση το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι πολύ δύσκολο να μπεις εκεί και να διεκδικήσεις χρόνο συμμετοχής. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο κύκλος. Τελειώνουν από τα παιδικά, και από άλλες ομάδες θα ‘λεγα εγώ, αλλά ειδικά από τον Ολυμπιακό. Τελειώνει δηλαδή, ένας κύκλος στις ακαδημίες και ψάχνουν να βρουν μια ομάδα που θα μπορέσουν να αντέξουν, να αντισταθούν, να δείξουν αυτό που θέλουν, ώστε κάποια στιγμή με το καλό και αν μπορέσουν να ξαναγυρίσουν στον Ολυμπιακό. Αυτός νομίζω ότι είναι ο κύκλος που γίνεται στον Ολυμπιακό.»

 

– Πώς νιώθετε που προπονείτε νέα παιδιά και αν θεωρείτε ότι είστε προπονητής – παιδαγωγός ταυτοχρόνως;

« Ναι, αυτό τον ρόλο πρέπει να έχουν όλοι οι προπονητές. Αυτός είναι ο βασικός κανόνας, ώστε να μάθεις τα παιδιά όχι μόνο πόλο, γιατί δεν είναι μόνο το πόλο η ζωή, αλλά και στο πως φέρονται και πως βλέπουν μερικά πράγματα στην ζωή. Πιστεύω μέσα από αυτό, προσπαθούμε και ‘μείς οι προπονητές, τόσο ως παιδαγωγοί όσο και ως προπονητές να εντάξουμε και να δώσουμε πράγματα καινούργια στα παιδιά.»

– Πώς βλέπετε τον φετινό Ολυμπιακό και την Α1;

« Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός διαφέρει πάρα πολύ από τις άλλες ομάδες. Θα έλεγα ότι είναι ένα σκαλοπάτι,  και παραπάνω, πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Τώρα είναι ένα πρωτάθλημα θα έλεγα, δύο ταχυτήτων. Πέραν από τις τρεις ομάδες που θα παλέψουν για τον υποβιβασμό, πιστεύω ότι όλες οι υπόλοιπες ομάδες πάνω κάτω είναι στο ίδιο καζάνι. Πέρα από τον Ολυμπιακό, οι υπόλοιπες ομάδες θα παλέψουν για αν θα μπουν στα playoffs και στο ποιες θα πέσουν. Πάνω κάτω είναι τα ίδια. Ο Ολυμπιακός διαφέρει πάρα πολύ.»    

 

Επιμέλεια: Γιώργος Μαργέτης