ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΣΙΓΟΥΡΑ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: ΔΥΣΚΟΛΑ

0
381

Διεξήχθη σήμερα, η κλήρωση της Ευρωλίγκας των γυναικών και τα μαντάτα για την μια από τις 2 Ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν στον θεσμό είναι πολύ άσχημα. Αντίθετα η άλλη ομάδα μας μάλλον είναι το μεγάλο φαβορί και λόγω έδρας θα μπει στην προημιτελική φάση και μάλιστα σαν 1η.

Αναλυτικά:

Ο Ολυμπιακός ήταν στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας και η κλήρωση λογικά θα ήταν καλή. Και τελικά έτσι ήταν. Και το σημαντικότερο ότι θα παίξει τον όμιλο στον Πειραιά.
Ο Ολυμπιακός λοιπόν κληρώθηκε με την Πάντοβα, την Μεσίνα και την Ουραλότσκα.
Καμία από τις παραπάνω δεν τον τρομάζει. Είναι μεν καλές ομάδες αλλά ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος.
Η Ρωσική Ουραλότσκα είναι πολύ περίεργη ομάδα. Κέρδισε πριν μερικές εβδομάδες στο Ρωσικό πρωτάθλημα, την Κίρισι, αλλά έχασε τις ίδιες ημερομηνίες από την Σκιφ. Πρόκειται για νεανική ομάδα, η οποία στηρίζεται σε 2-3 πολύ έμπειρες ( όπως η Καρίμοβα) αλλά και σε κάμποσες νέες που ήταν στην σύνθεση της εθνικής Ρωσίας που κέρδισε τα 2 τελευταία Παγκόσμια Πρωταθλήματα (Νεανίδων πέρυσι τέτοια εποχή στην Ν. Ζηλανδία και Νέων Γυναικών τον Σεπτέμβρη στον Βόλο).
Η πρωταθλήτρια Ιταλίας Πάντοβα δεν είναι τόσο καλή όπως πέρυσι. Παρόλα αυτά κέρδισε την πολύ ενισχυμένη Οριζόντε στον όμιλο που έγινε στην Πάντοβα και είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Στηρίζεται στις διεθνείς Τεάνι, Μπαρζόν, Κουειρόλο, Σαβιόλι.
Η Μεσίνα είναι μάλλον η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Στο πρωτάθλημα δεν πάει καλά ενώ πολύ σημαντική είναι η παρουσία της Σωτηρέλη στο τέρμα. Διακρίνονται η Κινέζα Ζάο και η διεθνής Ραντίκι.

Η Βουλιαγμένη τα ήθελε και τα έπαθε. Η 2η θέση στον όμιλο, την οδήγησε στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας και της έτυχαν στον δρόμο οι 2 χειρότερες ομάδες από τα 2 πρώτα γκρουπ, και μια καλή ομάδα από το 4ο.
Ακόμα χειρότερο είναι ότι θα πάει πάλι στην Ουγγαρία.
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κίρισι με την οποία έκανε προετοιμασία πριν 2 μήνες είναι η πρώτη αντίπαλος. Πολύ δύσκολη κλήρωση σίγουρα, αφού η εθνική Ρωσίας κατοικοεδρεύει στο Κίρισι.
Η δεύτερη επίσης πολύ σπουδαία αντίπαλος είναι η Ουίπεστ. Και το άσχημο είναι ότι οι Ουγγαρέζες θα έχουν και την Στέφενς από τον Γενάρη. Και θα παίξουν και στην έδρα τους. Η Ουίπεστ μάλιστα είναι η κάτοχος του ΛΕΝ Τρόφι και έπαιξε στον τελικό του σούπερ καπ με την Κίρισι στις αρχές Νοέμβρη και ηττήθηκε τότε μάλλον εύκολα. Ομως στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας θα είναι καλύτερη και πιο ενισχυμένη.
Τέλος, η τελευταία ομάδα είναι η Βαζούτας που φέτος δεν είναι καλή όπως πέρυσι, αλλά πρόκειται για Ουγγρική ομάδα που θα παίξει κι αυτή στην έδρα της.
Οι πιθανότητες λοιπόν της Ελληνικής ομάδας είναι λίγες, όμως λόγω ιστορίας και ονόματος, είναι υπαρκτές. Είναι δεδομένο ότι η Βουλιαγμένη θα παλέψει με νύχια και δόντια απέναντι στις μεγάλες της αντιπάλους, διεκδικώντας ότι καλύτερο μπορεί.

Η κλήρωση με τους ομίλους και τις έδρες φαίνονται στον παρακάτω πίνακα: