ΜΕ 2 ΞΕΝΕΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

7
908

Τον ερχομό της Εγκενς περιμένει ο Χάρης Παυλίδης προκειμένου να μπορέσει να δουλέψει με πλήρες ρόστερ, ενόψει των υποχρεώσεων της ομάδας του στους επόμενους μήνες.

Καταρχάς πρέπει να αναφέρω ότι για την Καναδέζα Ρόμπινσον, η οποία είχε έρθει στον Ολυμπιακό, αλλά έφυγε τελικά, ισχύουν τα ακόλουθα:
Η Ρόμπινσον εδώ και 2 χρόνια είχε κάνει μια προσπάθεια να πάρει υποτροφία για μεταπτυχιακό, αλλά δεν την είχε ενοχλήσει κανείς. Αυτό το γνώριζαν στον Ολυμπιακό, και κανείς (Ρόμπινσον και Ολυμπιακός) δεν περίμενε ότι ξαφνικά θα δινόταν η υποτροφία. και οι 2 πλευρές θεωρούσαν τελειωμένη την συγκεκριμένη υπόθεση. Οταν αυτή οριστικοποιήθηκε, η παίκτρια μίλησε με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, εξηγώντας τους ότι πρόκειται για την ζωή της ολόκληρη από εδώ και πέρα και ζήτησε να φύγει για να επιστρέψει στον Καναδά και να δεχτεί την υποτροφία.
Οπως κάθε νοήμων άνθρωπος, έτσι και η διοίκηση και ο προπονητής του Ολυμπιακού, της είπαν να πάει στην χώρα της.

Ο Ολυμπιακός είχε ήδη κλείσει την Εγκενς, η οποία θα έρθει τον Γενάρη, αφού ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό της.
Μετά την εξέλιξη με την Ρόμπινσον, ο Παυλίδης πιέζει την Εγκενς να έρθει το συντομότερο δυνατόν, αλλά ο ίδιος δεν βλέπει να γίνεται αυτό πριν τον Δεκέμβρη.
Ο στόχος λοιπόν είναι, η Εγκενς να ενσωματωθεί στην ομάδα, πριν ξεκινήσουν οι 2 ή 3 αγώνες με την Βουλιαγμένη στην 2η φάση του πρωταθλήματος, οι οποίοι θα γίνουν τον Δεκέμβριο.

Τρίτη ξένη δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα, από την στιγμή που με την παρουσία της Εγκενς το ρόστερ δείχνει να είναι πλήρες.
Προσπάθειες έχουν γίνει, αλλά οι παίκτριες που απαρτίζουν αυτή την στιγμή τον Ολυμπιακό, καλύπτουν πλήρως τον προπονητή τους. Μόνο αν υπάρξει κάτι εξαιρετικό, ίσως προχωρήσει. Αλλά κάτι τέτοιο αυτόν τον καιρό δείχνει μάλλον απίθανο.

 

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημήτρη συγχαρητήρια για το ρεπορτάζ και την ενημέρωση η οποία ξεκαθάρισε πλήρως το τοπίο. Οριστικοποιείται ότι ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει με 2 ξένες παίκτριες. Ο ερχομός της Έγκενς θα καθυστερήσει τουλάχιστον έως το Δεκέμβριο, με ότι αυτό συνεπάγεται. Επειδή έθεσα σε προηγούμενα σχόλια μου το ζήτημα της πιθανής απόκτησης 3ης ξένης παίκτριας, προτείνοντας μάλιστα και μία παίκτρια, διευκρινίζω ότι εφεξής καλύπτομαι από την απόφαση της μη απόκτησης 3ης ξένης. Θέλω παράλληλα να διευκρινίσω ότι η μη απόκτηση 3ης ξένης πλέον δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία εάν τυχόν (κανείς δεν το εύχεται) δεν επιτευχθούν οι ευρωπαϊκοί στόχοι της ομάδας.

 2. Ευτυχώς λύθηκε το θέμα της ξένης του ολυμπιακού,και έτσι κύριε Παπαβασιλόπουλε μπορείτε να συνεχίσετε πιο ήσυχος την ζωή σας εκεί στην ΄΄ξενιτιά΄΄.
  Δεν σας περιπαίζω, απλά διέκρινα μια αγωνία σας ως προς το θέμα.

 3. Κωνσταντίνε, διαβάζω πολύ προσεκτικά τα σχόλια πριν γράψω κάτι και σε γενικές γραμμές απολαμβάνω το επίπεδο τόσο της γνώσεις των θεμάτων όσο και του τρόπου που τοποθετούνται οι αναγνώστες. Απλά, επειδή κι εγώ ακριβώς αυτό είχα ζητήσει από το site (δηλαδή να ερωτηθεί απευθείας ο Παυλίδης για το τι τελικά πρόκειται να γίνει ασχέτως του τι επιθυμούσαμε ή του τι πήγε λάθος), να ευχαριστήσω για την ενημέρωση και να προσθέσω: 1) ο στόχος είναι πάντα η συμμετοχή στο final four. Δεν μπορείς να λες ότι στόχος είναι η κατάκτηση του τροπαίου. Δεν παίζεις μόνος σου, δεν παίζεις στην έδρα σου, δεν ξοδεύεις μόνο εσύ λεφτά. Οπότε αν δεν πάει στο final four είναι αποτυχία. Αν πάει τελικό ή και το κατακτήσει είναι επιτυχία. Για να εξηγούμαστε… 2)Από τη στιγμή που δεν ήρθε έγκαιρα μια άγνωστη προς τα συστήματα του Παυλίδη παίκτρια καλύτερα να μην ερχόταν. Το υποστήριζα πριν ανακοινωθεί καν η Ρόμπινσον τον Αύγουστο. Φυσικά αν θα μπορούσες να έχεις τη μεικτή κόσμου τότε το ρόστερ φαντάζει … φτωχό, αλλά τηρουμένων των αναλογιών θεωρώ ότι είναι ισάξιο με το περσινό και εν δυνάμει καλύτερο (λόγω της δυναμικής εξέλιξης των νεανίδων που δεν μπορεί με ασφάλεια να προβλεφτεί). ‘Έχω δε την αίσθηση ότι η μετεγγραφή της Τσουκαλά έχει περάσει στα…ψιλά στην συνείδησή μας: λες κι έπαιζε και πέρσι στην ομάδα… Από δω και πέρα δουλειά και κριτής …. η πισίνα!

 4. Φίλε Frank και εγώ απολαμβάνω το επίπεδο του διαλόγου εδώ και τη δημιουργική ανταλλαγή επιχειρημάτων και σκέψεων. Μάλιστα αυτή η ανταλλαγή απόψεων από πολλούς φίλους οδήγησε το άρθρο για τη σούπερ μεταγραφή του Εθνικού στις γυναίκες στην πιο δημοφιλή θέση (βλέπε δίπλα). Κάτι συνεισφέραμε λοιπόν και εμείς.
  Τώρα, επί της ουσίας δεν θα διαφωνίσω καθόλου σε ότι γράφεις περάν από το ότι για μένα δεν συνιστά επιτυχία απλά η πρόκριση στο final four. Ο Ολυμπιακός, περά από την πληρότητα του ρόστερ, έχει πιθανότατα το ακριβότερο budget στις γυναίκες (στη χειρότερη περίπτωση ένα από τα τρία ακριβότερα). Η πρόκριση λοιπόν στο final four, ειδικότερα εάν γίνει επί υποδεεστέρου αντιπάλου δεν μπορεί να συνιστά επιτυχία. Θα τα δούμε και θα κρίνουμε στην πορεία, πάντα με καλή διάθεση και καλόπιστα.
  Η μεταγραφή της Χριστίνας Τσουκαλά σαφώς και αξίζει να αναφέρεται πιο πολύ και αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί σε αυτό. Η Χριστίνα είναι εξαιρετική παίκτρια και είναι μεγάλο κίνητρο και μεγάλη ευκαιρία για την ίδια να δείξει τις μεγάλες της δυνατότητες σε μια ομάδα όπου δεν θα χρειάζεται να είναι πρώτο βιολί και να περνά πάντα η μπάλα από τα χέρια της αλλά να παίξει βελτιώνοντας τον συνολικό τρόπο παιχνιδιού όλης της ομάδας. Επίσης, μακάρι οι “μικρές” να μας δώσουν πολλές ευκαιρίες να μιλήσουμε για αυτές φέτος. Πράγματι, αυτές είναι το μεγάλο, το ουσιαστικό, στοίχημα του Ολυμπιακού, όχι μόνο φέτος αλλά και στο εγγύς μέλλον, και πρέπει να “απαιτήσουμε” (με την καλή έννοια, όχι πιεστικά αλλά προοπτικά) να τις δούμε να αναλαμβάνουν περισσότερο ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας βασει αξίας και βάσει δουλειάς και μόχοθου που καταβάλλουν στις προπονήσεις. Κλείνω ακριβώς όπως και ο φίλος Frank: από δω και πέρα δουλειά.

 5. Αφού …συμφωνήσαμε διευκρινίζω: το Final Four είναι στόχος και η επίτευξή του είναι το έλασσον για φέτος. Η μη πρόκριση συνιστά αποτυχία, η δε πρόκριση στον τελικό συνιστά επιτυχία (όπως κι απ’όπου κι αν το δούμε).

 6. Ευχαριστούμε για την άμεση ενημέρωση.. Παρόλο τη μια ελευση τρίτης ξένης το ροστερ ειναι εξαιρετικο λόγω της σπουδαίας προσθήκης της τσουκαλας.. Δυο λόγια για τις επιλογές του παυλιδη… Φέτος έκανε λάθος στις μεταγραφικές επιλογές του.. Τόσο στην περίπτωση της Ρόμπινσον όσο και στο χρόνο έλευσης της εγκενς.. Του δωθηκαν και τα οικονομικά εχέγγυα και ο χρόνος με τόσους μήνες για τις καλύτερες επιλογές αλλα αυτός απέτυχε να διαλέξει δυο ξένες πρώτης γραμμής που θα ηταν απο την πρώτη μερα στην προετοιμασία της ομάδας.. Δεν τον μηδενίζω σαν προπονητή.. Τον θεωρώ κορυφαίο.. Αλλα ο φετινός μεταγραφικος σχεδιασμός δεν του βγήκε..

 7. Τερματοφύλακες: Διαμαντοπουλου, σταματοπουλου
  Αμυντικοι: Τσουκαλα, ελευθεριαδου, μαργαρίτα πλευριτου
  Φουνταριστες: Ασημάκη, μυριοκεφαλιτακη
  Ακραίες: Εμολο, εγκενς, μανωλιουδακη, αβραμιδου, ελευθερία πλευριτου, βασω πλευριτου
  Σορυ παιδια.. Αλλα για αυτο το γεμάτο ροστερ επιτυχία θα ειναι η κούπα και όχι απλά η πρόκριση στο φαιναλ 4..
  Η ελληνιδα χατζηθεωδορου, η πιο πλήρης Ελληνίδα παίχτρια η τσουκαλα είναι και θα ειναι η κορυφαία προσθήκη αυτο το καλοκαίρι στην Ευρώπη .. Μιλάμε για ένα πολυεργαλειο και στην άμυνα και στην επίθεση..
  Και τέλος μια σημείωση.. Νομίζω οτι έπρεπε να μείνουν οι αδερφες νινου στην ομαδα γιατί πρόκειται για σπουδαία ταλέντα.. Ειδικά η ειρηνη νινου θα έπαιρνε αρκετές ευκαιρίες φέτος αφού δεν ήρθε αλλη ξένη..

Comments are closed.